https://kolorline.hu/Ökoméhészet az iskolában

Ökoméhészet az iskolában

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Manapság, amikor annyi vita folyik szakmán belül és kívül az oktatás minőségéről, a gyermekközpontúságtól való elfordulásáról, igazán figyelemre méltó az a törekvés, melyet az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskolában igyekeznek megvalósítani.

 

Vallják, hogy a környezetvédelem a mai kor egyik kiemelkedő feladata. Ezt célozzák szakköreik és projektjeik, a Lego Education-program, a természettudományi labor és az ökoméhészet. Az iskolai méhészeti szakkör 2016 novemberében indult. Az általános iskola felső tagozatosainak szóló foglalkozás fő alapelve a természetközeliség, egy meghatározott értékrend kialakítása a tanulókban a környezetükkel szemben. A diákok tanterv alapján ismerhetik meg a méhészet csínját-bínját. Az iskola 2016 decemberében pályázott a nemzetközi Energy Globe 
Awards program az E.ON támogatásával hazánkban is elindított Energy Globe Magyarország díj „Jövő generációja” kategóriában, a fiatalok számára indított kezdeményezés, a Szent Miklós Aranynektár iskolai ökoméhészet fenntarthatóságáért.

 

Az intézménynek, - mely rendelkezik például meteorológiai állomással, csillagvizsgálóval, Lego-robotikaszakkörrel, szelektív hulladékgyűjtő konténerekkel, palackpréssel, napelemekkel, - a díj lehetőséget adott a tervek továbbgondolására. Mivel a mézkinyerés folyamata áramigényes, egy napelemes mézpergető-rendszer létrehozását tervezik, ami ugyan már létezik néhány méhészetben, de iskolai vonatkozásban még kiaknázatlan lehetőség. A benyújtott pályázatokra február 13-áig lehet szavazni, a program március 7-én zárul.

További híreink

Június 17-étől a Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantás miatt zárva tart

Dátum: 2019. jún 17. 14:39

A Kazincbarcika Fedett Uszoda karbantartás és vízcsere miatt június 17-től előreláthatólag július 31-ig zárva tart.

Újítások és ajándékozás a Muskátli Nyugdíjasházban

Dátum: 2019. jún 17. 14:13

Új bútorok, renoválás és ajándékok színesítik a szépkorúak mindennapjait a Muskátli Nyugdíjasházban, hála Kazincbarcika Város Önkormányzatának és a Barcika Szolg Kft.-nek.

Vegyszeres gyomirtást tart a MÁV

Dátum: 2019. jún 17. 11:52

Tájékoztatjuk városunk lakosságát, hogy a hogy a MÁV Zrt. Miskolc Területi Igazgatóság területének vegyszeres gyomirtásának II.üteme megkezdődik.

Beszéljünk az autólopásról - melyek a legrizikósabb helyzetek?

Dátum: 2019. jún 17. 11:25

A rendőrségi statisztikai adatok alapján szinte minden évben növekszik az autólopások száma. Ez részben annak köszönhető, hogy egyre többen válnak tulajdonossá, de egyben annak is, hogy ezek a tulajdonosok sokszor nem gondoskodnak megfelelően a biztonságról. Vannak olyan tényezők és körülmények, amelyek elkerülésével a lopás esélye csökkenthető. Ebben a cikkben ezekről lesz szó.

Programajánló

Föld alatt és föld felett teljesítménytúrák

Aggtelek

II. Fedrid Császta Trail

Edelény

3. Sri Chinmoy Lázbérc tó Maraton

Uppony

Kolorfeszt 7.0

Kazincbarcika

Magtár udvar - KolorCountry

Dubicsány

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk