Hírek

Rendkívüli menetrendi változás a Sajó áradása miatt

Dátum: 2023. jan 20. 10:21

A Sajó áradása miatt elrendelt útlezárások következtében a VOLÁNBUSZ Zrt. autóbuszai sok esetben terelő útvonalon, a megszokottnál hosszabb menetidővel közlekednek.

Elkezdődött az influenzajárvány

Dátum: 2023. jan 19. 22:15

Influenzajárvány tombol Magyarországon! Az országos tiszti főorvos szerint a számok azt mutatják, hogy az akut légúti megbetegedések 20 százalékkal, az influenzaszerű megbetegedések pedig 50 százalékkal emelkedtek az év utolsó hetében mérthez képest. Ez azt jelenti, hogy elkezdődött az influenza járványos terjedése.

Ünnepeljük együtt a magyar kultúra napját!

Dátum: 2023. jan 18. 17:30

Szeretettel várja a kazincbarcikaiakat a városvezetés a magyar kultúra napja alkalmából szervezett ünnepségre.

Két mérkőzésen van túl a Kolorcity Kazincbarcika

Dátum: 2023. jan 18. 09:00

Egy győzelem és egy vereség a mérlege az utóbbi két felkészülési mérkőzésen a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgó csapatának.

Körforgalom épül a Mátyás-Pollack kereszteződésében

Dátum: 2023. jan 17. 18:46

Végre megépül Kazincbarcika legújabb körforgalma. A beruházás a Mátyás király út-Pollack Mihály út kereszteződésében oldja meg a város jelenleg legnagyobb problémát okozó közlekedési gondját. Nemcsak a hatalmas dugók szűnhetnek meg meg, de a közlekedés is biztonságosabb lesz. Ma már egyre több az autó, egy családban akár 2-3 is lehet. Ez a legkényelmesebb módja a közlekedésnek annak ellenére, hogy kerékpárút hálózza be a várost. A döntést már jóval korábban meghozta a testület.


Közmeghallgatás 2023

Dátum: 2023. jan 16. 21:48

Kazincbarcika Város Önkormányzata megtartotta idei évi közmeghallgatását. A nyilvános fórumon az itt élőknek lehetőségük nyílt arra, hogy a város vezetőinek szabadon és közvetlenül tehessék fel kérdéseiket, és azokra válaszokat is kapjanak. Bár Kazincbarcikán minden esztendőben tartanak közmeghallgatást, de a tapasztalat az, hogy egyre kevesebben vesznek rajta részt.

Durva hét jön, érdemes felkészülni rá

Dátum: 2023. jan 15. 11:34

Több mint kéthavi csapadék is lehullhat jövő héten az Időkép meteorológusának számításai szerint. Varga Sándor úgy fogalmazott: az már borítékolható, hogy a jövő héten érkező mediterrán ciklonok kiadós csapadékot hoznak.

Duplán indult az új év Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jan 14. 17:58

Kétszeresen is telt házas koncerttel kezdődött 2023 Kazincbarcikán. A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola és a Barcika Art Nonprofit Kft. közös szervezésében, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával újévi koncertnek adott otthont a művészeti iskola aulája. Az intézmény a Harmónia Énekkarral, a Melódia Kamarazenekarral, a növendékekkel, Jancsó Dóra színművész-énekesnővel, valamint Szolnoki Péter zeneszerző-énekessel hozta el a legnépszerűbb operetteket, musicalslágereket és örökzöld dallamokat.

Felelősséggel tartozunk a kis kedvenceinkért

Dátum: 2023. jan 13. 19:38

A szilveszter sokaknak nem jelent mást, mint önfeledt szórakozást. Rengeteg helyen hangos dudaszó és zene szól, tűzijátékot, petárdát durrogtatnak, így köszöntik az új évet. Ez az időszak azonban a kutyatartóknál egészen máshogyan hat, ugyanis kedvenceik számára az év utolsó napja egyenlő a rettegéssel. Szomorú, de emiatt évente több ezer kutya szökik el otthonról szilveszter estéjén, és félő, hogy sosem találnak haza.

A legjobb négy között a VRCK

Dátum: 2023. jan 12. 20:29

Győzelemmel nyitotta az évet a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. A kék-sárgák a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján hazai pályán 3-1-re győzték le a DEAC csapatát, így a sorozatban kettős győzelemmel jutottak be a legjobb 4 közé.