Kazincbarcika

Egyre kevesebb utas a helyi autóbuszokon Kazincbarcikán is

Dátum: 2024. jan 09. 19:22

Január 1-jétől Kazincbarcikán kevesebb helyi buszjárat közlekedik. A Volánbusz tájékoztatása szerint a megszűnt helyi járatok helyett helyközi autóbuszok közlekednek a város területén, amelyek meghosszabbított útvonalon, illetve a vasútállomás érintésével közlekednek. A regionális autóbuszok helyközi menetjeggyel vagy bérlettel vehetőek igénybe — olvasható a Volánbusz oldalán.

Vörös kód él Kazincbarcikán is a vad hideg miatt

Dátum: 2024. jan 08. 19:59

A drasztikusan hidegre fordult időjárás miatt január 8-án, hétfőn 20:00 órától országos szinten életbe léptették az úgynevezett vörös kódot. Érvényessége esetén minden szociális intézménynek kötelező a hajléktalan vagy az éppen bajba jutott emberek befogadása.

Szalon helyett babaszoba - Budai Panna 2024 első kazincbarcikai babája

Dátum: 2024. jan 06. 12:28

Alig valamivel a pezsgődurranások után, 2024. január 1-jén, 7:02 perckor jött világra Budai Panna 3,46 kilogrammal és 48 centivel. Az év első duplán kazincbarcikai újszülöttje nemcsak a Kazincbarcikai Kórházban született, de egyúttal kazincbarcikai szülők gyermeke is.

Kezdődik a kidobott fák összegyűjtése

Dátum: 2024. jan 05. 10:26

Január 6. vízkereszt ünnepe. A népi szokások szerint karácsony után 12 nappal kell a feldíszített fenyőfát leszedni. A Zöld Völgy Nonprofit Kft. ehhez igazodva megkezdi a kidobott fák elszállítását.

Templomi ünnepség az óvodásoknak

Dátum: 2023. dec 28. 09:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a COVID-járvány előtt hagyomány volt, hogy advent időszakában a nagycsoportos óvodások részére a város történelmi egyházainak templomaiban — a gyermekcsoportokban megvalósuló várakozás mellett — karácsonyi ünnepséget szerveztek az intézmény vezetői.

Új parkolóhelyek a Tardonai úton, és még nincs vége

Dátum: 2023. dec 26. 09:00

Újabb önkormányzati beruházással nemcsak 22 új parkolóhely épült, de a csapadékvíz zárt elvezetésének kérdése is megoldódott a Tardonai úton. Fontos szempont volt, hogy a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskolába érkező gyerekek és szüleik nagyobb biztonsággal közlekedjenek.

Adventi varázslat a székhelyóvodában

Dátum: 2023. dec 25. 09:00

Az elmúlt hetekben a székhelyóvodában is készültek a gyerekek a karácsonyra. Meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit és egy kis varázslatra várták a szülőket is.

Ajándék a várostól a nehézsorsúaknak

Dátum: 2023. dec 24. 14:00

Idén is kerül a fa alá ajándék a kazincbarcikai nagycsaládosoknak, a fedél nélkül élőknek és a rászorulóknak. Kazincbarcika Város Önkormányzata gondoskodott arról, hogy azok is örömmel és boldogsággal a szívükben élhessék át az ünnepet, akiknek nem biztos, hogy jut ajándékra.

Karácsony az Időskorúak Gondozóházában és a I. Számú Idősek Klubjában

Dátum: 2023. dec 24. 08:00

Az I. és a II. Számú Idősek Otthona mellett díszbe öltözött az Időskorúak Gondozóháza és az I. Számú Idősek Klubja is Kazincbarcikán. Az intézmények színvonalas műsorral készültek az eseményre: a Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai varázsoltak ünnepi hangulatot karácsony alkalmából.

Csőtörés a Kazincbarcikát ellátó ivóvíz-fővezetéken

Dátum: 2023. dec 23. 19:03

Az ÉRV tájékoztatása szerint a Kazincbarcikát ellátó fővezetéken nagymérvű csőtörés keletkezett, amelynek következtében az ivóvíztároló medencék is leürülőben vannak.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk