https://kolorline.hu/„Király vagy, az igazságosságot szereted” – Szent Istvánra emlékeztek

„Király vagy, az igazságosságot szereted” – Szent Istvánra emlékeztek

Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Különleges képviselő-testületi ülésen ünnepelte a város Szent Istvánt, az államalapítást augusztus 20-án. Az eseményen adták át az év közben odaítélt Kazincbarcika Város Közbiztonságáért, Sportjáért, Közneveléséért, Egészségügyéért és Közszolgálatáért kitüntető díjakat, amit a koronavírus-járvány miatt nem volt lehetőségük eddig átvenni a jutalmazottaknak. A jeles alkalomból hárman kapták meg Kazincbarcika Város Képviselő-testületének Elismerő Plakettjét. Idén a Pro Urbe Kazincbarcika kitüntető díjat Patrick Lunak, a BorsodChem Zrt. elnökségi tagjának, a legrangosabb elismerést, Kazincbarcika Város Díszpolgára kitűntető díjat dr. Király Bálintnak adományozták.

Az ünnepségen Klimon István alpolgármester köszöntötte a résztvevőket, aki beszédében Szent István örökségéről és jelentőségéről beszélt, kiemelve, hogy az első királyunknak köszönhetően országunk keresztény európai álammá válhatott, és életműve több mint ezer éve meghatározó mindannyiunk számára.

Klimon István
Fotók: Bartók Alexandra

Az ünnepi köszöntőt követően Szitka Péter polgármester és Klimon István azon kitüntető díjakat adták át, amelyekre a koronavírus-világjárványra tekintettel az elmúlt hónapokban nem volt lehetőség.
A város legrangosabb kitüntető díjait olyan személyeknek ítélték, akik a település életében, a településért maradandót alkottak, a város fejlődéséhez, jó hírének, elismertségének növeléséhez hozzájárultak.
Kazincbarcika Város Közbiztonságért Posztumusz kitüntető díjban Tündik Csaba r. alezredes részesült. a Kazincbarcika Város Sportjáért Veres István, a Kazincbarcika Város Közneveléséért Vattay József, a Kazincbarcika Város Egészségügyéért dr. Erdei Sándor, a Kazincbarcika Város Közszolgálatáért Tomcsák Andrea kapott kitüntető díjat.

Bundzik Tímea és Váradi Zoltán

Bundzik Tímea orgonaművész és Váradi Zoltán hegedűművész produkciója után Kazincbarcika Város legrangosabb díjainak átadására került sor az augusztus 20-i ünnep alkalmából.

Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Elismerő Plakettje” azoknak a városhoz kötődő személyeknek és közösségeknek adományozható, akik a tudományok, a művészetek, az oktatás-nevelés, a kulturális, társadalmi és gazdasági élet, a gyógyítás területén, valamint a város közigazgatásában kifejtett példaértékű, magas színvonalú munkájukkal hozzájárultak Kazincbarcika fejlődéséhez, hírneve növeléséhez.
Az elismerést idén Csomós József református püspök, Vitális Gábor Szalézi szerzetes, címzetes apát és Sztupák Péter, a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. ügyvezetője érdemelte ki.

A Kazincbarcika Város Képviselő-testületének „Pro Urbe Kazincbarcika” díja azoknak a városban élő, alkotó vagy munkásságukkal a városhoz kötődő alkotóművészeknek, kutatóknak, elméleti és gyakorlati szakembereknek adományozható, akik a tudományok, művészetek, kultúra, kommunikáció, gazdaság vagy a közélet egyéb területein maradandót alkottak, vagy átlagot meghaladó színvonalú munkavégzésükkel a település lakossága körében is elismerést váltottak ki.
Ebben az évben Patrick Lu, A BorsodChem Zrt. elnökségi tagjának ítélték oda a kitüntető díjat.

A városvezetőktől dr. Király Bálint vehette át a „Kazincbarcika Város Díszpolgára” kitüntető címet a város legnagyobb erkölcsi elismeréseként, melyet kimagasló életműért, tevékenységért, évente egy azoknak a magyar vagy külföldi személyeknek adományozható, akik a város gazdasági, társadalmi, tudományos és művészeti életében maradandót alkottak, egész életművükkel, kiemelkedő munkásságukkal szolgálták az egyetemes haladás, a kultúra, a művészet ügyét, hozzájárulva ezzel - közvetlenül vagy közvetve - a város fejlődéséhez, jó hírének, elismertségének a növeléséhez.

kenyéráldás

Az ünnepség zárásaként Szent István-napra, az új búzából készült első kenyeret P. Tran Si Nghi Ferenc atya, dr. Janka Gábor parókus, Bundzik Attila és Kolumbán Gábor református lelkész szentelte meg. A hagyományokhoz hűen a nemzeti színű szalaggal átkötött friss cipót Szitka Péter szegte meg.

kenyérszegés


Kazincbarcika Város Közbiztonságért posztumusz kitüntető díj
Tündik Csaba r. alezredes

Az általános iskolai tanulmányokat követően Miskolcon érettségizett 1988-ban. 1993-ban végezte el a tiszthelyettes iskolát, majd a Rendőrtiszti Főiskolán bűnügyi tiszt szakon diplomát szerzett. A rendészeti szakvizsgát követően elvégezte a rendészeti vezetőképzőt. Rendőri pályáját 1992. június 1-jén kezdte a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon járőr beosztásban, majd 1996-tól ugyanitt nyomozóként dolgozott. 2008-tól megbízás alapján, 2010-től a bűnügyi osztály kinevezett osztályvezetőjeként, egyben a kapitányságvezető helyetteseként egészen tragikus hirtelenséggel bekövetkezett haláláig, 2019. április 10-ig. A beosztotti és parancsnoki állomány szakmai hozzáértését, vezetői, irányítói képességét egyaránt nagymértékben tisztelte és elismerte. Vezetése alatt szinte teljes mértékben újraszerveződött a bűnügyi állomány. Tündik Csaba r. alezredes a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságon vezetői beosztásban eltöltött évei alatt folyamatosan azon fáradozott, hogy a lakosság szubjektív közbiztonságérzete növekedjen. Az irányítása alá tartozó bűnügyi állomány egy szakmai és emberi tulajdonságait tekintve egyaránt kimagasló vezetőtől tanulhatott. A kapitányság, bűnügyi mutatóit tekintve 2019. évben az elmúlt 10 év legjobb eredményeit teljesítette. Ez Tündik Csaba r. alezredes személyének is nagyban köszönhető, aki haláláig személyesen vett részt ebben, ezt követően pedig az általa „felnevelt” bűnügyi állomány - de a kapitányság teljes személyi állománya is – azon fáradozott, hogy folytassa a vele, közösen megkezdett munkát, ezzel tisztelegve és állítva méltó emléket szeretett és nagyrabecsült vezetőjüknek.
(Portréja itt olvasható)


Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díj
Veres István

Az 1960-as évektől kiemelkedő alakja a barcikai röplabdának. Nincs olyan röplabdás, akinek ne lett volna edzője. Pályája során válogatott röplabdázók kerültek ki a kezei közül. Általa válhatott valóra, hogy a felnőtt röplabda csapat NBII-ből NBI-be lépve folytatta tovább a sportot. Segítségével több tehetséges játékos is külföldön, ösztöndíjjal sportolhatott. Jelenleg is aktívan dolgozik, az utánpótlás női csapatot edzi és segíti a klub munkáját.
(Portréja itt olvasható)


Vattay József

Kazincbarcika Város Közneveléséért kitüntető díj
Vattay József

Az 1977 és 2020 között eltelt 43 tanév nemcsak Vattay József Béla életében, hanem az 59.tanévében járó intézmény és Kazincbarcika város életében is igen nagy idő. Sorsuk a több mint négy évtized alatt egybeforrt. 1977-ben Kazincbarcikán az akkori 105. sz. Ipari Szakmunkásképző Intézetben, mint pályakezdő pedagógus kezdte meg nevelő-oktató munkáját. Egy évig az intézmény szerves részét képező kollégiumban dolgozott, mint nevelőtanár, közben végzettségének megfelelően matematika és fizika tantárgyakat is oktatott az iskolában. 31 évesen – tagja lett az intézmény vezetői tanácsának. 1991-ben az intézmény igazgatója a nevelési igazgatóhelyettesi feladatokat bízta rá, amit igazgatói kinevezéséig, 2000-ig látott el. Igazgatói munkáját a fenntartó, külső partnerek és a nevelőtestület mindenkor elismerte, hiszen közvetlenül tapasztalhatták magas színvonalú pedagógiai és szakmai munkáját, gyermekszeretetét, az intézményhez való hűségét.  A nevéhez kapcsolódik a 2001-ben teljes rekonstrukción átesett vegyész laboratórium és funkcionális helyiségeinek felújítása (vegyipari rendszerkezelő képzés). Vezetésével megújultak az iskola szaktantermei is. Meghatározó volt a 2003-ban a generálisan átépített és a legkorszerűbb berendezésekkel ellátott, minőségirányítással vezérelt autószerelő, valamint a 2006-ban felújított karosszérialakatos (gépjárműmechatronikai technikus) tanműhely ismételt rendszerbe állítása. Élharcosa annak, hogy a surányis diákok pedagógusaikkal együtt rendszeresen minél több külföldi, szakmai gyakorlati úton vegyenek részt. Kazincbarcika Város Önkormányzatának 1990-től - annak megalakulásától – 5 cikluson át 2010-ig volt a tagja. Az oktatási és vallási bizottság elnökeként, alelnökeként, valamint tagjaként szolgálta a szakképzés, a város és a közoktatás egyetemes ügyét.
Nyugállományba vonulás korhatárárát elérve a fenntartó támogatásával és egyetértésével a 2019-2020-as tanévet befejezve elképzeléseinek és terveinek megfelelően öregségi nyugdíjba vonult.
(Portréja itt olvasható)


Dr. Erdei Sándor

Kazincbarcika Város Egészségügyéért kitüntető díj
Dr. Erdei Sándor

Dr. Erdei Sándor 1971-ben került Kazincbarcikára. Körzeti orvosként leírta az újság hasábjain – riport vagy esszé formájában – az olyan eseteit és sajátos élethelyzeteket, benyomásait munkájával kapcsolatosan, amelyeket érdemesnek és tanulságosnak érzett. Ezeket úgy tette közzé, hogy értsen belőle az, akinek érteni kell. 1979-től tíz éven át az Egészségügyi Dolgozó c. szakszervezeti lapnál, mint külsős munkatárs dolgozott Borsod megye tudósítójaként. Írói munkáját értékelve Nívódíjban részesült, amelyet Pálffy József, a Magyar Újságírók Szövetségének főtitkára adott át. A rászoruló emberek megsegítésére 1979-ben ő és kollégái létrehozták a Telefondoktor Szolgálatot, amelyért a város megkapta a Siker szobrát. Roppant humánus és elkötelezett a betegeivel szemben. 23 éven át volt a városi Vöröskereszt elnöke. 1995-tól területi főorvosként, ma már úgynevezett vezető kollegiális orvosként tevékenykedik. Háziorvosi tevékenysége mellett segíti és gyógyítja a hajléktalan szálló lakóit, valamint a Muskátli Nyugdíjasházban élő idős embereket.
(Portréja itt olvasható)


Tomcsák Andrea

Kazincbarcika Város Közszolgálatáért kitüntető díj
Tomcsák Andrea

Tomcsák Andrea a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Hatósági és Jogi Osztályán dolgozik, mint hagyatéki ügyintéző. Középiskolai tanulmányai során Gépíró és Gyorsíró képesítést szerzett. 1986 augusztusától 1989 februárjáig a Borsodi Szénbányák Központi Üzemében adminisztrátori munkakörben dolgozott, majd 1990. december 4-én került a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal Társadalompolitikai Osztályára, ahol adminisztrátori feladatokat látott el először munkaviszonyban, majd köztisztviselői jogviszonyban. 1993. október 20-án ügykezelői alapvizsgát tett, majd érettségi bizonyítványt szerzett a Don Bosco Szakképző és Általános Iskolában. 2007. június 1-jétől ügykezelői feladatokat látott el a Polgármesteri Hivatal Szociális és Gyermekvédelmi Osztályán, majd 2011.december 1-jétől a Hivatal Hatósági Osztályán. 2013. március 1-jétől a Hivatal Szervezési, Hatósági és Humánpolitikai osztályán látott el szociális ügyintézői feladatokat. 2014 márciusában megszerezte a közigazgatási alapvizsgát is. 2015. április 1-jétől a Hivatal Hatósági és Jogi Osztályán a hagyatéki ügyintézői munkakört tölti be folyamatosan. Munkája elismeréseként 2009-ben Polgármesteri dicséretben részesült. Tomcsák Andrea 30 éve dolgozik a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban, munkaköreit maximális precizitással igazi elhivatott köztisztviselőként végzi. Az új feladatoktól nem ijed meg, szakmailag folyamatosan képzi magát. Igazi csapatjátékos, munkatársaival a hosszú évek során igazi kollegiális viszonyt alakított ki.
(Portréja itt olvasható)


Csomós József

Kazincbarcika Város Elismerő plakett kitüntető díj
Csomós József református püspök

Csomós József iparoscsaládba született 1956. június 19-én Egerben. A család ekkor még Noszvajon élt. Majd átköltözött Átányba és itt töltötte gyermekkorát és iskolás éveit. Tizennégy évesen íratták be a nagyhírű Református Kollégiumba, Debrecenbe, ahol összesen tíz évet tanult. A harmadév befejezése előtt – tekintettel a nagy lelkészhiányra és egyházzenei gyakorlatára – kihelyezték Gyulára. 1980-ban tett lelkészi vizsgát. Majd az ország legszegényebb részére került Gagybátorba. Itt külön engedéllyel feleségül vehette lelkész menyasszonyát. Feleségével együtt kilenc falu szolgálatát látták el több, mint másfél évtizedig.  1991-ben az abaúji egyházmegye gyülekezetei esperessé választották, ezt a tisztséget két cikluson keresztül töltötte be. 1994-ben Göncre került, ahol a mai napig is szolgál. A gönci “Pro memoria Károlyi Gáspár Alapítvány” titkára. 2002-es év végén választották meg a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspökévé. Az egyházkerülethez három kazincbarcikai intézményünk is csatlakozott az elmúlt évek alatt. 2011-ben Tompa Mihály Általános Iskola, 2013-ban az Irinyi János Szakközépiskola és Kollégium, valamint 2019-es évtől az Eszterlánc Óvoda is csatlakozott az Irinyi János Református Oktatási Központhoz. Kazincbarcikán lévő három református egyházközséget mindig is szem előtt tartva segítette, és vitte előre.


Kazincbarcika Város Elismerő plakett kitüntető díj
Vitális Gábor szalézi szerzetes, címzetes apát

Papi jelmondata: Mindenekelőtt te magad légy példakép a jótettekben; a tanításban feddhetetlen és komoly. 1981. február 2-án született Borsodnádasdon. Első fogadalmát 2001. szeptember 3-án tette, örökfogadalmas szerzetes 2007 óta. Pontosan ezen a napon szentelték fel a kazincbarcikai Szent Család Templomot. 2005 és 2008 között Rómában tanult a Szalézi Egyetemen. Pappá 2009. április 25-én szentelték Budapesten.
A nevéhez fűződik a „reggeliztetés”, aminek mlényege, hogy a hátrányos helyzetű iskolás gyermekek a szaléziaknál reggelit kaptak, hogy ne éhesen menjenek iskolába. Később ez a kezdeményezés kiegészült egy uzsonnával, és együtt tanulással, játékkal a délután folyamán.
2011-ben nagy változás állt be városunkban, amelynek egyik kiemelkedő személyisége, vezetője Gábor atya lett. Ez pedig a városi gimnázium szalézi kézbe adása, ezzel együtt a plébániát is a rendre bízta az egri érsek. 2016-ban a legmerészebb álmok váltak valóra, sportközpont épült. Ennek a létesítménynek a nemcsak a megálmodója, megterveztetője, a tervek felett görnyedő ellenőre volt, hanem az általa választott munkatársaival töltötte meg élettel és szalézi lelkülettel a város lakóinak egészségét, sportszeretetét, és azon igényét kielégítve, hogy szabadidejüket hasznosan, igényes környezetben tölthessék el. Munkájára jellemző a magával ragadó lelkesedés, kisugárzásával és elveivel könnyen megnyeri gondolatai és tervei támogatóit. Fiatal(os) lendület, hatalmas munkabírás jellemzi. Úgy tud figyelni embertársaira, legyen az fiatal vagy idős, munkatárs, kolléga vagy rendtárs, ahogy csak igazán elhivatott pap tud. Ha egyszer elmondaná, hány könnyet, mosolyt látott, mennyi titkot tud, azt hiszem, mindnyájan elcsodálkoznánk. Ezért 2017-ben Ternyák Csaba egri érsek az Egri Főegyházmegyében végzett áldozatkész szolgálata elismeréseként Boldogságos Szűz Máriáról nevezett déghi címzetes apáttá nevezte ki.
(Portréja itt olvasható)


Sztupák Péter

Kazincbarcika Város Elismerő plakett kitüntető díj
Sztupák Péter

Sztupák Péter 2006-2014 között alpolgármesterként, 2014-2017 között főtanácsadóként segítette a város vezetőinek munkáját.
A kezdetektől fogva nagy hangsúlyt fektetetett arra, hogy a város üzemeltetését egyensúlyba kell hozni, a városfejlesztési feladatokat koncepcionálisan kell megoldani. A város hatékony működtetése érdekében közreműködött az intézményhálózat átszervezésében, az egyensúlyi költségvetés megteremtésében. A hivatalon belül létrehozott városüzemeltetési és fejlesztési csoportba nagy pályázatírói és lebonyolítói tapasztalatokkal rendelkező munkatársakkal dolgozott együtt, melynek köszönhetően uniós pályázatok sorát nyerte el a város. Nagy munkabírású, innovációra képes, a feladatokat komplexen kezelő vezető, aki munkatársaitól is megkövetelte a lendületes, előremutató munkavégzést. Mindig koncepcióban gondolkodott, egyszerre több variációt vázolt fel, s törekedett a legoptimálisabb megoldásra. Elévülhetetlen érdemei vannak abban, hogy a rendszerváltás utáni időszak legjelentősebb fejlesztései valósultak meg Kazincbarcikán. A teljesség igénye nélkül a legjelentősebbek: városrehabilitációs pályázat,  a Svájci – Magyar Együttműködési projekt, általános iskolák, óvodák, orvosi rendelők felújítása, utcák, terek, parkok, keleti – nyugati gyűjtőút, Völgyparki játszótér, Mezey István Művészeti Központ, kerékpárút, Kolorlab Innovációs Központ, Médiaközpont, melyek során egy szebb, élhetőbb színes város koncepciója valósult meg. Jelenleg a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. ügyvezetőjeként nagy odafigyeléssel szervezi meg a városban a települési szilárd hulladék szállítással kapcsolatos feladatokat, melynek tárgyi feltételei folyamatosan javulnak.


Kazincbarcika Város Pro Urbe kitüntető díja
Patrick Lu

Patrick Lu elnök úr egyike a leghosszabb BorsodChem-es munkaviszonnyal rendelkező kínai munkavállalóknak, hiszen 2011 vége óta a Társaság felsővezetésének tagja. A korábbi elnök-vezérigazgató, Jason Ding mellett látta el helyben a vállalat operatív irányítását, majd Tőle vette át az elnöki tisztet. Mindig szívén viselte a BorsodChem társadalmi kapcsolatainak kérdését, szorgalmazta, és támogatta a helyi közösségekkel szoros és korrekt partneri viszony kialakítását és fenntartását. Ezt ékesen tanúsítja, hogy már a Kazincbarcika Város Önkormányzata és a BorsodChem között 2014-ben megkötött Hosszútávú Együttműködési Megállapodás létrejöttében is szerepet vállalt, annak egyik aláírója is volt. Az azóta eltelt időszakban még határozottabban támogatta a Társaság azon társadalmi felelősségvállalási alapelvét, hogy adományozási és támogatási tevékenységével a nagyvállalat a közvetlen környezetében élő közösségek jólétét és felemelkedését szolgálja. Ennek szellemében a Wanhua tulajdonszerzés óta a BorsodChem a jószolgálati tevékenységét szűkebb pátriánkra összpontosította, számos, főleg kazincbarcikai szociális, egészségügyi és kulturális intézményt támogatva rendszeresen. Döntéshozó csúcsvezetőként meghatározó szerepe volt abban is, hogy a BorsodChem a látványcsapatsport támogatásra rendelkezésre álló kereteinek túlnyomó többségével, (az elmúlt 5 évben több mint 10 milliárd forint összeggel,) tudta a város utánpótlás neveléssel foglalkozó sportklubjainak és Kazincbarcika közfeladatot is ellátó sportlétesítményeinek fejlesztéseit támogatni. Patrick Lu Elnök úr meghatározó szerepet vállal a magyar-kínai kapcsolatok ápolásában is, így tevékeny része volt a Kazincbarcika és a Kína Szecsuan tartományában található Meishan város közötti testvérvárosi tárgyalások elindításában.


király Bálint

Kazincbarcika Város Díszpolgára
Dr. Király Bálint

Dr. Király Bálint az észak-erdélyi Nagysajón született. Általános iskolai tanulmányait Nyírbátorban fejezte be, ahol gimnáziumba is járt. A középiskola befejezése után felvették a Kossuth Lajos Tudományegyetem (ma: Debreceni Egyetem) kémia-fizika szakára. A diploma megszerzése után, 1967 ben egy tanévet a mándoki gimnáziumban tanított. Ezt követően Miskolcra költözött, és Kazincbarcikán, a 105. Számú Ipari Szakmunkásképző Intézetben tanított. 1970-ben szervetlen kémiából summa cum laude minősítéssel doktori címet szerzett. Még ebben az évben Kazincbarcikára költözött. Tehetségét két éven át a megyei tanács művelődési osztályán kamatoztatta. Harmincévesen a megye legfiatalabb igazgatójává nevezték ki: 1974-től 1995-ig az Irinyi János Vegyipari Szakközépiskola igazgatója volt. Kiváló érzékkel hozott létre a vegyipari szakközépiskolán belül egy olyan informatikai, elektronikai, közgazdasági szakokat kínáló középiskolát, amely azóta is népszerű a pályakezdő fiatalok körében. 1994-től 2006- ig Kazincbarcika polgármestere. 2006-ban a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozata elismerésben részesült a közigazgatásban végzett érdemes és eredményes tevékenységéért, Kazincbarcika fejlődéséért, oktatási-nevelési intézményhálózatának működéséért, a sportélet fellendítéséért végzett munkájáért.

További híreink

Az anyák nemcsak szülnek, de újjá is születnek – anyák napja van ma!

Dátum: 2024. máj 05. 05:00

Május első vasárnapja van, hagyományosan ekkor köszöntjük az édesanyákat. Az első anyák napi ünnepségre 1925-ben került sor, 1928 óta pedig minden évben ilyenkor köszönjük meg nekik, hogy vannak, hogy megszültek, felneveltek minket. De mit is kaptunk tőlük?

Elballagtak a kazincbarcikai vén diákok

Dátum: 2024. máj 04. 17:56

Kazincbarcika négy középiskolájából: a Szaléziből, az Irinyiből, a Deákból és a Surányiból május 3-án, pénteken elballagtak a végzősök. Idén 320 diák búcsúzik szeretett iskolájától, társaitól és tanáraitól Kolorcityben. A Don Bosco Szakképzőben később tartják a diákok búcsúztatását.

Fergeteges retró majális Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 04. 14:21

Pihenéssel és szórakozással ünnepelte Kazincbarcika május 1-jét. A program a retró jegyében zajlott: volt mazsorettfelvonulás, veteránautó-bemutató, a Fő téren felállított színpadon fellépett többek között Zoltán Erika, Csonka András, az LGT sztárjai pedig Falusi Mariannal adtak közös koncertet.

Földi szúnyoggyérítés Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 03. 08:25

Május 7-én (kedden) szúnyoggyérítés lesz Kazincbarcikán. A Barcika Park Nonprofit Kft. megbízásából nem ez az első lépés idén a szúnyoginvázió megfékezésére: a szezonban már háromszor történt földi-biológiai gyérítés.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk