Kazincbarcika

Folytatódik a tél végi fakivágás és -ültetés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. febr 16. 18:45

Tovább zajlik a leromlott egészségi állapotú, balesetveszélyes fák eltávolítása, és helyettük még több új egyed ültetése a városban.  A jövő héten megkezdődik a Mosolysziget Bölcsőde és a Pollack Mihály Általános Iskola közötti területen a kritikus státuszú tuják és fák kivágása. Következő körben hasonló nagyságú fajtákra cserélik őket. Az ültetésre váró díszfák egységes és szép városképet adnak majd. A faültetés más városrészekben is halad, például az Egressy úton, a Május 1. úton és az Építők útján.

Itt a farsang, áll a bál! Jelmezbe bújtak a kazincbarcikai ovisok

Dátum: 2024. febr 15. 19:21

Kolorcity óvodáiban fontos, hogy a néphagyomány eredetével és szokásaival is megismertessék a kicsiket, ezért a farsang előtt már 2-3 héttel zajlanak az előkészületek.

Kezdődik a belterületi utak felújítása Kazincbarcikán

Dátum: 2024. febr 15. 06:17

Korábban már beharangoztuk a hírt, miszerint Kazincbarcikán 2,5 km út újul meg 4 városrészben. Ezek a szakaszok meglehetősen rossz állapotban vannak, ezért a városvezetés úgy döntött, teljesen új aszfaltot kapnak az érintett utak.

Tanszerosztás — pénztárcabarát a szülőknek, tanulást segítő eszköz a gyerekeknek

Dátum: 2024. febr 14. 20:09

Több mint 2 ezer gyerek kapott ebben a tanévben már másodszor minőségi tanszer-kiegészítést Kazincbarcika önkormányzata jóvoltából. A gyerekek tanulását segíti, egyúttal a szülők költségeit is csökkenti az a tanszercsomag, amelyet a pedagógusok ajánlása alapján állított össze a város vezetése.

Hosszabb nyitvatartás a Szociális Osztályon

Dátum: 2024. febr 14. 14:42

Alkalmazkodva az ügyfelek igényeihez, változik a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályának nyitvatartási rendje. Szerdánként hosszabb ideig várják a lakosokat a Fő tér 36. szám alatt.

Nem tűnt el, csak biztonságos helyen volt — Játszó mackók a Hámán Kató utcán

Dátum: 2024. febr 13. 21:53

Eredeti helyére és eredeti állapotában került vissza Nagy István 1966-os ikonikus kőszobra, a „Játszó mackók”. Bár sokan ördögöt festettek a falra, és mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártottak a mackók hollétéről, de a története csak annyi, hogy az Eszterlánc Óvoda felújítása és parkolójának kialakítása miatt biztonságos helyre deponálták városunk műalkotás-rajongóinak egyik kedvencét.

Milliónyi tűszúrás a lokálpatriotizmus jegyében – Egyre sikeresebb a barcikai Gobelin Öltögetők Köre

Dátum: 2024. febr 12. 17:00

A kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Körének a napokban nyílt meg Tájak, borok, várak című országjáró kiállítása a tokaji Világörökségi Múzeumban, utána pedig Makláron debütálnak majd boros képeik. A helyi lakosok bármikor felkereshetik állandó kiállításukat a Mezeyben.

Nincs kutyahelyzet Kazincbarcikán — a Borsod Állatvédő Alapítványhoz kerülnek a kóbor ebek

Dátum: 2024. febr 12. 07:00

Ma már nem okoznak problémát a kóbor ebek Kazincbarcikán. Kóbor kutyák ugyan időnként megjelennek bizonyos városrészekben, azonban a Barcika Park Nonprofit Kft. és a rendészet, illetve a Borsod Állatvédő Alapítvány szakemberei igyekeznek minél gyorsabban befogni az otthontalanná vált állatokat.

Ismét diákolimpiai bajnokok a kazincbarcikai floorballos lányok

Dátum: 2024. febr 11. 16:00

Pakson, a Floorball Diákolimpia Országos Döntőn, február elején nagyszerű játékukkal újra megvédték tavalyi és tavalyelőtti első helyüket városunk III. korcsoportos floorballos lányai.

Klimatizálással kezdődött meg az Egressy felújítása

Dátum: 2024. febr 11. 09:53

Az Egressy Béni Művelődési Központ felújítása a csúcstechnológiás klímarendszer beszerelése után energetikai korszerűsítéssel folytatódik. A tervek szerint egy modern és megszépült épület adhat hamarosan otthont a város kiemelt és kulturális eseményeinek.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk