Kazincbarcika

Erdélyi szakmai gyakorlatra készülnek a Surányi diákjai — Erasmus+

Dátum: 2024. márc 26. 12:00

Az Ózdi Szakképzési Centrum Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanulói ősszel Erdélybe látogatnak az Erasmus+ programnak köszönhetően, hogy szakmai gyakorlaton gyűjthessenek tapasztalatot. Pedagógusaik ehhez kapcsolódóan néhány napja egy előkészítő látogatáson vettek részt.

„Randevúzott” a demográfia és a költészet a Szenior Szabadegyetemen 

Dátum: 2024. márc 25. 06:06

Második állomásához érkezett az Észak-Magyarországi Szenior Szabadegyetem tavaszi előadás-sorozata a Kolorakadémia keretében. Az érdeklődő idősek ezúttal a korunk demográfiai folyamatait kifejező metaforákkal ismerkedtek a Mezey István Művészeti Központban.

Somogyi József: Anyaság — Szobrok Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 24. 19:08

Somogyi József sokszorosan díjazott szobrászművész Anyaságként ismert alkotása ma a Völgy parkban szinte szárnyat bont kimerevített dinamizmusával. A fordulatos történetű bronzszobor nem itt kezdte kazincbarcikai pályafutását. Cikkünkben felelevenítjük históriáját!

Címvédőként nyert a Kazinczy Ferenc Tagiskola a Nagy vagy! vetélkedőn

Dátum: 2024. márc 23. 08:09

A Kazinczy Ferenc Tagiskola harmadszor indult, és a tavalyi győzelem után ismét első lett a Nagy vagy! címet viselő országos televíziós sportverseny döntőjén. Az intézmény megvédve a korábban megszerzett bajnoki címét, és 55 pontjával maga mögé utasította a Cece és a Rákosmente — Kossuth csapatát.

Jól tanulóknak ösztönzés, rászorulóknak segítség - népszerűek az új támogatások Kazincbarcikán

Dátum: 2024. márc 22. 18:08

Nagyon nagy forgalmat bonyolított az elmúlt hetekben a Szociális Osztály Kazincbarcikán. Csak az új, tanulást ösztönző támogatást majd’ 1000 kazincbarcikai diák kapta meg, akik szüleikkel együtt a hivatalban adták be igénylésüket, és ott kaphatták kézhez a jó tanulásért járó összeget. Népszerű a születési támogatás is, ettől az évtől kezdve pedig egyszeri rezsikiegészítő támogatással is segíti a város azokat, akiknek nehézséget jelent a fűtésszámla kifizetése.

A víz világnapja alkalmából vetélkedtek az ovisok

Dátum: 2024. márc 22. 14:09

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák idén a Csónakázó-tónál ünnepelték a víz világnapját. A kicsik a játékos kihívás során kilenc állomást jártak végig, hogy a víz fontosságával, valamint a vizes területek élővilágával ismerkedjenek.

Rímek és prózák Kolorcityben – lezajlott a városi szépkiejtési verseny

Dátum: 2024. márc 21. 22:47

Két napon át mutatták meg tudásukat a város általános iskolásai a Dózsa György Tagiskolában. A Szabó Zoltán szépkiejtési, valamint a Petőfi Sándor vers- és prózamondó versenyen idén rekordszámú szavaló és prózamondó vett részt.

Indul a tavaszi kátyúzás

Dátum: 2024. márc 20. 07:07

A nagyobb fagyok elmúltával márciusban kezdődik — a 4 városrészt érintő teljes útfelújítások mellett — a kátyúzás Kazincbarcikán. Ezek a munkálatok a téli, ideiglenes javítások tartós cseréjét jelentik a biztonságos autósközlekedés fenntartása érdekében.

Akcióba léptek az Attila úti felújítók

Dátum: 2024. márc 19. 17:54

A fényes jövőképű beharangozók után március 18-án „tettlegességig jutott” az Attila út felújítóbrigádja. Az elrajtolt projekt során Kazincbarcika egyik legrégebbi útja új aszfaltréteget kap. A gépek megjelentek és megkezdték a munkálatokat.

A KolorFunddal a lakosság is nyer, nemcsak a vállalkozó

Dátum: 2024. márc 18. 12:52

A Kazincbarcika Város Önkormányzata által 2023-ban újraélesztett KolorFund pályázatnak köszönhetően több helyi kis- és középvállalkozó jutott olyan vissza nem térítendő támogatáshoz, amelyet vállalkozása fejlesztésére fordíthatott. A 44 nyertes egyike a Kőkorszak Kert Kft.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk