Életmód

Figyeljenek a gyerekek biztonságára a világhálón is!

Dátum: 2021. febr 06. 08:19

Február minden napjára van egy kérdés/téma, amivel kapcsolatban azt kérjük, üljenek le a gyere(ke)kkel, és ha csak néhány percben is, de beszéljék át velük! Hallgassák meg őket, figyeljék meg a témával kapcsolatos gondolataikat, véleményüket! Töltsenek együtt időt az online térben is, és hagyják, hogy beengedjék önöket abba a virtuális világba, amiben ők gyakorta sokkal otthonosabban mozognak. A tanulási folyamat oda-vissza működhet, a kérdések pedig olyan témákat is érintenek, melyeket ismerve nagyobb eséllyel elkerülhető egy veszélyes helyzet.

Ma nincs fronthatás

Dátum: 2021. febr 06. 08:04

Hazánkban ma délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás.

Bolygónk léte a tét

Dátum: 2021. febr 02. 12:35

Az ÉRV. Zrt. kétéves programsorozatot indít szolgáltatási területén, melynek témái között kiemelten szerepel a fenntartható vízbázisvédelem, az észszerű vízfelhasználás, a tudatos közműhasználat, a víziközmű-szakma presztízsének növelése és a természeti környezet védelmére fókuszáló szemléletformálás.

A kazincbarcikai címerállatok alkotóját díjazták

Dátum: 2021. jan 29. 11:24

Idén Szőke Gábor Miklós szobrászművész kapta a Barcikart kitüntető díjat. A Szőke-szobrok a kazincbarcikaiak és az idelátogatók számára is kedvesek, feltűnőek, a Kolorcity brand meghatározó elemei, melyek a művész nemzetközi szerepléseinek köszönhetően a világ szinte minden táján ismertté váltak. Az elismeréssel kapcsolatban kérdeztük az alkotót.

Benyovszky Móricra emlékeznek

Dátum: 2021. jan 28. 18:58

Különleges információkkal, játékokkal készül 2021-ben a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Benyovszky Móric utazó születésének 275. évfordulója alkalmából. Az intézmény az év minden hónapjában megoszt a híres magyar utazóval kapcsolatban egy-egy érdekességet. Az első, Benyovszky életét bemutató összeállítás január végén látható a könyvtár honlapján és facebook-oldalán.

„A mesebeli szegénységből mesébe illően indultam” – beszélgetés Váradi Béla cigánydalénekessel

Dátum: 2021. jan 23. 10:52

„A mesebeli szegénységből mesébe illően indultam”, mondta a közelmúltban egyik előadását követő beszélgetés alkalmával Váradi Béla kazincbarcikai cigánydalénekes. Gyakori szereplője volt a televízió mulatós műsorainak, akit leginkább úgy emlegettek, hogy a „Borsodi Horváth Pista”.

Itt a farsang, most nem áll a bál

Dátum: 2021. jan 23. 10:00

A farsangi időszak január 6-tól, vízkereszttől egészen húshagyókeddig tart. Az időszak legfontosabb napjai a húshagyókeddet megelőző 3 nap, vagyis a ,,farsang farka”. A pandémia miatt sajnos, ez az időszak sem a hagyományos módon zajlik, idén elmarad a nemzetközi viszonylatban legismertebb esemény a riói és a velencei karnevál is. Hazánkban a farsanghoz köthető fontos eseményt a mohácsi busójárást sem tartják meg.

Érdemes már januárban nyilatkozni az szja-kedvezményekről

Dátum: 2021. jan 22. 12:50

Célszerű már januárban kitölteni az adóelőleg-nyilatkozatot, hogy a munkáltatók mielőbb figyelembe vegyék a munkavállalóknak járó kedvezményeket. A nyilatkozat akár online is kitölthető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján. A leadott nyilatkozatban történt változás esetén új nyilatkozatot kell tenni vagy a korábbit vissza kell vonni.

Gyöngyösi Róbert, a kazincbarcikai Forrest Gump

Dátum: 2021. jan 19. 13:30

Hétvégén nem mindennapi teljesítményt követhettek figyelemmel a futás szerelmesei. A kazincbarcikai Gyöngyösi Róbert 31 óra 27 perc alatt, segítő nélkül teljesítette a 222 kilométer hosszú Privát Ultrabalatont.

Brexit – mi változott?

Dátum: 2021. jan 16. 08:00

Az Egyesült Királyság 2020. február 1-jén kilépett az Európai Unióból (EU) és 2021. január 1-jén elhagyta az EU vámunióját is, ezért a magyar kereskedők, vállalkozások és állampolgárok is jelentős változásokat tapasztalhatnak a brexit miatt.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk