Kazincbarcika

Klímaadaptációs célú vízgazdálkodás, avagy fókuszban a tudatos és fenntartható vízhasználat

Dátum: 2023. jún 06. 13:58

Az éghajlatváltozás jelenségét ma már saját bőrünkön érezzük, hiszen az elmúlt években az olyan extrém időjárási jelenségek, mint az aszályok, hőhullámok vagy éppen a villámárvizek közvetlen környezetünkben is egyre gyakoribbá váltak. Keserű tapasztalatok sokasága igazolja, hogy a klímaváltozás hatásainak lehetőség szerinti mérséklése és a változó körülményekhez való minél eredményesebb alkalmazkodás mindannyiunk közös érdeke.

Országos bajnok a Pollack Mihály Általános Iskola II. korcsoportos lánycsapata

Dátum: 2023. jún 05. 13:00

Június 1-jén a legkisebbek küzdelmeivel zárult az Atlétika Diákolimpia országos versenysorozata. Kazincbarcika országos bajnoki címet nyert.

Húrok: Kin Gábor képzőművész alkotásai a Mezeyben

Dátum: 2023. jún 05. 08:00

Az Izsó Miklós Képzőművészeti Kör támogatásával nyílt kiállítása Kin Gábor festő, autodidakta művésznek május 25-én a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A Húrok című tárlaton az alkotó utóbbi négy évének, útkeresésének sajátos látásmódjában készült olajfestményei tekinthetőek meg.

Megújult környezetben számítanak az olvasókra Rudolftelepen

Dátum: 2023. jún 04. 20:00

Egy újabb kistelepülési könyvtár felújítása valósult meg térsédünkben: a rudolftelepi szolgáltatóhely ünnepélyes átadóját a közelmúltban tartották.

Fejlesztések Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 04. 12:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata — Szitka Péter polgármester irányításával — 2022-ben is felelősen és takarékosan gazdálkodott, így további fontos fejlesztések kezdődhetnek el és valósulhatnak meg idén a városban. A teljesség igénye nélkül: műfüves pálya épül több tagiskola udvarán, felújítások zajlanak majd a Varázskert Bölcsődében és a Kincsem Napköziben, várhatóan újabb házfalakra kerülhetnek falfestmények, és energetikai korszerűsítés kezdődik az Egressy Béni Művelődési Központban.

Ismét zenével és szépséggel játszik a víz a városban

Dátum: 2023. jún 04. 09:00

Újra eljött az év jobbik fele a szökőkút-hódolók számára is. Megeredtek Kazincbarcika bombázó vízi szépségei, élükön a főattrakciót jelentő Fő téri zenés vízijáték-show-val, hogy beindítsák a tekintetet és a nyári hangulatot is.

Erasmus program — a fenntarthatósággal ismerkedtek nemzetközi vendégek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 03. 21:00

A Kazinczy Ferenc Tagiskola sikeresen pályázott az Erasmus fenntarthatósági és környezetvédelmi programra, melynek részeként török, román és olasz delegációval közösen térképezik fel a résztvevők egymás zöldprogramjait. A projekt 3. állomásaként — az olaszországi és a törökországi látogatásokat követően — a delegáció tagjai Kazincbarcikára érkeztek egy hétre, ahol helyi fenntarthatósági megoldásokkal ismerkedtek.

Átadták a műfüves pályát a Kazinczy udvarán

Dátum: 2023. jún 03. 18:15

Ünnepélyesen átadták a Kazinczy Ferenc Tagiskola udvarán épült műfüves pályát és atlétikai pályát. A beruházás többes célt szolgál: egyrészt a mindennapos testnevelés keretében a sportiskola diákjai vehetik igénybe, másrészt pedig a Kolorcity Kazincbarcika edzéseinek is ez lesz az egyik helyszíne a jövőben.

Kihívás napja 2023

Dátum: 2023. jún 02. 09:00

Kazincbarcika ismét bizonyította, hogy igenis sportos város. Településünk újra indult a Kihívás napi országos versenyen, és többszöri első helyezés, valamint a tavalyi 3. helyezés után idén nem került a dobogóra. Ám mindennél többet jelent, hogy majd’ 5,5 ezer városlakó mozgott együtt, legalább 15 percen át.

Z-MEN, a zöld erő szuperhősei

Dátum: 2023. jún 01. 22:04

Az év egyik legmozgalmasabb napja a világon kétségtelenül a gyereknap. Így van ez Kazincbarcikán is, ahol a város önkormányzata ezúttal a Mezey István Művészeti Központba invitálta a legkisebbeket, Z-men, a zöld erő szuperhősei című gyereknapi kavalkádjára.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk