Kazincbarcika

Karácsony az Időskorúak Gondozóházában és a I. Számú Idősek Klubjában

Dátum: 2023. dec 24. 08:00

Az I. és a II. Számú Idősek Otthona mellett díszbe öltözött az Időskorúak Gondozóháza és az I. Számú Idősek Klubja is Kazincbarcikán. Az intézmények színvonalas műsorral készültek az eseményre: a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai varázsoltak ünnepi hangulatot karácsony alkalmából.

Csőtörés a Kazincbarcikát ellátó ivóvíz-fővezetéken

Dátum: 2023. dec 23. 19:03

Az ÉRV tájékoztatása szerint a Kazincbarcikát ellátó fővezetéken nagymérvű csőtörés keletkezett, amelynek következtében az ivóvíztároló medencék is leürülőben vannak.

Karácsony a kazincbarcikai bölcsődékben

Dátum: 2023. dec 23. 18:00

Az adventi időszakban minden a karácsonyra való készülődésről szól, mindenhol az adott korosztálynak és korcsoportnak megfelelően. Kazincbarcikán két bölcsőde működik, a Mosolysziget és a Varázskert. Mindkét intézményben kis műsorral hangolták a kicsiket a közelgő ünnepre.

Karácsony az I. és II. Számú Idősek Otthonában – nemcsak a mécsesek fénylettek

Dátum: 2023. dec 23. 10:12

Kedves és érdekes programok, gyerekzsivaj, és persze ajándékok csempésztek mosolyt a szépkorúak arcára, bizonyítékául annak, hogy a szeretet és a meghittség bárhová beköltözhet.

Elkészült az elkerülő — átadták a 260-as főutat Sajószentpéter és Kazincbarcika között

Dátum: 2023. dec 21. 16:36

Ünnepélyes keretek között adták át ma a Sajószentpéter és Kazincbarcika között megépült, 260-as főutat. A 26-ost elkerülő út nagymértékben csökkenti majd azt a hatalmas autós és kamionos forgalmat, ami miatt sokszor jelentős dugók nehezítették a haladást a két település között. Kazincbarcika Város Önkormányzata több mint 60 millió forinttal járult hozzá a városba becsatlakozó körforgalom megtervezéséhez annak érdekében, hogy a helyiek a legzökkenőmentesebben közlekedhessenek.

Advent harmadik vasárnapja — az öröm lángjának fényében ünnepelt Kolorcity

Dátum: 2023. dec 20. 16:19

Közeledik a karácsony és folytatódik az ünnepi készülődés Kazincbarcikán, ahol december 17-én az öröm gyertyájának lángját Klimon István alpolgármester lobbantotta fel a Fő téren. Advent harmadik vasárnapján fényfestéssel egybekötött gasztroterasz, cukorágyú, zenei kívánságműsor várta a látogatókat, de Mancs őrjárat hősei is színesítették a programkínálatot.

Lakóhelyismereti és -történeti játékot hirdet az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub

Dátum: 2023. dec 20. 15:34

Kazincbarcika várossá nyilvánításának 70. évfordulója tiszteletére egy komplex játékot indít az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub 2024 januárjában. Az áprilisig tartó megmérettetésen a város általános- és középiskolásai vehetnek részt. Az első három forduló írásban zajlik, a negyediknek pedig a Mezey István Művészeti Központ ad majd otthont.

Gyermekszületési támogatás Kazincbarcikán

Dátum: 2023. dec 19. 12:38

Gyermekenként 50.000 Ft támogatás igényelhető a születéstől számított 90 napon belül azon családoknál Kazincbarcikán, ahol az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a nettó 500.000 Ft-ot. A születési támogatás mellett minden kismama egy prémium, egyedi baba-mama csomagban is részesül.

Ünnepi közlekedési rend Kazincbarcikán

Dátum: 2023. dec 18. 14:25

Változik a helyi autóbuszjáratok közlekedési rendje Kazincbarcikán a 2023/24-es tanév rendjéhez igazodva. A Volánbusz december 22. és január 7. között az országos menetrendi naptárnak megfelelően módosított közlekedési rend szerint közlekedteti helyi járatait.

Faültetés a székhelyóvodában – együtt dolgoztak a tiszta levegőért kicsik és nagyok

Dátum: 2023. dec 17. 16:00

A szemléletformálás mellett a zöldterületek növelése és a klímaváltozás hatásainak enyhítése a célja a kazincbarcikai önkormányzat és a Barcika Park Nonprofit Kft. legújabb közös programjának, amelynek keretében egyre több növényt ültetnek el a város különböző részein.