Kazincbarcika

Vízosztás a hőségben

Dátum: 2023. júl 17. 16:00

A város két pontján is működtet Kazincbarcika Város Önkormányzata vízosztási pontot. Ez az elmúlt héten életbe lépett kánikula miatt vált szükségessé.

Felmérik a fákat Kazincbarcikán

Dátum: 2023. júl 17. 10:28

Korábban sok városlakó kutatta, mi az oka néhány fa rejtélyes módon történt megjelölésének. Kiderült: a Life-projekt keretében megkezdődött a város zöldfelületeinek felmérése.

Százezer feletti megtekintésnél tart Kazincbarcika vízjáték-show-ja

Dátum: 2023. júl 16. 21:24

Átlépte az elképesztő lélektani határt a KolorTV új klipje, amely a Fő téri vízijáték-show legszebb pillanatait mutatja be. A közösségi médiában vírusvideóként terjed a zenés etűd, amelyet főként vármegyénk, de hazánk és Európa lakói is lájkok ezreivel jutalmaztak.

Családi körben ünnepelte 90. születésnapját Demjén Imréné

Dátum: 2023. júl 16. 16:00

Demjén Imréné július 15-én, szombaton népes családjával ünnepelte 90. születésnapját. A szellemileg mai napig aktív Hilda nénit Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere virágcsokorral köszöntötte.

Munkába álltak a diákok — augusztus végéig segítik a városi intézmények munkáját

Dátum: 2023. júl 16. 09:00

Két hónap alatt több mint 100 diáknak nyílik lehetősége Kazincbarcikán arra, hogy nyári munkát vállaljon az önkormányzatnál, illetve intézményeinél, vállalatainál. Július 3-án mintegy 50 fiatal kezdett dolgozni a számára kijelölt helyszínen. 1,5 hét tapasztalata azt mutatja, hogy jól beilleszkedtek és megtalálták a helyüket, a feladatukat.

Leselkedő nyári veszélyek — vigyázzunk gyermekeinkre

Dátum: 2023. júl 15. 17:39

Ahogy beköszöntött a nyári szünet, a gyerekek egyre több időt töltenek szüleik nélkül akár játszótéren vagy csak egyszerűen a város utcáin. Sőt, Kazincbarcika környéke vízpartokkal is jól el van látva, így megfelelő felkészítés nélkül egy délutáni szabadidős program akár veszélyes is lehet. Figyeljünk gyermekeinkre — hívja fel a figyelmet a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság.

Kertészkedés és közösségépítés: elkészültek az első közösségi kertek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. júl 09. 13:38

Elkészültek az első közösségi kertek Kazincbarcikán, amit a Májusi 1. út és az Építők útja közötti tereken, valamint az Ifjúmunkás téren alakítottak ki. A zöld kezdeményezés a szociális célú városrehabilitációs program részeként valósult meg.

Semmelweis-napot ünnepeltek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. júl 07. 19:35

Az egészségügyben dolgozókat köszöntötte Kazincbarcika Város Önkormányzata az Egressy Béni Művelődési Központban. Az ünnepen a városvezetés polgármesteri elismerő okleveleket adott át az arra érdemeseknek, és idén Hermann Endréné audiológiai szakasszisztens és logopédus vehette át Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjat.

Molnárné Marczis Erzsébet — búcsú a karmesteri pálcától

Dátum: 2023. júl 04. 08:55

A városi pedagógusnapi ünnepségen hatalmas tapssal köszöntötték Kazincbarcika Város Közneveléséért idei díjazottját, Molnárné Marczis Erzsébetet, a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium történelem-ének szakos pedagógusát.

Ünnepélyesen átadták a BorsodChem IV-es telepét és új termelőegységeit

Dátum: 2023. júl 03. 09:00

A BorsodChem Zrt. ünnepélyes keretek között, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében átadta a társaság együttesen mintegy 400 millió euróból megvalósult IV-es telepét és üzemeit.