Kazincbarcika

Énekszóval várták a Mikulást a Mosolysziget Bölcsőde csemetéi

Dátum: 2023. dec 06. 09:06

Nemcsak a gyerekek, hanem a Kazincbarcikai Szociális és Szolgáltató Központ dolgozói is nagyon várták már a puttonyost, hiszen a város családbarát bölcsődéiben ez fontos esemény.

Első adventvasárnap: a közösség erejének lángja is lobogott Kazincbarcikán

Dátum: 2023. dec 05. 18:54

A visszatérő szenzációs ünnepi fények mellett igazi családias rendezvény is várta a városlakókat december 3-án, az első adventi vasárnapon. A gasztoteraszon, fényfestésen és jégszobrászon kívül a meglepetésként bemutatkozott új látványelemeknek is nagy sikere lett.

Egy helyen a 2023-as kazincbarcikai Mikulás-kocogás minden tudnivalója

Dátum: 2023. dec 04. 20:31

Lassan vehetik a futócipőt az idei kocogó mikulások. December 6-án, a mikulás hivatalos napján indul Kazincbarcika kedvenc téli sport- és jótékonysági programja. Mutatjuk a menetrendet.

Lakossági felhívás

Dátum: 2023. dec 04. 15:00

Kazincbarcika Város településrendezési eszközeinek K-12 jelű módosítása partnerségi véleményezési anyaga elkészült: A módosítás  a 26. sz. főút Kazincbarcika (kamionparkoló, Borsodchem IV.kapu) - országhatár közötti szakasza 11,5 tonnára történő burkolatmegerősítésének, valamint párhuzamos kerékpárút megvalósításának vonatkozásában. A véleményezési anyag megtekinthető a Polgármesteri Hivatalban a főépítész irodájában és az E-TÉR felületen. Tervek bemutatására lakossági fórum keretében is sor kerül.

Remek hangulatú kreatív karácsonyváró családi délután Kazincbarcikán

Dátum: 2023. dec 03. 19:55

A kazincbarcikai önkormányzat 2017-ben induló közösségi integrációs programjának utolsó állomásaként megtartott foglalkozáson a kézművesség mellett a zene is főszerepet kapott.

Testületi ülés - Nem emelkednek Kazincbarcikán a magánszemélyek adóterhei

Dátum: 2023. dec 02. 18:59

Ülésezett szerdán Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A grémium tagjai módosították a 2023. évi költségvetésről szóló rendeletet, elfogadták az önkormányzat első nyolc havi gazdálkodásáról szóló tájékoztatót, döntöttek az óvodák téli nyitva-tartásának rendjéről és arról, hogy nem emelkednek a magánszemélyek adóterhei Kazincbarcikán.

Szúrós gázszag terjengett a Don Bosco iskolában

Dátum: 2023. dec 01. 19:45

Ismeretlen eredetű, szúrós gázszag hírével riasztották a rendőrséget a Don Bosco iskolából. A hatóságok azonnal a helyszínre vonultak, megállapították a gázszag valós jelenlétét, de szellőztetéssel sikerült a problémát megszüntetni. Az ügy kivizsgálása megkezdődött.

Helyreállt a városi víz-ellátás

Dátum: 2023. dec 01. 16:01

Megsérült az ivóvíz-vezeték hálózat egyik szakasza Kazincbarcika közigazgatási területén kívül. Hudák József, az ÉRV Zrt. üzemmérnökség vezetője megkeresésünkre elmondta, hogy az ÉRV szakemberei folyamatosan tárják fel a hibát és a vezetékszakasz kizárásán dolgoznak. Várhatóan a következő órákban a városlakók nyomáscsökkenést vagy a vízszolgáltatás szünetelését tapasztalhatják.

Már 2024 januárjában elindulhat az Egressy Művelődési Központ felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 19:00

Hamarosan több ütemben és lépésben megkezdődik Kazincbarcika egyik legfontosabb kulturális intézményének, az Egressy Béni Művelődési Központnak az energetikai korszerűsítése. A fejlesztés további célja az épület külső megjelenésének megújulása és új tartalommal felruházása is. A beruházás illeszkedik Kazincbarcika dinamikus és fenntartható fejlődéséhez.

BEFEJEZŐDÖTT A LÁZBÉRCI AKTÍV TEMATIKUS TURISZTIKAI TERMÉKCSOMAGOK KIALAKÍTÁSA

Dátum: 2023. nov 30. 18:02

A TOP-1.2.1-16-BO1-2017-00022 azonosító számú, „Lázbérci aktív tematikus turisztikai termékcsomagok” című projekt célkitűzése a Lázbérci Tájvédelmi Körzethez kapcsolódóan egy olyan Natúrpark kialakítása volt, amely magában foglalja természeti és kulturális értékek interaktív bemutatását, valamint a turisztikai infrastruktúra és helyi termékek fejlesztését, marketingjét.