Hírek

Újabb halak kerültek tavainkba

Dátum: 2023. szept 12. 08:00

Kazincbarcikán népszerű kikapcsolódási program a horgászat. Ez a fajta rekreációs lehetőség biztosított is az itt élőknek, hiszen több tavon lehet űzni ezt a természetközeli tevékenységet városunkban.

Sváb est

Dátum: 2023. szept 11. 16:00

Kazincbarcika Város Német Nemzetiségi Önkormányzata sváb estet tartott a Don Bosco Sportközpontban.

Bányásznapot ünnepeltek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. szept 11. 07:00

A Fő téri bányászszobornál tartott megemlékezést Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Borsodi Bányászok Területi Tagozata. Az ünnepségen elhangzott: fontos a bányászhagyományok ápolása, hiszen egykor ez volt az ipari felemelkedés zászlóshajója.

Őrizetben Veres-dűlő rémálma

Dátum: 2023. szept 10. 21:00

Zsarolást, kapcsolati erőszakot és még több más bűncselekményt is elkövetett a kazincbarcikai Veres-dűlőben az a férfi, akit a rendőrök őrizetbe vettek.

Írószercsomag minden barcikai általános iskolásnak — segítség a tanévkezdéshez

Dátum: 2023. szept 10. 17:00

Minden kazincbarcikai általános iskolába megérkezett az az írószercsomag, amellyel Kazincbarcika Város Önkormányzata járul hozzá a tanévkezdéshez. Szitka Péter polgármester hétfőn személyesen adta át a felszerelést a Tompa Mihály Református Általános Iskola 3. osztályos diákjainak.

Tiszta, virágos városszépítő mozgalom — a legszebb virágos képek mérettetnek meg

Dátum: 2023. szept 10. 15:52

A Kazincbarcikai Városszépítő Egyesület újra meghirdeti a „Tiszta, virágos városszépítő mozgalmát”, melyben Kazincbarcika lakossága, intézményei és vállalkozói mutathatják meg idei virágos miliőjüket.

A házfalon is kerékpárok mennek Kazincbarcikán — elkészült a 46. tűzfalfestmény

Dátum: 2023. szept 09. 19:10

Minden képzeletet felülmúlt, és várakozáson felüli népszerűségre tett szert Kazincbarcika legújabb házfalra került alkotása. A 3D-ben készült festmény a Mátyás király úton látható, és stílusosan egy kerékpárkonvojt ábrázol, nem messze a Kolorplatztól, egyértelműen utalva városunk kiemelkedő és erőteljes sportos szemléletére.

Leállósáv épül a Tardonai úton

Dátum: 2023. szept 09. 14:58

Rekonstrukció kezdődik szeptember 11-én a Tardonai út Kiserdősor utcai kereszteződésében. A munkálatok miatt november 30-ig fennakadások várhatóak a közlekedésben.

Vadgázolás — változtak a szabályok

Dátum: 2023. szept 06. 09:00

Hamarosan elkezdődik a szarvasbőgés, ennek fényében különösen fontos az a jogszabályi változás, amely július 1-jétől lépett érvénybe a vadgázolással, a vadak közutakon történő megjelenésével kapcsolatban. Az új szabályozás alapján csak akkor terheli felelősség a vadásztársaságot, ha bizonyítható, hogy a vad megjelenése a vadászatra jogosult tevékenységével áll összefüggésben, például ha etetés vagy kergetés miatt tévedt ki az útra. A változtatások célja az volt, hogy ösztönözzék a gépjárművezetőket a körültekintőbb közlekedésre.

Folytatódik a harc a szúnyogok ellen

Dátum: 2023. szept 05. 19:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata újabb szúnyoggyérítést rendelt el. Az irtásra szeptember 7-én (csütörtökön), az esti órákban kerül sor.

KolorTV élőben

Programajánló

Országos Könyvtári Napok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Közösségi nap a Herbolyai I-es tavon

Herbolyai I-es tó

Lélektől lélekig - Földesi Ildikó kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Barcika Trail terepfutó verseny

Don Bosco Barcika Tanoda – 3700 Kazincbarcika, Illyés Gyula út 1.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk