https://kolorline.hu/Kalandok Nigéria földjén

Kalandok Nigéria földjén

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A távoli, veszélyes és titokzatos Nyugat-Afrikában járunk. Legalábbis képzeletben. Vadregényes tájak, elkülönülő etnikai csoportok, felhőkarcolók, nyomornegyedek, pálmafák és törzsi szövetségek világában. Ezzel az egzotikus élménnyel lehettek gazdagabbak Sajószentpéteren, akik ellátogattak a Lévay József Könyvtárba, dr. Kondricz Péter előadására, december 07-én.

A szerző egy magyar külgazdasági diplomata szemével, személyes élményein keresztül mutatta be a főként gyermekekből álló hallgatóságnak az európai ember számára a szélsőségek országának tekinthető államot. A résztvevők autentikus képet kaptak a hatalmas fehér férfi ott töltött mindennapjairól, akit befogadott és tiszteletbeli konzullá avatott egy nigériai hercegség, aki a nehézségek ellenére kitartóan építi a gazdasági kapcsolatot a két ország között, aki ma már beszéli az egyik legnagyobb nigériai törzs nyelvét, a jorubát. Az üzletember beszélt az országról, politikai, vallási megosztottságáról, nemzetiségi összetételéről, az elképesztő különbségekről a gazdag és a szegény területek között. Elmesélte legelső találkozásának emlékét ezzel a furcsa világgal, beavatta az érdeklődőket Nigéria kulturális, gasztronómiai sokszínűségébe, az idősek iránti tisztelet megnyilvánulásának formáiba. Tudták például, hogy Nigériában kitüntetett fontossága van az üdvözlés rituáléjának, az emberi és az üzleti kapcsolatokban egyaránt?  Míg mi féltve őrizzük intim szféránkat a beszélgetésben is, addig a nigériaiak igen közel állnak egymáshoz, s bizony illetlenségnek számít a hátrálás. Szintén kiderült a beszámolóból, hogy a kulináris élvezetek sem mindig élvezetesek, ugyanis olyan csípősen főznek, hogy a fűszeres ételekhez szokott magyar ember sem képes azt elfogyasztani.

 

További híreink

Döntetlen idegenben

Dátum: 2020. aug 11. 15:23

A Merkantil Bank Liga 2020-2021-es bajnokság harmadik fordulójában a Kolorcity Kazincbarcika SC felnőtt labdarúgói idegenben, a Kaposvári Rákóczi FC otthonában 1-1-es döntetlent játszottak vasárnap. Legközelebb a kék-sárgák már hazai pályán, a Kolorcity Arénában, vasárnap este 20 órától a Pécsi MFC gárdáját fogadják.

Zsomborért sportoltak

Dátum: 2020. aug 11. 14:08

A múlt hétvégén, augusztus 8-án rendezték meg az Egészségmegőrző klub szervezésében, Múcsony Nagyközség Önkormányzatának segítségével a Burinda Zsombor támogatását célzó Jótékonysági Fitness Napot.

Szuper nagyikat képeznek Barcikán

Dátum: 2020. aug 11. 12:10

Ősztől "Szuper Nagyi" képzés indul Kazincbarcikán

Városi intézkedések a járvány alatt

Dátum: 2020. aug 10. 09:30

Munkaterv szerinti ülést tartott augusztus 5-én reggel 8 órától Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. A napirendi pontok között a koronavírus járvány megelőzése érdekében tett önkormányzati intézkedésekről szóló tájékoztató is szerepelt.

KolorTV élőben

Programajánló

Kolorfutás 2020

Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Hadart Színház: Oscar

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ, TERVEZETT IDŐPONT - Hadart Színház: Oscar - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

ÚJ TERVEZETT IDŐPONT – Légy jó mindhalálig - 2. előadás

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk