Kazincbarcika

Újabb díjakat kapott a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Dátum: 2024. jan 24. 11:08

Bravúrosan kezdődött a 2024-es év is a Kazinczy Ferenc Tagiskola számára sport szemszögéből. A Magyar Diáksport Szövetség ugyanis Magyarország III. legeredményesebb általános iskolájának kiáltotta ki őket. Előtte éremesőben fürödtek a grundbirkózó kazinczys lányok, fiúk.

Megkezdődtek a 2024-es fakivágások Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 23. 20:02

A nemrég megjelent főkertészi szakmai riportunk nyomában már aktívan zajlanak az elkerülhetetlen, kritikus fakivágások Kazincbarcikán. Először január 22-én, az Egressy úton kellett kivágni összesen 8 darab korai juhart és ezüstjuhart, amelyek helyére 12 fűzlevelű körtefa kerül. A főkertész a lakosság megértését kéri a kényszerű beavatkozásért és a folytatással járó forgalomakadályozásért.

Új családbarát intézkedések Kazincbarcikán: egyszeri rezsikiegészítő támogatás

Dátum: 2024. jan 22. 11:02

Több új támogatási formát is bevezetett a meglévő korábbiak mellett Kazincbarcika Város Önkormányzata 2024-től a lakosság, főleg a családok életminőségének javítására. A képviselő-testület decemberi ülésén döntött a tanulásösztönző, az egyszeri rezsikiegészítő, a nyári balatoni táboroztatás és a gyermek születésének támogatásáról. Szitka Péter polgármester az új lehetőségekről azt mondta: olyan támogatásokat kerestek, amelyek valóban segítséget nyújtanak az itt élőknek.

A „kodályosok” kapták idén a küldetéssel járó Barcikart-díjat

Dátum: 2024. jan 21. 08:00

A magyar kultúra napjának ünnepén került sor a 2024-es Barcikart-díj átadására. A színvonalas rendezvényen maguk a díjazottak adtak műsort, verssel, zenével és tánccal tisztelegve az évforduló és a reformkor nagyjai előtt.

Ünnepélyesen átadták a Birkózó- és Súlyemelőcentrumot Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 20. 08:00

Emlékezetes nappá vált január 18. Kazincbarcika sportéletében. Elkészült és átadták a Kazinczy Tornacsarnok szomszédságában megvalósult Birkózó- és Súlyemelőcentrumot. Hosszú idő után így végre méltó helyen sportolhatnak a KVSE birkózó- és súlyemelő-szakosztályának versenyzői. A létesítmény önkormányzati és hazai forrásból, valamint a Magyar Birkózó Szövetség támogatásából valósult meg, mintegy 400 millió Ft-ból.

Tovább folytatódik Herbolya rehabilitációja Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 19. 12:35

Egy újabb, felújításra már alkalmatlan, sőt életveszélyessé vált épülettel lett kevesebb Herbolyán a tervszerű bontás részeként. Mindennek célja a városrész élhetőbbé tétele és integrálása. Erről beszélgettünk a terület önkormányzati képviselőjével, Klimon István alpolgármesterrel.

Megkapta az új baba-mama támogatást az első kazincbarcikai család

Dátum: 2024. jan 16. 19:34

A születési támogatás és a prémium baba-mama csomag Kazincbarcikán együtt jár. 2023 decemberében döntött a képviselő-testület többek között erről az új támogatási formáról. Hétfőn az első érintett baba édesanyja ünnepélyesen vette át ezt a kombinációt Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől.

Telt házas dupla koncerttel indult az új év Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 13. 11:56

A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola aulája adott helyet az idei Újévi koncertnek Kazincbarcikán. A színvonalas zenei élmény méltó indítása volt 2024-nek. Az intézmény növendékei és pedagógusai mellett vendégművészként teremtett kiváló hangulatot Fischl Mónika Liszt Ferenc-díjas primadonna és Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész.

A fakivágás mindig jó okkal történik

Dátum: 2024. jan 10. 22:38

A kényszerű, de célszerű éves fakivágás hatékony időszaka mindössze két hónap, a vegetáción és a karácsonyi díszleten kívül eső január és február. Teljesen érthető, hogy senki nem örül egyetlen kivágott fának sem, de az esetek mögött szakszerű, jó okok állnak. Erről és a bőséges pótlásukról kérdeztük a szakembert, Molnár Péter főkertészt.

Egyre kevesebb utas a helyi autóbuszokon Kazincbarcikán is

Dátum: 2024. jan 09. 19:22

Január 1-jétől Kazincbarcikán kevesebb helyi buszjárat közlekedik. A Volánbusz tájékoztatása szerint a megszűnt helyi járatok helyett helyközi autóbuszok közlekednek a város területén, amelyek meghosszabbított útvonalon, illetve a vasútállomás érintésével közlekednek. A regionális autóbuszok helyközi menetjeggyel vagy bérlettel vehetőek igénybe — olvasható a Volánbusz oldalán.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csizmás kandúr

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Csézy templomi koncertje

Kazincbarcika, Szent Család-templom

Flash Táncstúdió: Tánc a városban

Kazincbarcika, Fő tér

Vidám nyáresti kerti muzsika

Kazincbarcika, Avilai Nagy Szent Teréz római katolikus templom kertje

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk