https://kolorline.hu/Ökoméhészet az iskolában

Ökoméhészet az iskolában

Szerző:

Hegedűsné Munkácsi Mónika

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Manapság, amikor annyi vita folyik szakmán belül és kívül az oktatás minőségéről, a gyermekközpontúságtól való elfordulásáról, igazán figyelemre méltó az a törekvés, melyet az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskolában igyekeznek megvalósítani.

 

Vallják, hogy a környezetvédelem a mai kor egyik kiemelkedő feladata. Ezt célozzák szakköreik és projektjeik, a Lego Education-program, a természettudományi labor és az ökoméhészet. Az iskolai méhészeti szakkör 2016 novemberében indult. Az általános iskola felső tagozatosainak szóló foglalkozás fő alapelve a természetközeliség, egy meghatározott értékrend kialakítása a tanulókban a környezetükkel szemben. A diákok tanterv alapján ismerhetik meg a méhészet csínját-bínját. Az iskola 2016 decemberében pályázott a nemzetközi Energy Globe 
Awards program az E.ON támogatásával hazánkban is elindított Energy Globe Magyarország díj „Jövő generációja” kategóriában, a fiatalok számára indított kezdeményezés, a Szent Miklós Aranynektár iskolai ökoméhészet fenntarthatóságáért.

 

Az intézménynek, - mely rendelkezik például meteorológiai állomással, csillagvizsgálóval, Lego-robotikaszakkörrel, szelektív hulladékgyűjtő konténerekkel, palackpréssel, napelemekkel, - a díj lehetőséget adott a tervek továbbgondolására. Mivel a mézkinyerés folyamata áramigényes, egy napelemes mézpergető-rendszer létrehozását tervezik, ami ugyan már létezik néhány méhészetben, de iskolai vonatkozásban még kiaknázatlan lehetőség. A benyújtott pályázatokra február 13-áig lehet szavazni, a program március 7-én zárul.

További híreink

Boldog Születésnapot! - Magyarország és Kazincbarcika is ünnepelt

Dátum: 2019. aug 21. 15:12

Augusztus 19-én és 20-án, a 7. Kolorfesztiválon, fantasztikus hangulatban várta közönségét, a Szent István napi ünnepség programja.

Szent István-ünnep Kazincbarcika 65. születésnapja jegyében

Dátum: 2019. aug 21. 09:42

Különleges, „családias” hangulatú képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város az államalapítást, Szent Istvánt, a Swidnicával kötött húszéves testvérvárosi kapcsolatot és Kazincbarcika 65. születésnapját augusztus 20-án.

Újabb fejlesztések a közétkeztetésben

Dátum: 2019. aug 21. 09:39

Jövőre a központi konyhában sülnek majd a péksütemények

50 éves évforduló

Dátum: 2019. aug 17. 23:30

Szombat este a 7. Kolorfesztiválon a rockzene volt főszerepben a Csónakázó tónál, hiszen fellépett a Radar és az 50 éves P.Mobil.

Programajánló

Balázs Fecó és Keresztes Ildikó koncert - Kolorfesztivál 7.0

Sajógalgóc

Utánpótlás toborzó

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Beast & Sprint

Kazincbarcika

Kazincbarcika Spartan Kids

Kazincbarcika

Szavazás

Szavazzon Ön is a legkreatívabb házfalfestményre!

A kreatív alkotói pályázatra beérkezett házfaltervek közül a legtöbb szavazatot kapott alkotó elnyeri a 100 000 Ft-os közönségdíjat. A tervek és a győztes alkotások megtekinthetők: https://kolorline.hu/galeria/2019-08-16/szines-hazfalak-a-varoslakok-kezeben-a-dontes. A szavazás 2019. augusztus 31. éjfélig tart!

Szabó Julianna

Bakó Norbert

Bárdos Orsolya

Hegedűs János 2

Hegedűs János

Horváth Anna

Hüse Roland

Jeremcsuk Edina

Kerepesi Mónika

Kovács Bettina

Méhész-Polyák Attila

Mérten Nikoletta

Szilágyi Angéla

Tóth Evelin 2

Tóth Evelin

Szavazok

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk