Hírek

Siker — arany minősítéssel tértek haza a barcikai diákok a 18. Zemplén Társastánc Fesztiválról

Dátum: 2023. jún 12. 16:30

Arany minősítés kapott a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola 10 lány növendéke a XVIII. Zemplén Társastánc Fesztiválon. A sátoraljaújhelyi versenyen a csoport egy latin táncokból álló válogatást adott elő. A rangos elismerés is bizonyítja az iskola szlogenjét, miszerint „Kodályosnak lenni jó”.

Bőséges kínálat — idén nyáron sem unatkoznak a táborozni vágyó gyerekek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 12. 08:30

Változatos programokkal, játékos és szórakoztató szabadidős tevékenységekkel segít a szülőknek gyermekük nyári elhelyezésében Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Nonprofit Kft. A szervezők négy különböző turnusban, három eltérő tematikájú tábort szerveznek augusztus 25-ig.

Támogatások Kazincbarcikán — segít az önkormányzat a családoknak

Dátum: 2023. jún 11. 16:30

A magas infláció miatt a családok megélhetési kiadásai drasztikusan emelkedtek az utóbbi időben, ezért Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén módosította a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokhoz kapcsolódó jövedelemhatárokat. Ennek köszönhetően még több kazincbarcikai család kaphat segítséget az önkormányzattól.

Mindent a fakivágásokról

Dátum: 2023. jún 11. 09:30

A kazincbarcikaiakat kiemelten foglalkoztatja városunk fáinak sorsa. Bár településünk rendkívül sok zöldfelülettel rendelkezik országos szinten is, de a koros fák, amelyek életútjuk végére értek, sokszor okoznak problémát, ráadásul balesetveszélyesek. Hogy mi a hivatalos útja a fák kivágásának, és milyen szabályok vonatkoznak az újraültetésükre, ezt járjuk körbe cikkünkben.

Friss hús — könyvbemutató a könyvtárban

Dátum: 2023. jún 10. 20:00

Friss hús címmel mutatta be legújabb könyvét az olvasóknak P. Dányi Gabriella életmű-díjas költő, irodalmi Nívódíjas író az Egressy Béni Városi Könyvtárban szerdán.

Június 12-től változik a 26-os főúton a körforgalom építése miatt a forgalmi rend

Dátum: 2023. jún 10. 15:18

Hétfőtől csak egy kazincbarcikai tereléssel közlekedhetnek az autósok Bánréve irányából Miskolc felé, a 26-os számú főúton. Aki csak teheti, július végéig kerülje a 26-os főút használatát az épülő körforgalomnál, akinek pedig muszáj utaznia, az torlódásra, dugóra és várhatóan sokkal hosszabb menetidőre számítson. Az útlezárás ily módon történő megvalósítását a Magyar Közút Nonprofit Zrt. engedélyezte az állami beruházást megvalósító cégnek.

Új bekötőúton érhető el hétfőtől a Mátyás-Pollack kereszteződésében található szupermarket

Dátum: 2023. jún 09. 20:48

Június 12-től, hétfőtől megnyílik az ideiglenes behajtója a Mátyás király út - Pollack Mihály utca kereszteződésénél működő áruházláncnak. A változás az új körforgalom építésének munkálatai miatt lép életbe.

Pedagógusnap 2023

Dátum: 2023. jún 09. 08:00

Több mint 30 pedagógus vehetett át elismerést a városvezetőktől az idei kazincbarcikai pedagógusnapi ünnepségen. Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete minden esztendőben egy kiemelkedő nevelő-oktató munkát végző pedagógusnak „Kazincbarcika Város Közneveléséért” kitüntető díjat adományoz. Idén ezt az elismerést a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium pedagógusa, Molnárné Marczis Erzsébet vehette át.

Összesítésben II. lett a Diákolimpián a Pollack Mihály Általános Iskola

Dátum: 2023. jún 08. 17:23

Országosan II. helyezést ért el az összpontszámok alapján a Pollack Mihály Általános Iskola a 2021/22-es tanévi Diákolimpián. A kimagasló eredményért díjazta az intézményt a Magyar Diáksport Szövetség egy ünnepség keretében.

Erasmus + — Kassán járt az ÓSZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola

Dátum: 2023. jún 07. 21:00

2023. május 8. és 22. között 14 hegesztő diák utazott Kassára, hogy második csapatként szerezzenek szakmai tapasztalatot külföldi környezetben.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk