Kazincbarcika

Átadták a megújult Gépész utcai háziorvosi rendelőt

Dátum: 2024. máj 30. 18:49

Elkészült a várva várt rendelőfelújítás az összesen 2000 főt magába foglaló 7. számú háziorvosi körzetben. A Gépész utcában rendelésenként nagyjából 50-60 főt látnak el, így summázva sok ember számára jelentős pozitív változás a frissen átadott épület energetikai korszerűsítése és sok minden másra kiterjedő felújítása.

Emlékezés az elesett hősökre

Dátum: 2024. máj 29. 06:27

Kazincbarcika Város Önkormányzata, a Vajányi Lajos Bajtársi Egyesület és a Kazincbarcika-alsói Református Egyházközség szervezett megemlékezést a magyar hősök emlékünnepén. A háborús emlékműnél Husonyicza Gábor elnök kiemelte: csak a méltó emlékezés ad halhatatlanságot azoknak a magyar katonáknak, akik életüket áldozták Magyarországért.

Légy tudatosan választékos! — kihirdették a díjazottakat

Dátum: 2024. máj 28. 19:28

Egy hatalmas rajzpályázat-kampány indult még áprilisban, Légy tudatosan választékos! címmel. A program célja az volt, hogy játékosan, művészi módon tudatosítsa a környék gyermekeiben a szelektálás fontosságát. A pályázatot a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás, a ZV Zöld Völgy Nonprofit Kft. és a KolorBarcika Egyesület szervezte.

Aszfaltozás kezdődik a Paál László utcán

Dátum: 2024. máj 28. 16:14

Aszfalt kerül a Paál László utcára is. Az előkészítő és egyéb munkálatok már korábban elkezdődtek, az új aszfalttal a tervek szerint május 30-án (csütörtökön) burkolják az utat.

Népes-forgatagos, színes és zöld gyereknap a Fő téren

Dátum: 2024. máj 28. 08:04

A kazincbarcikai gyermeknap egy levegővel: színpadi show-k, habparti, gépjármű-bemutatók, kreatív kézműves foglalkozások, játékos környezetvédelmi nyereményjáték, arcfestés, hajfonás, csillámtetoválás, segway- és rollerpróbák, mesefigurák emberlábon, valamint mozgalmas egyéni és csoportos játékok. 

Diákpolgármester vezette Kazincbarcikát egy napon át

Dátum: 2024. máj 27. 21:21

Egy teljes napig irányította jelképesen Kolorcityt Dányi Kristóf, az Irinyi János Református Oktatási Központ diákja, aki a Kirepülőshow utáni szavazáson volt a legnépszerűbb társai körében. A diákpolgármester sűrű napnak nézett elébe május 24-én, és azt mondta: tervei között szerepel, hogy egyszer valóban megméretteti magát az önkormányzati választásokon.

Augusztusban Kolorfesztivál, szeptemberben pedig Kolorfutás

Dátum: 2024. máj 27. 16:34

Kazincbarcika idén ismét megrendezi a Kolorfesztivált és a Kolorfutást, amelyek nemcsak a sport szerelmeseinek, hanem a zenei élményekre vágyóknak is felejthetetlen élményt ígérnek. A fesztivál színpadain olyan neves előadók lépnek fel, mint a népszerű énekesnő, Rúzsa Magdi, a legendás Korda György és Balázs Klári duó, a fiatalok körében kedvelt T.Danny és Manuel, valamint a rockzene rajongóinak kedvencei is, mint például a Kowalsky meg a Vega, a P.Mobil vagy a Bikini. A rendezvény nemcsak a szórakoztatásról szól, hanem idén is a környezettudatosság jegyében is zajlik.

Megoldódik a parkolóprobléma az Újkazinc városrészen

Dátum: 2024. máj 27. 08:04

Az utak aszfaltozását az Újkazincon élők örömmel fogadták, ám a parkolók felfestése után a városvezetéshez fordultak segítségért. Amint azt megtudtuk: hamarosan újrafestik az útburkolati jeleket, hogy a korábban megszokott számú helyen állhassanak meg járműveikkel az ott lakók.

KolorPlatz-avató – többfunkciós sportpályaátadás fesztiválkeretben

Dátum: 2024. máj 26. 21:04

A Lini István tér többfázisú csinosodás és sportpályákkal, sporteszközökkel gyarapodás után KolorPlatzként elérte végleges formáját. Fő attrakciói többek között egy pumpapálya és egy gördeszkapark. A KolorPlatz ünnepélyes avatóját Kazincbarcika május 24-én tartotta látványos sportműsorszámokkal, közönségkedvenc zenekarok koncertjével és környezetvédelmi rajzpályázat díjátadójával. 

Dupla játszóeszköz-avatás két izgalmas játszótéren

Dátum: 2024. máj 25. 23:58

A játszótér-megújítások és játszóeszköz-avatások idei évadában újabb élménydús és hasznos játékokat ünnepelhettek az itt élők Kazincbarcika különböző pontjain: a Fő téri és a Csokonai utcai játszótéren is. A gyerekek és szüleik színes programok kíséretében vehették birtokba az új játékokat, kiemelten a hintákat és a csúszdás játszóvárat.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk