Kazincbarcika

Indul a Rózsa utcai orvosi rendelő korszerűsítése és felújítása

Dátum: 2023. nov 30. 16:20

A Széchenyi Terv Plusz program keretén belül 144,02 millió forint 100 százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült Kazincbarcika Város Önkormányzata, a TOP_PLUSZ-3.3.2-21- BO1-2022-00043 azonosító számú, „Helyi egészségügyi alapellátás fejlesztése a Rózsa utcai orvosi rendelőnél” című támogatási kérelem keretén belül.

A központi konyha fejlesztése Kazincbarcikán

Dátum: 2023. nov 30. 14:21

A TOP-1.1.3-15-BO1-2018-00027 azonosító számú, „KÖZPONTI KONYHA FEJLESZTÉSE KAZINCBARCIKÁN” című projekt megvalósítása Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Príma Kft. közös beruházásaként jött létre.

December 3-tól újra fényárban úszik Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 30. 13:00

Hosszú napok óta serényen folynak a munkálatok a Barcika Parknál, hogy a karácsonyi időszakban egy év kényszerkimaradás után újra pompás díszkivilágítás gyönyörködtesse a városlakókat. Természetesen a visszatérő „fényes fogadtatáson” kívül más ütős programok is várják azokat, akik december 3-án ellátogatnak a Fő térre.

Eggyel több szelet kenyér, eggyel kevesebb pofon – Komárominé Nagy Mária, a gyermekek segítője

Dátum: 2023. nov 29. 19:00

Városunk önkormányzatától a szociális munka napján, 2023. november 12-én Kazincbarcika Város Szociális Ellátásáért kitüntető díjat kapott Komárominé Nagy Mária, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője 1990 óta ügyködik elszántan a szociális szférában. Évtizedeken keresztül számos gondviselő feladatkör felelős ellátásával érdemelte ki elismerését.

Újabb Arany Rózsa díjjal büszkélkedhet Kazincbarcika

Dátum: 2023. nov 29. 10:30

Arany Rózsa díjat nyert Kazincbarcika a Virágos Magyarországért környezetszépítő versenyben; a város Váccal, Siklóssal, Pápával, Egerrel, Balatongyörökkel és Bajával együtt vehette át az elismerő címet az idén. A környezetszépítő verseny legmagasabb díját régiónként egy település kaphatja meg, az, amelyik évek óta kiemelkedő teljesítményt nyújt a virágosításban, külön figyelemmel a fenntarthatóságra. Klimon István alpolgármester megköszönte a Barcika Park kertészeinek áldozatos munkáját, akik napról napra azon dolgoznak, hogy a város tiszta, zöld és virágos legyen.

Ízelítő a télből – lehullott az első hó Kazincbarcikán is

Dátum: 2023. nov 28. 19:30

Kedd reggelre megérkezett az első havazás Kazincbarcikára is. A táj mindenhol fehérbe öltözött, és az elhúzódó kora őszi időjárást gyors váltásban követte az igazi tél.

Junior Diákolimpia, mint élményközpontú sportfesztivál

Dátum: 2023. nov 28. 18:15

Haladó szellemű diáksportfesztiválnak adott teret a Kazinczy Ferenc Tornacsarnok november 27-én. A fiatalok itt nem versenyeztek, csak sportoltak és élményeket szereztek. Kazincbarcika ezzel a Magyar Diáksport Szövetség egy országos eseményéhez csatlakozott.

A Barcikai Ipari Park elérhetőségének javítása

Dátum: 2023. nov 27. 15:16

A TOP-1.1.1-16-BO1-2018-00012 azonosító számú, „Barcikai Ipari Park elérhetőségének javítása” című projekt megvalósítása Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közös beruházásaként jött létre. A projekt része egy nagy volumenű közlekedési infrastruktúra-fejlesztési beruházás volt, ami a 417 millió forintos keretösszegből, 100 százalékban a Regionális Fejlesztési Alap finanszírozásával valósult meg.

Szabó Simon színész-rendezővel nyit a Színes Hírességek, a KolorPodcast új szériája

Dátum: 2023. nov 27. 07:00

A KolorTV KolorPodcast című műsorának izgalmas oldalhajtása lehet az új Színes Hírességek. A cím magáért beszél. Olyan jól ismert tehetségeket szólít a műsor a városba, akiknek a személyisége és/vagy pályafutása összecseng Kolorcity színességével. Nekik bemutatják a várost, az itt élőknek pedig őket. Két kövér légy egy csapásra!

Tanműhelyátadó és pályaválasztási kiállítás a Deákban

Dátum: 2023. nov 26. 18:00

Kazincbarcikán minden iskolaépület fejlesztése fontos, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között tanulnak a diákok, ráadásul a városkép is szépül. Erről beszélt a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola tanműhelyének átadóján Szitka Péter polgármester. Az intézmény tanműhelyének felújítása a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával, valamint az Ózdi Szakképzési Centrum saját forrásának bevonásával, 175 millió Ft-os ráfordítással valósult meg.