Kazincbarcika

Ünnepélyesen átadták a Birkózó- és Súlyemelőcentrumot Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 20. 08:00

Emlékezetes nappá vált január 18. Kazincbarcika sportéletében. Elkészült és átadták a Kazinczy Tornacsarnok szomszédságában megvalósult Birkózó- és Súlyemelőcentrumot. Hosszú idő után így végre méltó helyen sportolhatnak a KVSE birkózó- és súlyemelő-szakosztályának versenyzői. A létesítmény önkormányzati és hazai forrásból, valamint a Magyar Birkózó Szövetség támogatásából valósult meg, mintegy 400 millió Ft-ból.

Tovább folytatódik Herbolya rehabilitációja Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 19. 12:35

Egy újabb, felújításra már alkalmatlan, sőt életveszélyessé vált épülettel lett kevesebb Herbolyán a tervszerű bontás részeként. Mindennek célja a városrész élhetőbbé tétele és integrálása. Erről beszélgettünk a terület önkormányzati képviselőjével, Klimon István alpolgármesterrel.

Megkapta az új baba-mama támogatást az első kazincbarcikai család

Dátum: 2024. jan 16. 19:34

A születési támogatás és a prémium baba-mama csomag Kazincbarcikán együtt jár. 2023 decemberében döntött a képviselő-testület többek között erről az új támogatási formáról. Hétfőn az első érintett baba édesanyja ünnepélyesen vette át ezt a kombinációt Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől.

Telt házas dupla koncerttel indult az új év Kazincbarcikán

Dátum: 2024. jan 13. 11:56

A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola aulája adott helyet az idei Újévi koncertnek Kazincbarcikán. A színvonalas zenei élmény méltó indítása volt 2024-nek. Az intézmény növendékei és pedagógusai mellett vendégművészként teremtett kiváló hangulatot Fischl Mónika Liszt Ferenc-díjas primadonna és Dolhai Attila Jászai Mari-díjas színész.

A fakivágás mindig jó okkal történik

Dátum: 2024. jan 10. 22:38

A kényszerű, de célszerű éves fakivágás hatékony időszaka mindössze két hónap, a vegetáción és a karácsonyi díszleten kívül eső január és február. Teljesen érthető, hogy senki nem örül egyetlen kivágott fának sem, de az esetek mögött szakszerű, jó okok állnak. Erről és a bőséges pótlásukról kérdeztük a szakembert, Molnár Péter főkertészt.

Egyre kevesebb utas a helyi autóbuszokon Kazincbarcikán is

Dátum: 2024. jan 09. 19:22

Január 1-jétől Kazincbarcikán kevesebb helyi buszjárat közlekedik. A Volánbusz tájékoztatása szerint a megszűnt helyi járatok helyett helyközi autóbuszok közlekednek a város területén, amelyek meghosszabbított útvonalon, illetve a vasútállomás érintésével közlekednek. A regionális autóbuszok helyközi menetjeggyel vagy bérlettel vehetőek igénybe — olvasható a Volánbusz oldalán.

Vörös kód él Kazincbarcikán is a vad hideg miatt

Dátum: 2024. jan 08. 19:59

A drasztikusan hidegre fordult időjárás miatt január 8-án, hétfőn 20:00 órától országos szinten életbe léptették az úgynevezett vörös kódot. Érvényessége esetén minden szociális intézménynek kötelező a hajléktalan vagy az éppen bajba jutott emberek befogadása.

Szalon helyett babaszoba - Budai Panna 2024 első kazincbarcikai babája

Dátum: 2024. jan 06. 12:28

Alig valamivel a pezsgődurranások után, 2024. január 1-jén, 7:02 perckor jött világra Budai Panna 3,46 kilogrammal és 48 centivel. Az év első duplán kazincbarcikai újszülöttje nemcsak a Kazincbarcikai Kórházban született, de egyúttal kazincbarcikai szülők gyermeke is.

Kezdődik a kidobott fák összegyűjtése

Dátum: 2024. jan 05. 10:26

Január 6. vízkereszt ünnepe. A népi szokások szerint karácsony után 12 nappal kell a feldíszített fenyőfát leszedni. A Zöld Völgy Nonprofit Kft. ehhez igazodva megkezdi a kidobott fák elszállítását.

Templomi ünnepség az óvodásoknak

Dátum: 2023. dec 28. 09:00

A Kazincbarcikai Összevont Óvodákban a COVID-járvány előtt hagyomány volt, hogy advent időszakában a nagycsoportos óvodások részére a város történelmi egyházainak templomaiban — a gyermekcsoportokban megvalósuló várakozás mellett — karácsonyi ünnepséget szerveztek az intézmény vezetői.

KolorTV élőben

Programajánló

Fitt Barcika

Kazincbarcika

Kézjegyek - az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Rajtam nem múlt — pódiumbeszélgetés és dedikálás Alföldi Róberttel

Ádám Jenő Tagiskola

Városi ünnepség az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk