https://kolorline.hu/Ökoméhészet az iskolában

Ökoméhészet az iskolában

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Manapság, amikor annyi vita folyik szakmán belül és kívül az oktatás minőségéről, a gyermekközpontúságtól való elfordulásáról, igazán figyelemre méltó az a törekvés, melyet az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskolában igyekeznek megvalósítani.

 

Vallják, hogy a környezetvédelem a mai kor egyik kiemelkedő feladata. Ezt célozzák szakköreik és projektjeik, a Lego Education-program, a természettudományi labor és az ökoméhészet. Az iskolai méhészeti szakkör 2016 novemberében indult. Az általános iskola felső tagozatosainak szóló foglalkozás fő alapelve a természetközeliség, egy meghatározott értékrend kialakítása a tanulókban a környezetükkel szemben. A diákok tanterv alapján ismerhetik meg a méhészet csínját-bínját. Az iskola 2016 decemberében pályázott a nemzetközi Energy Globe 
Awards program az E.ON támogatásával hazánkban is elindított Energy Globe Magyarország díj „Jövő generációja” kategóriában, a fiatalok számára indított kezdeményezés, a Szent Miklós Aranynektár iskolai ökoméhészet fenntarthatóságáért.

 

Az intézménynek, - mely rendelkezik például meteorológiai állomással, csillagvizsgálóval, Lego-robotikaszakkörrel, szelektív hulladékgyűjtő konténerekkel, palackpréssel, napelemekkel, - a díj lehetőséget adott a tervek továbbgondolására. Mivel a mézkinyerés folyamata áramigényes, egy napelemes mézpergető-rendszer létrehozását tervezik, ami ugyan már létezik néhány méhészetben, de iskolai vonatkozásban még kiaknázatlan lehetőség. A benyújtott pályázatokra február 13-áig lehet szavazni, a program március 7-én zárul.

További híreink

Nem csak a betegséget, a beteget kell gyógyítani

Dátum: 2020. júl 11. 10:00

Az orvos-beteg kapcsolat az orvosi hivatás és az orvostudomány egyik központi eleme. A jó orvos-beteg kapcsolat elengedhetetlen feltétele a magas színvonalú betegellátásnak, a betegség kezelésének és a beteg gyógyulásának. Ezt vallja dr. Erdei Sándor háziorvos is, aki a több évtizeden át kimagaslóan végzett, gyógyító tevékenységéért idén, a Semmelweis-nap alkalmából Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díjában részesült. Temérdek sikerélmény és tennivaló fér bele egy emberöltőnyi orvoslásba. A közel ötven esztendő munkásságának állomásairól, a szakma iránti elhivatottságról és a betegekkel szembeni legnemesebb elkötelezettségről beszélgettünk a közkedvelt orvossal.

Kolorfutás 2020 - Nevezzen kedvezményesen!

Dátum: 2020. júl 11. 08:00

Második szakaszába ért az idei Kolorfutás nevezési időszaka. A szeptember 13-ai versenyen idén először jótékonysági futamra is lehet jelentkezni, melynek bevételével a kazincbarcikai Csillagfürt EGYMI intézményét támogatják.

Újra megtelnek vízzel a Kazincbarcikai Fedett Uszoda medencéi

Dátum: 2020. júl 10. 10:00

A Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitásra való felkészülése az utolsó fázisba lépett. A munkálatok a megfelelő ütemben haladnak, így július 15-én felkészülve várja majd az úszás szerelmeseit a létesítmény.

Visszatér a címvédő World Tour-csapata

Dátum: 2020. júl 10. 09:42

Íme, a negyedik World Team, amelynek nevezése hivatalossá vált a koronavírus-járvány miatt augusztus végére halasztott 2020-as Tour de Hongrie versenyére: az Israel Start-Up Nation!

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk