Kazincbarcika

Zajlik a faállomány 2023-as vizsgálata, gallyazása, fiatalítása Kazincbarcikán

Dátum: 2023. febr 24. 21:00

Kazincbarcika Város Önkormányzata felelős a fák rendszeres, lelkiismeretes „karbantartásáért”. A kritikusnak látszó fákat és a bejelentett eseteket a Barcika Park Nonprofit Kft. szakemberei vizsgálják meg. Kivágják a menthetetlen fákat, levágják a veszélyes ágakat. Ezzel óvják a lakosságot, sőt a közlekedő és parkoló autókat, valamint az épületeket is. A kiöregedett fákat nemcsak egyszerűen pótolják, hanem bővítik is számukat a fiatalítás során a városban.

2023 küzdelmes év lesz — nem értek véget a megpróbáltatások  

Dátum: 2023. febr 23. 16:39

Már a 2022-es esztendő is rendkívüli helyzetet teremtett Kazincbarcikán, ám tavaly ilyenkor, amikor a képviselő-testület a költségvetést tárgyalta, még nem lehetett tudni, hogy mivel kell szembesülnie a városvezetésnek az év hátralévő részében. A mai ülésen a városatyák az idei költségvetést fogadták el, amely — mint kiderült — komoly áldozatokkal jár a kormányzat települési önkormányzatokat ellehetetlenítő sorozatos döntései miatt.

KolorPodcast — új beszélgetős műsor a KolorTV-n

Dátum: 2023. febr 22. 17:57

Egy modern adástípus indul a KolorTV-n. A KolorPodcast csapata ráadásul fel is pörgeti a műfajt azok kedvéért, akik néznék is „az arcokat”. Az első adásban a vendég szerepében Lehoczky Krisztián, a Mályi Madármentő Állomás vezetője, a madarak megmentője mesél.

Rejtvényfejtők a Mezey művészeti küzdőterén

Dátum: 2023. febr 21. 18:10

A hobbistáktól a profi rejtvényfejtőkig bárki összemérhette tudását a másikkal a rejtvényfejtők 6. találkozóján Kazincbarcikán, a Mezey István Művészeti Központban. A résztvevők küldetése a különböző rejtvénysportok egyéni szenvedélye mellett terjeszteni az agytorna tanait is.

A vegyipari óriás alapanyagaira építő vagy zöldmegoldásokat alkalmazó cégeket vár a Barcikai Ipari Park

Dátum: 2023. febr 20. 16:47

A Barcikai Ipari Park első fecskéje 2 évvel ezelőtt váltott székhelyet. A Greenplannél nemcsak a tulajdonosok helyiek, de a dolgozók zöme is kazincbarcikai. A lokálpatrióta szellem, amely vállalati szinten is meghatározó, megjelenik a mindennapokban is: a Greenplan nemcsak helyben működik, hanem a cég projektjeit is itt fejlesztik tovább a társaság szakemberei.

Melegben telnek az esték Herbolyán egy felajánlásnak köszönhetően

Dátum: 2023. febr 19. 13:09

A legrászorultabb családoknak jutott abból az adományból, amelyet Kazincbarcika legnagyobb hipermarketje ajánlott fel.

Roadpol — a biztonsági övek használatát ellenőrizték a héten a rendőrök

Dátum: 2023. febr 18. 19:00

Egész héten Roadpol rendőrségi akció zajlott az utakon. Hétfőtől péntekig Kazincbarcikán is minden nap a biztonsági övek használatát ellenőrizték a rendőrök. Bár a statisztika bizonyos elemei kimondottan jók, ám még így is sok halálos baleset történik amiatt, mert vagy az utas vagy a sofőr nem kötötte be a biztonsági övét.

Szelektíven gyűjtik mostantól a hulladékot a kazincbarcikai általános iskolákban

Dátum: 2023. febr 18. 14:25

Kazincbarcika általános iskoláiba összesen 200 szelektív hulladékgyűjtő kerül kihelyezésre. A város zöldítése kiemelt szempont, így az önkormányzat és a Zöld Völgy Nonprofit Kft. közös kezdeményezése a gyerekektől kezdi a szemléletformálást. Az edényeztek mostanra egyre több iskolába eljutottak, így az oktatási intézményekben már napok óta szelektíven gyűlik a szemét.

Csábi József a Kolorcity Kazincbarcika új vezetőedzője

Dátum: 2023. febr 17. 19:35

A korábbi tízszeres válogatott labdarúgó, UEFA Pro licenszes edző, Csábi József a hétvégi mérkőzésen már részt vesz, de február 20-ától veszi át az NB II-es felnőtt csapat irányítását.

Háttér — a KolorTV új műsora, Kazincbarcika csúcshíreivel

Dátum: 2023. febr 17. 18:22

A KolorTV új, nagyobb programteret ad Kazincbarcika legszínesebb híreinek kéthetente pénteken, 18:00 órától. Az első Háttér 3 izgalmas városi témával foglalkozik.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk