Kazincbarcika

Bravúros, mozgalmas és népes volt a Körzeti Grundbirkózó Válogatóverseny

Dátum: 2023. dec 17. 09:00

A vártnál is nagyobb érdeklődés mellett zajlott le a már hagyománnyá vált év végi Körzeti Grundbirkózó Válogatóverseny a Kazinczy Tornacsarnokban december 11-én. A verseny a grundbirkózás és a birkózás népszerűsítése mellett elsősorban a közelgő gundbirkózó diákolimpiai versenyekre felkészülést is szolgálta.

Megújult a felsőbarcikai református templom

Dátum: 2023. dec 16. 18:00

A számtalan imát és fohászt visszhangzó falak között néhány elem már elavult, így megérdemelték, hogy új köntöst kapjanak. A felújítást Magyarország Kormánya, a Tiszáninneni Református Egyházkerület és Kazincbarcika Város Önkormányzata is támogatta.

Százszoros véradó is van Kazincbarcikán! – a magyar véradókat ünnepelték

Dátum: 2023. dec 16. 10:49

A Mezey István Művészeti Központban több mint száz önkéntes véradó gyűlt össze november 27-én, a számukra szervezett ünnepségen. Sokan közülük életmódként tekintenek a segítségnyújtás ezen formájára, emberségükért pedig nemcsak elismerést kaptak, de ajándékot is átvehettek.

Harmadik Kolorcity-advent videó DJ-vel, rajzfilmsztárokkal és iglukkal

Dátum: 2023. dec 15. 19:44

A harmadik kazincbarcikai adventvasárnap szintén megújul: videó DJ-s zenei kívánságműsorral, a Mancs őrjárattal, Miki egérrel és a Transformesszel és menő új iglukkal jön el, kiegészítve az alapot jelentő fényfestést, a „tíz ujj megnyalós gasztroteraszt" és a közösségi gyertyagyújtást, melynek elkövetője ezúttal Klimon István alpolgármester lesz. Délelőtt a gyerekek pedig ismét fejleszthetik kézműves képességeiket.

Strandfejlesztés, parkolók építése, újabb támogatási formák a gyermekes családok és idősek részére – így néz ki Kazincbarcika 2024-es költségvetése

Dátum: 2023. dec 14. 09:44

FRISSÍTVE! Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete több napirendi pontról is tanácskozott az év utolsó testületi ülésén. A legfontosabb témák között a szociális rendelet módosítása: új támogatási formák bevezetése, valamint a jövő évi költségvetésről szóló határozati javaslat szerepelt. Ami biztos: számos fejlesztést hoz a kazincbarcikaiak életébe a 2024-es esztendő is stabil, racionális, takarékos gazdálkodás mellett. A korábbi évek észszerű, takarékos gazdálkodásának köszönhetően megfelelő tartalék mellett, mint ahogyan korábban, úgy most is költségvetési hiány, hitel és adósságvállalás nélkül sikerült összeállítani a városvezetésnek és a gazdasági szakembereknek a város költségvetését.

Egyedülálló illatkiállítás a Mezey Központban 3-99 éves kor között ajánlva

Dátum: 2023. dec 13. 07:00

Egy rendkívüli, kreatív országos vándorkiállítás harmadik állomása lett Kazincbarcika. Az Illatok kalandjátéka — Fedezzük fel az orr titkait! című interaktív tárlat december 21-ig szagolható meg a Mezey István Kulturális Központban, többek között a világűr és a karácsony illataival.

Kétszeresen jótékonykodott az idei adventkor a KBSC

Dátum: 2023. dec 12. 19:00

A 2023-as ünnepekhez közeledve két jótékonysági akciót is szervezett a Kolorcity Kazincbarcika SC. A Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ által működtetett Éjjeli Menedékhely és Nappali Melegedő hajléktalanjainak adtak át adományokat, illetve a múcsonyi „Betti menedéke” nevű állatmenhely kutyáinak és macskáinak vitt túlélőtápot a csapat.

Útjavítások Kazincbarcikán

Dátum: 2023. dec 12. 12:00

A december 12-vel és 19-vel kezdődő héten munkavégzés miatt részleges korlátozások várhatóak Kazincbarcika útjain. Az autósok óvatosan és körültekintően vezessenek!

Eredményes volt a VRCK adománygyűjtése, röpködtek a plüssállatok!

Dátum: 2023. dec 12. 07:00

A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika röplabdacsapat és a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ bajtársiasságával létrejött segélygyűjtő akción rengeteg adomány gyűlt össze. A klubvezetés, a játékosok és a közönség tetemes mennyiségű tartósélelmiszert, ruhát és játékot halmozott fel a rászorulók számára. Az idei mozgalom sztárjai a plüssjátékok lettek.

Varázslatosra sikerült advent második vasárnapja Kazincbarcikán

Dátum: 2023. dec 11. 18:00

A reményt szimbolizáló második gyertya lángja ezúttal Szitka Péter polgármester keze nyomán lobbant fel adventvasárnap Kazincbarcikán, előtte azonban számtalan izgalmas programban lehetett részük a vizuális- és gasztroélményekkel is kényeztetett barcikaiaknak a Fő téren rendezett meghitt városi ünnepségen.