Kazincbarcika

Tedd a nyarat jövedelmezővé! - elindult a nyári diákmunkára való jelentkezés Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 13. 21:35

Kazincbarcika Város Önkormányzatának diákmunkaprogramja idén folytatódik. Több mint 100 fiatalnak lesz lehetősége, hogy nyári munkán vegyen részt, és jövedelemre tegyen szert. A jelentkezési felület már megnyílt, érdemes gyorsan regisztrálni, mert a helyek hamar betelnek.

Siker — arany minősítéssel tértek haza a barcikai diákok a 18. Zemplén Társastánc Fesztiválról

Dátum: 2023. jún 12. 16:30

Arany minősítés kapott a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola 10 lány növendéke a XVIII. Zemplén Társastánc Fesztiválon. A sátoraljaújhelyi versenyen a csoport egy latin táncokból álló válogatást adott elő. A rangos elismerés is bizonyítja az iskola szlogenjét, miszerint „Kodályosnak lenni jó”.

Bőséges kínálat — idén nyáron sem unatkoznak a táborozni vágyó gyerekek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 12. 08:30

Változatos programokkal, játékos és szórakoztató szabadidős tevékenységekkel segít a szülőknek gyermekük nyári elhelyezésében Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Nonprofit Kft. A szervezők négy különböző turnusban, három eltérő tematikájú tábort szerveznek augusztus 25-ig.

Támogatások Kazincbarcikán — segít az önkormányzat a családoknak

Dátum: 2023. jún 11. 16:30

A magas infláció miatt a családok megélhetési kiadásai drasztikusan emelkedtek az utóbbi időben, ezért Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén módosította a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokhoz kapcsolódó jövedelemhatárokat. Ennek köszönhetően még több kazincbarcikai család kaphat segítséget az önkormányzattól.

Mindent a fakivágásokról

Dátum: 2023. jún 11. 09:30

A kazincbarcikaiakat kiemelten foglalkoztatja városunk fáinak sorsa. Bár településünk rendkívül sok zöldfelülettel rendelkezik országos szinten is, de a koros fák, amelyek életútjuk végére értek, sokszor okoznak problémát, ráadásul balesetveszélyesek. Hogy mi a hivatalos útja a fák kivágásának, és milyen szabályok vonatkoznak az újraültetésükre, ezt járjuk körbe cikkünkben.

Friss hús — könyvbemutató a könyvtárban

Dátum: 2023. jún 10. 20:00

Friss hús címmel mutatta be legújabb könyvét az olvasóknak P. Dányi Gabriella életmű-díjas költő, irodalmi Nívódíjas író az Egressy Béni Városi Könyvtárban szerdán.

Június 12-től változik a 26-os főúton a körforgalom építése miatt a forgalmi rend

Dátum: 2023. jún 10. 15:18

Hétfőtől csak egy kazincbarcikai tereléssel közlekedhetnek az autósok Bánréve irányából Miskolc felé, a 26-os számú főúton. Aki csak teheti, július végéig kerülje a 26-os főút használatát az épülő körforgalomnál, akinek pedig muszáj utaznia, az torlódásra, dugóra és várhatóan sokkal hosszabb menetidőre számítson. Az útlezárás ily módon történő megvalósítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. engedélyezte az állami beruházást megvalósító cégnek.

Új bekötőúton érhető el hétfőtől a Mátyás-Pollack kereszteződésében található szupermarket

Dátum: 2023. jún 09. 20:48

Június 12-től, hétfőtől megnyílik az ideiglenes behajtója a Mátyás király út - Pollack Mihály utca kereszteződésénél működő áruházláncnak. A változás az új körforgalom építésének munkálatai miatt lép életbe.

Pedagógusnap 2023

Dátum: 2023. jún 09. 08:00

Több mint 30 pedagógus vehetett át elismerést a városvezetőktől az idei kazincbarcikai pedagógusnapi ünnepségen. Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete minden esztendőben egy kiemelkedő nevelő-oktató munkát végző pedagógusnak „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat adományoz. Idén ezt az elismerést a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium pedagógusa, Molnárné Marczis Erzsébet vehette át.

Összesítésben II. lett a Diákolimpián a Pollack Mihály Általános Iskola

Dátum: 2023. jún 08. 17:23

Országosan II. helyezést ért el az összpontszámok alapján a Pollack Mihály Általános Iskola a 2021/22-es tanévi Diákolimpián. A kimagasló eredményért díjazta az intézményt a Magyar Diáksport Szövetség egy ünnepség keretében.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk