Életmód

A szüreti időszak veszélyei

Dátum: 2020. szept 14. 15:49

Az ősz beköszöntével a nagy borászatoktól kezdve, a hobbi szőlészeteken át a legtöbb borvidékeken elérkezett a szüret ideje.

A bányászszív dobbanása

Dátum: 2020. szept 06. 10:01

"Szerencse fel!" - a bányászokat köszöntjük

Kolorcountry - Kultúrestek Nekézsenyben

Dátum: 2020. aug 31. 10:28

Az elmúlt hétvégén Nekézsenyben került sor az idei első Kolorcountry rendezvényre.

Fél évszázad a városért

Dátum: 2020. aug 28. 09:02

Az augusztus 20-a tiszteletére rendezett ünnepi testületi ülésen Kazincbarcika Díszpolgára kitüntető díjban részesült dr. Király Bálint, az Irinyi János Szakközépiskola és Kollégium volt igazgatója, aki három cikluson keresztül a város polgármestere volt.

Barcikai siker wikipédiás versenyen

Dátum: 2020. aug 17. 12:27

Jávori István, a Kazinci Klub tagja a Wikipédia CEE Tavasz 2020 (Közép- és kelet-európai tavasz) nemzetközi szócikkíró versenyen 184 új szócikket írt, ötöt bővített. A pontversenyben 496,8 ponttal az első helyen végzett.

Aki a rendőrautókat szereti – avagy dizájnváltás a rendőrségi portálon

Dátum: 2020. aug 16. 10:00

Interjú Csányi Rudolf makettkészítővel

Az augusztusi nyáresték is csábíthatnak grillezésre

Dátum: 2020. aug 15. 09:25

A nyár a lazulásról és a kikapcsolódásról szól. A család és a baráti társaság összeverbuválására kiváló lehetőséget teremt a szabadban, időtöltésnek, illetve a kulináris élménynek egyaránt alkalmas grillezés. Igen, ám, de hogyan fogjunk hozzá és mit készítsünk? Íme, néhány ötlet egy igazán jó bulihoz.

Készen állunk a feladatra- hatszemközti beszélgetés a VRCK új edzőpárosával

Dátum: 2020. aug 09. 11:41

A Vegyész RC Kazincbarcika július elején hozta nyilvánosságra, hogy a 2020/21-es szezonban Toronyai Miklós lesz a férfi röplabdacsapat vezetőedzője, munkáját pedig Szabó Dávid fogja segíteni másodedzőként. Az edzőpáros boldogan néz elébe a következő idénynek, hiszen számukra nem csak szülővárosukat jelenti Kazincbarcika, hanem sportpályafutásuk alapvető állomását is. A két szakembert szerkesztőségünkben láttuk vendégül, egy kedélyes beszélgetés erejéig.

A Jóisten hívását éreztem

Dátum: 2020. aug 03. 08:00

„Neveld a rád bízottakat hitre, és légy híd, ember és Isten között” - ezek a szavak kilenc évvel ezelőtt hangzottak el, az akkor nagyon fiatal szalézi szerzetes, Vitális Gábor atya plébánosi beiktatásán. S most eljött a búcsú pillanata, hiszen Gábor atya Kazincbarcikától távol, Péliföldszentkereszten folytatja tovább papi és szerzetesi küldetését. Mindig nehéz szavakba önteni gondolatainkat, mikor egy jó embertől és egy elkötelezett lelkipásztortól vagyunk kénytelenek búcsút venni, de hiszem, hogy Gábor atya kivételes személyisége, nyitottsága és mindenekelőtti tenni akarása mély nyomot hagyott a gyülekezetében és a város lakóiban egyaránt. Az itt töltött évek munkásságának sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy teljesítette „hídmesteri” megbízását. Július 26-án, a Szent Család Templomban megtartott búcsúmiséjén a meghatottság könnyeivel küzdve követte a szertartást és köszönt el a közösségtől.

Negyvenkilenc balesetet már biztosan megelőztek a rendőrök

Dátum: 2020. júl 19. 08:00

Egy hét alatt nyolc közúti közlekedési balesetben is ittas volt a sofőr Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Az ittas vezetők súlyos kockázati tényezők a közutakon, veszélyt jelentenek a közlekedés minden résztvevőjére.

KolorTV élőben

Programajánló

Kávéházi délutánok

Kazincbarcika, Kocka Étterem

Slam poetry

Egressy Béni Városi Könyvtár - Kazincbarcika

Aktívan nyolcvanon túl

Mezey István Művészeti Központ - Kazincbarcika

Móricz Zsigmond-Kocsák Tibor-Miklós Tibor: Légy jó mindhalálig

Egressy Béni Művelődési Központ - Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk