Életmód

Különös karácsony

Dátum: 2020. dec 20. 08:34

A koronavírus-járvány miatt egész évben rendhagyóan telt mindannyiunk élete. A karácsonyi készülődés és az ünnepi időszak is más, mint eddig megszoktuk. Kíváncsiak voltunk, hogyan képzelik az idei karácsonyt a kazincbarcikaiak, ezért megkérdeztük.

Énekszóval hozták vissza a december varázsát

Dátum: 2020. dec 20. 08:00

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a Kiss Kata Zenekarral közösen Borsod-Abaúj-Zemplén Megye településeire tervezett „ablakos koncerteket.” Az együttes decemberben 15 településen lépett fel óvodák és általános iskolák udvarán.

Dallamos kék-karácsony

Dátum: 2020. dec 20. 08:00

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőrkapitányság egy kedves videóval köszönti a lakosságot az ünnepek alkalmából.

Egy kis meleget mindenkinek

Dátum: 2020. dec 19. 08:00

2020-ban harmadik alkalommal valósult meg az „Egy kis meleget mindenkinek” program a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család és Gyermekjóléti Központja kezdeményezésével. Az előző években általános iskolás gyermekek segítettek a rászorulók számára az adományok gyűjtésében, idén – a járványhelyzetre való tekintettel – Kazincbarcika város lakosainak felajánlásaival került sor a gyűjtésre.

Séfőrnagy: Diós fordítottkalács, hogy ne fordítson túl sokat az ünnepekre!

Dátum: 2020. dec 17. 13:04

Főnyomozó kollégánk, azaz „Gastromanus” Séfőrnagy legújabb bűnmegelőzési receptje az ünnepi sütés pénztárcabarát verzióját tálalja.

Köszönet a kistelepülési olvasóknak

Dátum: 2020. dec 13. 10:17

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 53 olyan település van, amelyre könyvtárbuszok közlekednek, de koronavírus-járványhoz kapcsolódóan elrendelt veszélyhelyzet miatt november 11-től ez a szolgáltatás szünetel. A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár azonban 2020 adventjén is gondolt az itt élő olvasóira.

Elhunyt Rajkai Zsomborné

Dátum: 2020. dec 13. 10:10

Rajkai Zsomborné (1945-2020) a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium (volt Ságvári Endre Gimnázium) egykori tanára 2020. december 9-én örökre lehunyta a szemét.

Használjunk erős jelszavakat!

Dátum: 2020. dec 10. 11:21

Az ünnepek közeledtével a koronívírus-járvány megelőzése érdekében és kényelemből egyre gyakrabban vásárolunk interneten keresztül. A rendőrség online bűnmegelőzési kampányának e heti tanácsai a biztonságos és erős jelszavakkal kapcsolatosak, amelyeket regisztráció és fizetés során is kérnek tőlünk a webáruházakban.

Ünnepi készülődés a könyvtárosokkal

Dátum: 2020. dec 02. 16:07

Az adventi időszakban decemberben 24 napon át kis videókkal járul hozzá a karácsonyi felkészülés meghittségéhez a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár. Az intézményben jelenleg nincsenek rendezvények, foglalkozások, de a munkatársak adventi naptárral, és más érdekességekkel készültek az olvasóknak, mely az intézmény honlapjáról és Facebook-oldaláról érhető el.

Korona krónikák

Dátum: 2020. nov 21. 09:58

Mit tegyek? Mi lesz most velem és a családommal? Mikor jön már az eredmény? A kérdések, amik először felmerülnek az emberekben, ha jelentkeznek a koronavírus-fertőzés első jelei. Hogyan vészelték át a betegséget és a karantént az érintettek? A koronakrónikákat saját élményeik alapján osztották meg velünk a betegségben érintett emberek. Ha Ön is szeretné megosztani gondolatait, akkor küldje el saját történetét a kolorhet@gmail.com e-mail-címre!

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk