https://kolorline.hu/Kalandok Nigéria földjén

Kalandok Nigéria földjén

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A távoli, veszélyes és titokzatos Nyugat-Afrikában járunk. Legalábbis képzeletben. Vadregényes tájak, elkülönülő etnikai csoportok, felhőkarcolók, nyomornegyedek, pálmafák és törzsi szövetségek világában. Ezzel az egzotikus élménnyel lehettek gazdagabbak Sajószentpéteren, akik ellátogattak a Lévay József Könyvtárba, dr. Kondricz Péter előadására, december 07-én.

A szerző egy magyar külgazdasági diplomata szemével, személyes élményein keresztül mutatta be a főként gyermekekből álló hallgatóságnak az európai ember számára a szélsőségek országának tekinthető államot. A résztvevők autentikus képet kaptak a hatalmas fehér férfi ott töltött mindennapjairól, akit befogadott és tiszteletbeli konzullá avatott egy nigériai hercegség, aki a nehézségek ellenére kitartóan építi a gazdasági kapcsolatot a két ország között, aki ma már beszéli az egyik legnagyobb nigériai törzs nyelvét, a jorubát. Az üzletember beszélt az országról, politikai, vallási megosztottságáról, nemzetiségi összetételéről, az elképesztő különbségekről a gazdag és a szegény területek között. Elmesélte legelső találkozásának emlékét ezzel a furcsa világgal, beavatta az érdeklődőket Nigéria kulturális, gasztronómiai sokszínűségébe, az idősek iránti tisztelet megnyilvánulásának formáiba. Tudták például, hogy Nigériában kitüntetett fontossága van az üdvözlés rituáléjának, az emberi és az üzleti kapcsolatokban egyaránt?  Míg mi féltve őrizzük intim szféránkat a beszélgetésben is, addig a nigériaiak igen közel állnak egymáshoz, s bizony illetlenségnek számít a hátrálás. Szintén kiderült a beszámolóból, hogy a kulináris élvezetek sem mindig élvezetesek, ugyanis olyan csípősen főznek, hogy a fűszeres ételekhez szokott magyar ember sem képes azt elfogyasztani.

 

További híreink

Sára és Tóbiás élete

Dátum: 2018. júl 15. 20:38

A gemenci gólyapár

Súlyemelő világbajnokság: 11. helyen végzett Holló Szilárd

Dátum: 2018. júl 15. 10:21

Az üzbég fővárosban, Taskentben rendezték meg a súlyemelők 2018- as junior világbajnokságát a héten. Holló Szilárd új egyéni csúcsot állított fel súlylökésben és összetettben is.

Kolorfutás 2018 – Jelentkezz most még kedvezményesen!

Dátum: 2018. júl 15. 08:30

Már csak július 22-éig lehet kedvezményesen nevezni az idei Kolorfutásra, utána „Last ticket” időszak!

Több ittas vezetőt is kiszűrtek a rendőrök

Dátum: 2018. júl 14. 15:05

Iszik vagy vezet?

Programajánló

Múzeumi Kalandorok Nyári Tábor

Ózd

Eunice Kennedy Shriver emléknap

Kazincbarcika

TÓTH VERA KONCERT

Kazincbarcika

DENIZ LIVE

Kazincbarcika

Reklám

Legfrissebb galéria

Reklám

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk