Hírek

Térítésmentes HPV elleni védőoltás 7. osztályosoknak

Dátum: 2020. okt 19. 11:50

A 2020/2021-es tanévben első alkalommal nyílik lehetőség arra, hogy a 12. életévet betöltött, az általános iskola 7. osztályát szeptemberben kezdő lányok és fiúk önkéntes, térítésmentes HPV (Humán Papilloma Vírus) elleni védőoltásban részesüljenek. Az oltás az iskolai ellátások során a GARDASIL 9 vakcinával történik, melynek oltóanyaga a HPV 9 típusa által okozott betegségek ellen nyújt védelmet.

"Az Illés szekerén"

Dátum: 2020. okt 18. 10:58

A Kolorlive Senior legutóbbi adásában kollégánk Bródy Jánossal, a hazai zenei kultúra ikonikus alakjával, a Kossuth-és Liszt Ferenc – díjas alkotóval beszélgetett telefonon. A jeles művész tavaly adott interjút lapunknak. Most ezt olvashatják.

Vitaminokkal szervezetünk védekezőképességéért

Dátum: 2020. okt 18. 09:00

Előző írásunkban a helyes táplálkozás titkaiba avattuk be Önöket. Ezúttal dr. Martis Petra gyógyszerész segítségével a vitaminok világába teszünk némi kitérőt.

"Reggelizz úgy, mint egy király, ebédelj úgy, mint egy polgár és vacsorázz úgy, mint egy koldus!"

Dátum: 2020. okt 17. 14:12

Vajon igaz a régi mondás? Egy dologban bizton rábízhatjuk magunkat: ez pedig a napindító reggeli étkezés fontossága. Azonban a helyes táplálkozás az egészséges életmód elengedhetetlen részét képezi. Lényeges a mit, hogyan, mikor kérdése. A témát az idősek hónapja alkalmából kollégánk járta körül Székelyföldiné Gór Ágnes dietetikussal. Bár a szakember tanácsai elsősorban a szépkorúaknak szólnak, viszont nem árt megszívlelni a fiatalabb generációnak sem.

Mindenkinek ingyenes az influenza elleni védőoltás

Dátum: 2020. okt 17. 09:00

A koronavírus-járványra való tekintettel mindenkinek javasolják a háziorvosok az influenza elleni oltások beadását. Ősszel várhatóan ismét beköszönt hazánkba az influenzaszezon. A betegség elleni védekezés legjobb módja továbbra is a védőoltás, ami október 20-ától térítésmentesen igényelhető a háziorvosi rendelőkben.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2020. október 16.

Dátum: 2020. okt 16. 16:13

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos facebook oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Áradnak a folyók Borsodban

Dátum: 2020. okt 16. 14:06

A folyók áradása miatt több település kerülőúton közelíthető meg.

Sikeres volt a kulturális kvíz harmadik fordulója is

Dátum: 2020. okt 16. 09:11

Véget ért a KulTÚRA borsodi tájakon című kvíz 3. fordulója. Az online vetélkedő sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a mostani alkalommal háromszázan válaszolták meg a kérdéseket, és több mint százan adtak valamennyi feladványra megfelelő választ.

Szép sikert ért el a Zsombiért alapítvány az Ultrabalatonon

Dátum: 2020. okt 15. 15:55

A Kazincbarcikát képviselő csapatokon kívül a Szép jövőért Zsombinak Alapítvány is sikert könyvelhetett el a jeles versenyen. A szervezők ugyanis a résztvevők számára kiosztott chipek letéti díját sorsolták ki három alapítvány között.

Pénteken várja Önöket a Kolorlive Senior

Dátum: 2020. okt 15. 11:08

Holnap 10.00 órakor ismét Kolorlive Senior a KolorTV-ben! Ne maradjanak le róla!

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk