Hírek

Emelkedtek a közlekedési bírságok — 30 százalékkal többe kerül a gyorshajtás

Dátum: 2023. szept 05. 09:00

A közlekedési szabálysértések megelőzése és szankcionálása érdekében mintegy 30 százalékkal emelkedtek a közlekedéssel összefüggő bírságok összegei szeptember 1-jétől. A szabálysértési törvény módosításának értelmében a helyszíni bírság legalacsonyabb összege 5000-ről 6500 forintra emelkedett, a felső határ pedig 50 ezerről 65 ezer forintra nőtt. Feljelentés esetén a maximális bírság 200 ezer forint is lehet.

Kolorfutás 2023 szeptember 23-án

Dátum: 2023. szept 04. 16:00

Közeledik a 2023-as Kolorfutás közösségi futóalkalma, amely idén új koncepcióra épül. Hogy bárki, aki jótékonykodni vagy akár csak saját maga erőfelmérése okán futni szeretne, annak Viszoczky Sándor főszervező segítségével bemutatjuk a Kolorfutás gyakorlati tudnivalóit, a távokat, a kategóriákat, a versenytípusokat, a frissítőpontokat, valamint azt, hogy mi jár a nevezésért cserébe.

Thököly tér — megszépül a város egyik forgalmas tere

Dátum: 2023. szept 04. 09:00

Folytatódik az Újkazinci terek második ütemének kivitelezése Kazincbarcikán. Teljesen megújul a Thököly tér, a város egyik legnagyobb és legforgalmasabb tere, új lehetőségeket kínálva a lakóknak a kikapcsolódásra, a sportolásra és a közösségi életre. A kertépítészeti, valamint a villamoshálózat-korszerűsítési munkálatok összesen több mint 78 millió forintba kerülnek, és várhatóan szeptember végére fejeződnek be.

Megkezdődött a tanév — becsengettek Kazincbarcikán is

Dátum: 2023. szept 03. 16:00

Pénteken minden iskolában, így Kazincbarcikán is becsengettek. A pedagógusok már hetekkel a tanévkezdés előtt megkezdték a felkészülést, hogy rendben fogadhassák újra a diákokat.

A legzöldebb Kolorfesztivál — környezettudatos gondolkodás

Dátum: 2023. szept 03. 09:00

Az újrahasznosításnak és a szelektív hulladékgyűjtésnek köszönhetően idén kevesebb szemét gyűlt össze a Kolorfesztiválon. Míg tavaly körülbelül 2 és fél tonna kommunális hulladék keletkezett a rendezvényen, idén mindössze másfél tonna hulladék termelődött, ebből egy tonna volt kommunális hulladék. A résztvevők sikeresen bebizonyították, hogyan lehet élvezni a kulturális és szórakoztató programokat anélkül, hogy károsítanánk a természetet.

Kazincbarcika és Meishan — egy testvérvárosi kapcsolat építése „Kelet és Nyugat között”

Dátum: 2023. szept 02. 21:00

A 2019-ben kezdődött történet Kazincbarcika és Meishan között egy kivételes együttműködés, ami még a COVID-járvány előtt indult. A kínai Wanhua-csoport, amelynek a BorsodChem 2010-ben része lett, ipari beruházást indított Meishanban is, és ennek köszönhetően megkezdődött a két város közötti testvérvárosi kapcsolat építése. Meishan és Kazincbarcika vezetőinek találkozója — hosszú várakozás után — az idei évben valósult meg.

Szúnyoggyérítés az Európai Unió légi stopja után

Dátum: 2023. szept 02. 16:00

Kazincbarcikán idén is két irányból zajlik szúnyoggyérítés. Egyrészt a korábbi állami döntés után a Katasztrófavédelem végzi ezt a központi szúnyoggyérítési program keretében, másrészt az önkormányzat a lehető legnagyobb intenzitással saját költségvetése terhére végeztet irtást. Az elviselhetetlenné vált szúnyoginvázió a teljes Sajó mentét, valamint az ország álló- és folyóvizei melletti településeket érinti. A helyzet kezelésére a megoldás a földi mellett a légi szúnyogirtás lenne, ám ezt csak az állami feladatot teljesítő Katasztrófavédelemmel szerződött cég végezheti. És sajnos térségünkben nem teszi. Annak ellenére sem, hogy az önkormányzat rendszeresen kérelmezi ezt, és a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ még májusban megadta az engedélyt Magyarország teljes területére a légi szúnyogirtáshoz. 

Sütő Ágnes, a Kazincbarcikával egyidős Pro Urbe díjas tanár, sportszervező és író

Dátum: 2023. szept 02. 09:00

Az augusztus 20-i képviselő-testületi ülésen Sütő Ágnes multitalentum lett a két Pro Urbe (“A Városért”) díjazott egyike. Nyugalmazott tanár és sportszervező, jelenleg jógaoktató, masszőr, életvezetési konzultáns. Nyugdíjas éveiben jelent meg könyve, a “Legyél tanuló az Élet iskolájában!” is.

Zöld Tagozat — komposztáló edények igényelhetőek

Dátum: 2023. szept 01. 19:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy komposztáló edényzet igénylésére van lehetőség a családi házas övezetben élők részére. A komposztáló edényzet korlátozott darabszámban áll rendelkezésre, ezért előzetes regisztráció szükséges az igényléséhez.

Molari rendszer hangos üzemű próba

Dátum: 2023. szept 01. 16:00

Hangos szirénapróba lesz Kazincbarcikán 2023. szeptember 4-én (hétfőn).

KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk