https://kolorline.hu/Közös erővel a gyermekvédelemért

Közös erővel a gyermekvédelemért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A lakásotthonokban élő fiatalok védelme és a gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének javítása — ezzel a két kiemelt témával foglalkoztak a gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek Kazincbarcikán.

A helyi rendőrkapitányság és a vármegyei bűnmegelőzési tanács által megrendezett fórumon számos szervezet képviseltette magát: többek között a B.-A.-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, valamint a környékbeli családsegítő központok és lakásotthonok vezetői és dolgozói. A találkozó célja az volt, hogy a résztvevők csoportokban dolgozva, konkrét problémákra fókuszáljanak, és hatékony megoldási javaslatokat dolgozzanak ki. 

A rendezvény interaktív formában zajlott, ahol a résztvevők problémafákat rajzoltak, a problémák gyökereit és a lehetséges megoldásokat vizualizálva. Ez a módszer elősegíti a különböző szakterületek képviselőinek jobb megismerését és az együttműködést, ami elengedhetetlen a mindennapi életben felmerülő problémák hatékony kezeléséhez.

Jaskó Judit, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója kiemelte: fontos, hogy a jelzőrendszer tagjai közösen reagáljanak a problémákra és tegyenek megoldási javaslatot. 

„Sok gyerek veszélyeztetve van az általános iskolákban, a lakásotthonokban, és ezekre keressük a megoldási lehetőségeket” — hangsúlyozta a szakember. Majó Márk, a B.-A.-Z. Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács titkára az eseményen arról beszélt, hogy 2 fontos témakörre keresték a megoldásokat: a lakásotthonokban élő fiatalok problémájára, valamint a gyermekvédelmi észlelő és jelzőrendszerek működési hibáinak feltárására.

„A résztvevők kiválasztottak egy konkrét szituációt vagy egy konkrét tényezőt, amit problémaként azonosítottak, majd közösen kialakítottak egy feladattervet, hogy az adott problémára hogyan tudnak közösen, együttes erővel reagálni” — összegezte Majó Márk. 

A titkár mindehhez azt is hozzátette, hogy a térségben jól működik a jelzőrendszer, a kérdés inkább az, hogy a beérkezett jelzések hogyan mennek tovább, hogyan lesz belőlük esetkezelés. A szakemberhiány, amely ebben az ágazatban is jelen van, nehezítő körülményként hat. 

„Emiatt nehéz megfelelő ellátást biztosítani sok esetben, de azon vagyunk, hogy a meglévőket jól tudjuk kihasználni” — összegezte a Bűnmegelőzési Tanács titkára. 

További híreink

Kolorfesztivál – idén is Kolorcountryvá tágul-tárul Kolorcity

Dátum: 2024. júl 25. 07:25

A Kolorfesztivál évek óta plusz dimenziót jelent a helyszínt adó Kolorcity és a fesztiválozók számára. A környező települések a Kolorcountry virtuális birodalmának égisze alatt csatlakoznak saját porondon tartott kulturális programokkal a Kolorfesztivál szellemiségéhez. Így lesz ez idén is. Négy csatlós település terjeszti ki 2024-ben Kazincbarcika fesztiválhatárait egytől egyig izgalmas, értékes programokkal.

A Gyermekek Háza-Kézművesház izgalmas-mozgalmas élménytábora

Dátum: 2024. júl 24. 20:36

Kazincbarcika idei Kolortábor-konstellációjából a gyerekek által egyik legjobban várt alkalom a Gyermekek-Háza Kézművesház sokat ígérő élménytábora volt. Ezen a héten többek között lézerharc, Szafari Park, BorsodChem-üzemlátogatás, illetve közös mozizás kínálkozik számukra, és ez sok kis táborélvező érdeklődését telibe találta.

Néhány napra leáll a vízfelmelegítés-szolgáltatás

Dátum: 2024. júl 22. 13:37

Karbantartás miatt 4 napig a távhőszolgáltatással összefüggő vízfelmelegítés-szolgáltatás a teljes városban szünetel. A Barcika Szolg Kft. a felhasználók türelmét és megértését kéri.

Szúnyoggyérítés a város megbízásából

Dátum: 2024. júl 22. 10:12

A Bogármérnökség Kft. végez szúnyoggyérítést Kazincbarcikán július 22-én, hétfőn. A földi-kémiai beavatkozás mellett földi-biológiai irtásra is sor kerül.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk