https://kolorline.hu/Beszéljünk róla!

Beszéljünk róla!

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Életmód

Szinte az egész ország ismeri Jakupcsek Gabriállát: újságírót, írót, televíziós személyiséget, tanárt és édesanyát.

Finom kérdezési stílusa, alapos, precíz munkavégzése, valamint megértő és empatikus személyisége miatt rendkívül népszerűvé vált pályafutása során a lakosság és a szakma berkein belül is. A pedagógusnapon városunkban járt, mi pedig kérdeztük: előadásáról, az egészségről és a Richter főnix közösségről.

– Rengeteg ember elé áll ki és tart előadásokat országszerte. Mi az, amit öntől hallottak az érdeklődők a kazincbarcikai előadásán?

– Valójában nem előadást tartok, hanem egy beszélgetést, többek között arról – mivel én magam is pedagógus vagyok –, hogy hogyan lehet tanítani felnőttet és gyerek egyaránt. Olyan emlékeket, történeteket mondok el, amik megérintettek az elmúlt években és amikből tanultam. Ezekből a tapasztalatokból két könyvem is született, melyekben benne van az, amit erkölcsileg gondolok.

– Miért tartja fontosnak beszélni a pedagógus-gyermek, illetve pedagógus-szülők közti kapcsolatról?

– Ez nem egy mai kérdés, így arról kell inkább szót ejteni, hogy hogyan változnak ezek a viszonyok, mert sajnos erről keveset beszélnek mostanában, hiszen ahogy a világ változik úgy nekünk is másképp kell hozzáállni ezekhez a kapcsolatokhoz. Más a szülő-gyerek, a pedagógus-gyerek, és a szülő-pedagógus kapcsolat. Az évek során nagyon megváltozott az az értékrend, ami szerint mi nevelkedtünk. Azt látom, hogy sok szülő és tanár csak kapkodja a fejét, mert nem tudják mit kellene csinálni egy-egy helyzetben.

– Tavaly városunkban járt a Richter egészségnapon. Hogy tetszett önnek Kazincbarcika akkor és most?

– Sajnos tavaly is, és most is csak az autóban ülve csodálhattam meg a várost. Bízom benne, hogy lesz még alkalmam eljönni ide, és megismerni Kazincbarcikát.


Fotó: Zele Tímea

– Ha már a Richternél tartunk: mi pontosan a Richter főnix közösség, milyen jelentőséggel bír ez az ön életében?

– Jelenleg ez a szívem csücske, de még egy „nagyon picike gyerek, most fog felnőni”. Amikor elkezdtem gondolkodni, az volt a szándékom, hogy olyan civil hölgyeket mutassak meg a nagyközösségnek, akik saját erejükből képesek kihúzni magukat a bajból. Mindenkinek van valamilyen törés az életében, akár számít rá, akár nem: lehet ez egészségügyi, karrier- vagy magánéleti probléma, amelyek sajnos valljuk be, az ember életében legalább egyszer kétszer elkerülhetetlen! Azonban nem mindegy, hogy ezekről beszélünk-e, vagy megismerjük-e, hogy egy másik személy ezeket az akadályokat hogyan ugrotta meg. Azok a hölgyek, akiket az első öt filmben megmutatok, nagyon komoly problémákkal küzdöttek, olyanokkal, amelyekkel mások is: szenvedélybetegség vagy karriertörés. Csodálatos volt látni, hogy felvállalták a nagyközönség előtt, hogyan lettek ezen túl. Szeretnék ezzel példát statuálni, egészen pontosan a Richterrel együtt olyan hölgyeket támogatni, akik elmesélik a saját tapasztalataikat. A nem titkolt cél az, hogy közösséget építsünk, illetve, hogy másoknak ezekkel a történetekkel erőt adjunk.

– Miért fontos önnek az egészség?

– Azt látom, hogy nagyon sokan beszélünk az egészségről, de nagyon kevesen tesznek érte. A magyar emberek 60%-a túlsúlyosabb mint Európában bárhol, ebből következik az, hogy nálunk halnak meg legtöbben szív- és érrendszeri betegségekben. Hogy én mit teszek meg az egészségemért? Nem sportolok mániákusan, de mióta az eszemet tudom folyamatosan mozgok valamit. Én nagyon hiszek abban, hogy a titok a kitartásban van, nem pedig abban, hogy kampányszerűen csinálunk valamit.

 

További híreink

Szárazon megúszós civilbejárás az új Vízi komplexumban

Dátum: 2024. ápr 25. 07:12

A várva várt kazincbarcikai Vízi komplexum első ütemének befejezésénél az érdeklődő civilek is lehetőséget kaptak belülről megtekinteni az izgalmas beruházás jelenlegi állását, egyelőre még szárazon. A város sport- és rekreációs életét hamarosan jócskán feldobó vízi létesítmény előre meglesését várakozáson is túli érdeklődés kísérte.

Sajókazinc híres szülötte

Dátum: 2024. ápr 24. 22:13

Egressy Bénire emlékeztek születésének 210. évfordulóján Kazincbarcikán.

Tour de Hongrie Kazincbarcikán

Dátum: 2024. ápr 24. 19:05

Kazincbarcika két állomással: egy cél- és egy rajtállomással lesz helyszíne a 2024-es Tour de Hongrie-nak. A május 9-i és 10-i versenynapok útlezárásokkal járnak városunkban, amelyeket a cikkünk alján látható térképen lehet megtekinteni.

Útlezárás a Futókörök napján, április 27-én

Dátum: 2024. ápr 24. 18:37

Szombaton, április 27-én rendezik a Futókörök napját a Csónakázó-tónál. Az egésznapos program miatt a kiskerttulajdonosok csak a Hajcsár utca felől tudják megközelíteni ingatlanjaikat.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk