https://kolorline.hu/Közös erővel a gyermekvédelemért

Közös erővel a gyermekvédelemért

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

A lakásotthonokban élő fiatalok védelme és a gyermekvédelmi jelzőrendszer működésének javítása — ezzel a két kiemelt témával foglalkoztak a gyermekvédelmi területen dolgozó szakemberek Kazincbarcikán.

A helyi rendőrkapitányság és a vármegyei bűnmegelőzési tanács által megrendezett fórumon számos szervezet képviseltette magát: többek között a B.-A.-Z. Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ, valamint a környékbeli családsegítő központok és lakásotthonok vezetői és dolgozói. A találkozó célja az volt, hogy a résztvevők csoportokban dolgozva, konkrét problémákra fókuszáljanak, és hatékony megoldási javaslatokat dolgozzanak ki. 

A rendezvény interaktív formában zajlott, ahol a résztvevők problémafákat rajzoltak, a problémák gyökereit és a lehetséges megoldásokat vizualizálva. Ez a módszer elősegíti a különböző szakterületek képviselőinek jobb megismerését és az együttműködést, ami elengedhetetlen a mindennapi életben felmerülő problémák hatékony kezeléséhez.

Jaskó Judit, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság bűnmegelőzési főelőadója kiemelte: fontos, hogy a jelzőrendszer tagjai közösen reagáljanak a problémákra és tegyenek megoldási javaslatot. 

„Sok gyerek veszélyeztetve van az általános iskolákban, a lakásotthonokban, és ezekre keressük a megoldási lehetőségeket” — hangsúlyozta a szakember. 



Majó Márk, a B.-A.-Z. Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács titkára az eseményen arról beszélt, hogy 2 fontos témakörre keresték a megoldásokat: a lakásotthonokban élő fiatalok problémájára, valamint a gyermekvédelmi észlelő és jelzőrendszerek működési hibáinak feltárására.

„A résztvevők kiválasztottak egy konkrét szituációt vagy egy konkrét tényezőt, amit problémaként azonosítottak, majd közösen kialakítottak egy feladattervet, hogy az adott problémára hogyan tudnak közösen, együttes erővel reagálni” — összegezte Majó Márk. 

A titkár mindehhez azt is hozzátette, hogy a térségben jól működik a jelzőrendszer, a kérdés inkább az, hogy a beérkezett jelzések hogyan mennek tovább, hogyan lesz belőlük esetkezelés. A szakemberhiány, amely ebben az ágazatban is jelen van, nehezítő körülményként hat. 

„Emiatt nehéz megfelelő ellátást biztosítani sok esetben, de azon vagyunk, hogy a meglévőket jól tudjuk kihasználni” — összegezte a Bűnmegelőzési Tanács titkára. 

További híreink

Jelentkezz iskolaőrnek!

Dátum: 2024. júl 15. 16:39

A police.hu iskolaőröket keres. Az iskolaőr feladata, hogy közreműködjön a nevelési-oktatási intézmények rendjének - azok területén, tanítási időben történő - fenntartásában. Az iskolaőr intézkedésre és kényszerítőeszköz használatára jogosult, közfeladatot ellátó személy. További részletek a cikk alján található linken keresztül érhetőek el.

Triplán összetett balatoni „applikációs” tábor a kazincbarcikai gyerekeknek

Dátum: 2024. júl 14. 20:56

A kazincbarcikai diákok balatoni táborozását támogatja idén a város önkormányzata. A Kazinczy Ferenc Tagiskola 47 tanulóval már elégedetten túl van az izgalmas alkalmon. Újdonságként 2024-ben minden eddiginél összetettebb, három különböző választási lehetőséget kínáló tábort szerveztek révfülöpi bázissal, de számtalan helyre csatangolással a tágabb környéken.

Szabadidős táborban jártak a héten a kazincbarcikai gyerekek

Dátum: 2024. júl 13. 18:02

A nyáron elérhető kazincbarcikai gyermektáborok egyik legizgalmasabbika a szabadidős Kolortábor volt. A kis résztvevők ügyességi, mozgásalapú, zenés, egyéni készségfejlesztő programokon és csapatjátékokon vehettek részt, de a Kolortábor különleges programjait, mint a médiaközpont-látogatást, a tánctanulást és a pizzasütést is kipróbálhatták.

Meghosszabbították a harmadfokú hőségriasztást

Dátum: 2024. júl 12. 11:57

Eredetileg ma éjfélig adta ki a harmadfokú hőségriasztást az országos tisztifőorvos az ország egész területére, azonban a rendkívüli melegre való tekintettel meghosszabbította az érvényességét július 18-án (csütörtökön) éjfélig.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk