Kazincbarcika

A Szalézi Gála Puskás Arénát varázsolt a Don Bosco Sportközpontból

Dátum: 2024. jan 30. 18:00

Az iskola tanárai és diákjai szentmisével emlékeztek meg névadójukról, majd a gála során olyan fergeteges előadásokkal rukkoltak elő, amelyek szinte minden művészeti ágat lefedtek.

Nyílt nap a Flash Táncstúdióban

Dátum: 2024. jan 30. 08:00

Tánctanoncaik családtagjainak, a műkedvelőknek, a tánctanulással kacérkodóknak és a pusztán kíváncsiaknak tartott nyílt napot január 26-án a kazincbarcikai Flash Táncstúdió a Mezey István Művészeti Központban. A több korosztályt megmozgató alkalomra 3-400 fős közönség gyűlt össze. A publikum hódolata csak mélyült a modern táncok iránt.

Igéző női tekintetek a Szaléziban – Új kiállítással debütált a Gimi Galéria

Dátum: 2024. jan 29. 23:40

A látogatók ezúttal Vincze Andrea Victória festményeit csodálhatják meg, aki a NovArt Kulturális és Művészeti Magazin főszerkesztőjeként hétköznapjait is a képzőművészet népszerűsítésének szenteli. Női portréival pedig igencsak elgondolkodtatásra késztet.

Vasárnapra és hétfőre sztrájkot hirdetett a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet  

Dátum: 2024. jan 26. 17:19

Január 28-án és 29-én a VOLÁNBUSZ biztosítani fogja az elégséges szolgáltatásokat a jogszabályban foglaltaknak megfelelően, a helyi autóbusz-közlekedésnek pedig legfeljebb 20-30%-át érintheti a sztrájk a társaság tájékoztatása szerint.

Szülőkímélő „üzemmódban” éli napjait az év első babája

Dátum: 2024. jan 25. 08:00

Budai Panna ritkán sír, és háromóránként eszik, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva. Szülei pedig nemcsak maximálisan boldogok, de a várostól kapott baba-mama csomaggal és születési támogatással is elégedettek.

Álmodd meg Kolorcity legújabb installációját a Lidl-körforgalomba!

Dátum: 2024. jan 24. 16:00

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából bárki előállhat egy kreatív látványtervvel a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon.

Újabb díjakat kapott a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Dátum: 2024. jan 24. 11:08

Bravúrosan kezdődött a 2024-es év is a Kazinczy Ferenc Tagiskola számára sport szemszögéből. A Magyar Diáksport Szövetség ugyanis Magyarország III. legeredményesebb általános iskolájának kiáltotta ki őket. Előtte éremesőben fürödtek a grundbirkózó kazinczys lányok, fiúk.

Megkezdődtek a 2024-es fakivágások Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 23. 20:02

A nemrég megjelent főkertészi szakmai riportunk nyomában már aktívan zajlanak az elkerülhetetlen, kritikus fakivágások Kazincbarcikán. Először január 22-én, az Egressy úton kellett kivágni összesen 8 darab korai juhart és ezüstjuhart, amelyek helyére 12 fűzlevelű körtefa kerül. A főkertész a lakosság megértését kéri a kényszerű beavatkozásért és a folytatással járó forgalomakadályozásért.

Új családbarát intézkedések Kazincbarcikán: egyszeri rezsikiegészítő támogatás

Dátum: 2024. jan 22. 11:02

Több új támogatási formát is bevezetett a meglévő korábbiak mellett Kazincbarcika Város Önkormányzata 2024-től a lakosság, főleg a családok életminőségének javítására. A képviselő-testület decemberi ülésén döntött a tanulásösztönző, az egyszeri rezsikiegészítő, a nyári balatoni táboroztatás és a gyermek születésének támogatásáról. Szitka Péter polgármester az új lehetőségekről azt mondta: olyan támogatásokat kerestek, amelyek valóban segítséget nyújtanak az itt élőknek.

A „kodályosok” kapták idén a küldetéssel járó Barcikart-díjat

Dátum: 2024. jan 21. 08:00

A magyar kultúra napjának ünnepén került sor a 2024-es Barcikart-díj átadására. A színvonalas rendezvényen maguk a díjazottak adtak műsort, verssel, zenével és tánccal tisztelegve az évforduló és a reformkor nagyjai előtt.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk