Hírek

Álmodd meg Kolorcity legújabb installációját a Lidl-körforgalomba!

Dátum: 2024. jan 24. 16:00

Kazincbarcika 70. születésnapja alkalmából bárki előállhat egy kreatív látványtervvel a Mátyás király út — Pollack Mihály utcai kereszteződés körforgalmának szebbé tételére. A fő szempont, hogy az alkotás a város történetéhez, kultúrájához vagy jelképeihez kapcsolódjon.

Újabb díjakat kapott a Kazinczy Ferenc Tagiskola

Dátum: 2024. jan 24. 11:08

Bravúrosan kezdődött a 2024-es év is a Kazinczy Ferenc Tagiskola számára sport szemszögéből. A Magyar Diáksport Szövetség ugyanis Magyarország III. legeredményesebb általános iskolájának kiáltotta ki őket. Előtte éremesőben fürödtek a grundbirkózó kazinczys lányok, fiúk.

Megkezdődtek a 2024-es fakivágások Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 23. 20:02

A nemrég megjelent főkertészi szakmai riportunk nyomában már aktívan zajlanak az elkerülhetetlen, kritikus fakivágások Kazincbarcikán. Először január 22-én, az Egressy úton kellett kivágni összesen 8 darab korai juhart és ezüstjuhart, amelyek helyére 12 fűzlevelű körtefa kerül. A főkertész a lakosság megértését kéri a kényszerű beavatkozásért és a folytatással járó forgalomakadályozásért.

Extra menü notórius betűfalóknak – új könyvek a barcikai könyvtárban!

Dátum: 2024. jan 23. 18:00

Molekné Kőrösi Beatrix, az Egressy Béni Városi Könyvtár vezetője mindenki számára ajánl valami izgalmas olvasmányt: a kisgyerekes szülőknek éppúgy, mint a romantika kedvelőinek, vagy a környezetvédelem és a divat rajongóinak…

Nyolcadikosok a döntés súlya alatt - ki merre tanuljon tovább?

Dátum: 2024. jan 22. 18:00

Már nincs sok idő, február 24-én az általános iskolák továbbítják a középfokú intézmények számára a diákok jelentkezési adatlapjait. A kazincbarcikai középiskolák természetesen tárt karokkal várják azokat a gyerekeket, akik a városban szeretnék folytatni tanulmányaikat.

Új családbarát intézkedések Kazincbarcikán: egyszeri rezsikiegészítő támogatás

Dátum: 2024. jan 22. 11:02

Több új támogatási formát is bevezetett a meglévő korábbiak mellett Kazincbarcika Város Önkormányzata 2024-től a lakosság, főleg a családok életminőségének javítására. A képviselő-testület decemberi ülésén döntött a tanulásösztönző, az egyszeri rezsikiegészítő, a nyári balatoni táboroztatás és a gyermek születésének támogatásáról. Szitka Péter polgármester az új lehetőségekről azt mondta: olyan támogatásokat kerestek, amelyek valóban segítséget nyújtanak az itt élőknek.

Többet ésszel, mint fűtésszámlával a tél erői ellen

Dátum: 2024. jan 21. 18:00

A jobb áron elért meleg otthonhoz következnek tippek, trükkök, tanácsok. Így, hogy az idei tél már megmutatta, hogy van benne kraft és még a naptárban is jut neki egy másfél hónap játéktér, praktikus okosan felfegyverkezni ellene. Pont nem a fűtésszabályzó feltekerésére gondolunk. Itt vannak a mentőötleteink. Magukban kicsik, de együtt sokra mehetnek.

A „kodályosok” kapták idén a küldetéssel járó Barcikart-díjat

Dátum: 2024. jan 21. 08:00

A magyar kultúra napjának ünnepén került sor a 2024-es Barcikart-díj átadására. A színvonalas rendezvényen maguk a díjazottak adtak műsort, verssel, zenével és tánccal tisztelegve az évforduló és a reformkor nagyjai előtt.

Mozgással a háztartási balesetek ellen!

Dátum: 2024. jan 20. 18:00

Télen nehezebben szánjuk rá magunkat a sportra. Pedig, ha tagjaink „elmerevednek”, ha mozgástartományunk kissé beszűkül, akkor még egy átlagos nagytakarítás is rizikóval járhat.

Ünnepélyesen átadták a Birkózó- és Súlyemelőcentrumot Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 20. 08:00

Emlékezetes nappá vált január 18. Kazincbarcika sportéletében. Elkészült és átadták a Kazinczy Tornacsarnok szomszédságában megvalósult Birkózó- és Súlyemelőcentrumot. Hosszú idő után így végre méltó helyen sportolhatnak a KVSE birkózó- és súlyemelő-szakosztályának versenyzői. A létesítmény önkormányzati és hazai forrásból, valamint a Magyar Birkózó Szövetség támogatásából valósult meg, mintegy 400 millió Ft-ból.

KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk