Hírek

ERASMUS+ BARCELONA – 2023

Dátum: 2023. szept 20. 20:38

Az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola megnyerte az Erasmus+ rövidtávú szakmai gyakorlatának lehetőségét. 2023. június 25. és július 16. között Barcelonában bővült 12 grafikus tanuló szakmai tapasztalata, kulturális műveltsége.

Kertünk felkészítése a szélsőséges időjárásra — a kertben alkalmazható alkalmazkodási válaszlépések

Dátum: 2023. szept 19. 09:00

Kertünk fokozottan ki van téve az éghajlati elemeknek, a globális szintű klímaváltozás okozta extrém időjárás súlyosan károsíthatja a növényeket, kerti eszközöket és melléképületeket, ezzel akár jelentős anyagi károkat és terméskiesést okozva. Az ilyen jellegű károk egy része megelőzhető, ha tudatosan felkészítjük kertünket és – ha kert hiányában is kertészkednénk, akkor – erkélyünket az extrém időjárási események okozta kihívásokra. Ehhez fontos átgondolnunk, hogy a kertünknek vagy erkélyünknek milyen adottságai vannak, és a várható jövőbeli éghajlati változásokat figyelembe véve, tudatosan célszerű megtervezni a változtatásokat, beavatkozásokat.

Vadgázolás — változtak a szabályok, veszély az utakon

Dátum: 2023. szept 18. 09:00

Hamarosan elkezdődik a szarvasbőgés, ennek fényében különösen fontos az a jogszabályi változás, amely július elsejétől lépett érvénybe a vadgázolással, a vadak közutakon történő megjelenésével kapcsolatban.

Lakóházunk felkészítése a szélsőséges időjárásra

Dátum: 2023. szept 17. 19:39

A globális klímaváltozás következtében hazánk átlaghőmérséklete emelkedik, és várhatóan egyre gyakoribbak lesznek az időjárási szélsőségek, amik jelentős károkat tehetnek a lakóházakban. A klímaváltozás hatásai már ma is érzékelhetők, azonban a jövőben várhatóan még jelentősebbek lesznek. Az extrém időjárási események okozta károknak egy része megelőzhető, ha tudatosan felkészítjük a lakóházunkat ezekre.

A tervek szerint valósult meg a bringafal — a legjobb helyre került a 3D-s alkotás

Dátum: 2023. szept 17. 09:00

Azonnal megszületett Móricz Józsefben az ötlet, amikor a Kolorline-on megjelent egy pályázat egy 3D-s házfalfestmény elkészítésére. A fiatal okleveles építészmérnök nem először pályázott, és azt mondja: pontosan úgy valósult meg a festmény, ahogyan azt megálmodta.

Idősek világnapja október 2-án — elég csak regisztrálni

Dátum: 2023. szept 16. 09:00

Október 2-án, hétfőn, két időpontban is, ugyanazzal a programmal köszönti és ünnepli a szépkorúakat Kazincbarcika Város Önkormányzata.

Do-bo-gó-kő — a pillanat őrzője, E. Szabó István fotóművész kiállítása

Dátum: 2023. szept 15. 19:00

Do-bo-gó-kő címmel nyílt tárlat E. Szabó István fotóművész alkotásaiból a Don Bosco Sportközpontban. A kiállítás célja, hogy örömet és szépséget adjon az utódoknak, és elgondolkodtassa a befogadót. A fotók október 4-ig tekinthetőek meg a sportközpont üveggalériájában.

Meghosszabbított nevezési határidő

Dátum: 2023. szept 15. 11:58

Gyorshír: Banki átirányítási hiba miatt meghosszabbítottuk a Kolorfutás nevezési határidejét.

Kolorfutás 2023 — 36 órára újranyílt a regisztrációs ablak

Dátum: 2023. szept 14. 09:17

A Kolorfutás regisztrációs határideje szeptember 13-án lejárt, ám a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők még egy utolsó lehetőséget biztosítanak a későn ébredőknek, hogy részt vehessenek a programon.

Közlekedési információk – Borsodchem Kolorfutás – Azahriah koncert

Dátum: 2023. szept 14. 09:15

UPDATE: Elmarad a hétvégén mindenki biztonsága érdekében az Azahriah-koncert, a Kolorfutás viszont megtartásra kerül. A junior futamok rajtja módosul, mutatjuk, hogyan!

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk