Hírek

Háromszor is a becsület győzött Kazincbarcikán

Dátum: 2023. okt 11. 17:24

Több feledékeny városlakó szerencsésnek mondhatta magát a hétvégén a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság beszámolója szerint. Elhagyott értékeiket ugyanis olyan emberek találták meg, akiknek eszükben sem volt visszaélni a helyzettel, inkább azonnal a hatóság segítségét kérték. 

Teljeskörűen elindult a távfűtés Kazincbarcikán

Dátum: 2023. okt 10. 17:27

Az eddigi rendkívül meleg ősz ellenére idén is beköszöntött a fűtésszezon. Cikkünkben áttekintést adunk arról, hogy mitől is függ a rendszer indítása, és hogyan történik a szabályozás az indítás napjaiban.

Adomány: 2 és fél millió forint gyűlt össze a jótékonysági futáson a KSZSZK javára

Dátum: 2023. okt 10. 14:00

A Jótékonysági futás résztvevőinek támogatásával és futásával több mint 1 millió Ft gyűlt össze a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ javára. Ezt az összeget 1,5 millió forint adománnyal egészítette ki a BorsodChem Zrt., amely fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást és a rászoruló közösségek segítését. A felajánlott hozzájárulást olyan eszközök és berendezések beszerzésére fordítja a szociális intézmény, amelyek elősegítik az idősek, a gyermekek és a rászorulók ellátását és komfortját.

Kiállítás a Mezeyben: a művészet találkozása a fémmel és a kerámiával

Dátum: 2023. okt 10. 07:00

A Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében megnyílt a Fényesek és színesek című közös tárlat, amelyen id. Bolacsek László fémműves iparművész és Lalák Angelika keramikus művésztanár mutatja be alkotásait. A kiállítás a képzőművészet két ágát: az ötvösséget és a keramikusságot hozza össze, bemutatva a fény, a forma és a szín harmóniáját.

Megújul a Rózsa úti rendelő

Dátum: 2023. okt 09. 18:44

Eljött az utolsó rendelő ideje is! A nemrég beharangozott Gépész utcai után hamarosan megkezdődik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása is, aminek befejezésével Kazincbarcika eléri majd a maradéktalanul korszerűsített rendelőállomány áldott állapotát.

Állj, szelektálj!

Dátum: 2023. okt 09. 12:00

A szelektív hulladékgyűjtés fontossága témában hirdetett rajzpályázatot a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás megbízásából a Zöld Völgy Nonprofit Kft. Az „Állj, szelektálj!” című kiállításon a pályamunkákat állították ki a Mezey István Művészeti Központban.

Szentelés a görögkatolikus óvodában: Isten áldását kérték a létesítmény új játszóudvarára

Dátum: 2023. okt 09. 07:01

Ünnepélyes keretek között megszentelték a kazincbarcikai Angyalkert Görögkatolikus Óvoda játszóudvarát. A többfunkciós udvaron hinták, mászóvár, kültéri mászófal, sőt egy bárka is helyet kapott, amely eszközök a sport, a mozgásfejlesztés és a szabad játék lehetőségeit biztosítják az idejáró gyermekeknek.

Október az idősek hónapja: a szépkorúakat köszöntötték a Don Bosco Sportközpontban

Dátum: 2023. okt 08. 19:00

Az idősek világnapja alkalmából időutazásra hívták a szépkorúakat Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpontba. Kazincbarcika Város Önkormányzata október 2-án, hétfőn, két időpontban is, ugyanazzal a programmal köszöntötte és ünnepelte a résztvevőket, melynek keretében örökzöld magyar slágerekkel és a Miskolci Illés Emlékzenekar koncertjével kedveskedett az időseknek.

Minden cseppje kincs: A szoptatás és az anyatejes táplálás fontosságára hívták fel a figyelmet Kazincbarcikán

Dátum: 2023. okt 08. 16:48

Az anyatej táplálék, védelem, szeretet. A természetes táplálás legnagyszerűbb módja, amely által anya és gyermeke mélyen és szorosan kapcsolódik egymáshoz — hangzott el az anyatejes táplálás világnapja alkalmából szervezett ünnepségen.

Ha a gyermek örül, mindenki örül Kazincbarcikán

Dátum: 2023. okt 06. 19:17

A Kazincbarcikai Összevont Óvodák kazincbarcikai tagintézményeiben az idei ősz emlékezetes lesz. Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával ugyanis minden óvodába új és látványos játszóeszközök érkeztek. A székhelyóvodában, valamint a Mesevár, a Nefelejcs, a Százszorszép és a Napsugár Tagóvodában már birtokba is vették a gyerekek az új eszközöket, a Füzikében pedig jövő héten tartják az ünnepélyes átadót.

KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk