Kazincbarcika

Nehéz időszak a 26-os körforgalom építése miatt

Dátum: 2023. jún 18. 09:00

Visszatértünk a 26-os főútra, hogy néhány nap tapasztalatait gyűjtsük össze. Hétköznap napközben, hangsúlyozottan a csúcsidőszakon kívül kimondottan könnyen lehet áthaladniuk a 26-os főút körforgalmának építése miatt a Magyar Közút által engedélyezett terelőúton azoknak, akik Bánréve irányából Miskolc felé haladnak. De a reggeli és a délutáni órákban a városvezetés által elért változtatások után még mindig némi türelemre van szükség a közlekedők részéről.

Az eső elvitte a ma esti előadást

Dátum: 2023. jún 17. 18:53

Mégsem tartják meg a ma 19:00 órára meghirdetett előadást a Mezey István Művészeti Központ udvarán. Akik korábban regisztráltak rá, arra számítsanak, hogy egy későbbi időpontra meghirdetett esőnapon tekinthetik majd meg a darabot.

Hétfőtől változik a forgalmi rend a Mátyás-Pollack kereszteződésében

Dátum: 2023. jún 17. 14:03

A Mátyás király út-Pollack Mihály utca kereszteződésében zajló körforgalom építése — közlekedési korlátozásokkal — új szakaszba lép 2023. június 19-én, hétfőn.

Ingyenes úszásoktatás — mintegy 160 kisdiák sajátíthatja el a sportág alapjait

Dátum: 2023. jún 17. 09:05

Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Delfin Vízisport Klub összefogásának köszönhetően elindult az ingyenes úszásoktatás a Városi Fedett Uszodában. Az önkormányzat ígéretéhez hűen mintegy 160 első és második osztályos tanuló sajátíthatja el a sportág alapjait, egyelőre tankerületi partnerség nélkül.

Kolorakadémia — a klímaalkalmazkodás és egyéni lehetőségei

Dátum: 2023. jún 16. 00:07

A klímaalkalmazkodás és egyéni lehetőségei címmel előadások várták a kazincbarcikai érdeklődőket a Kolorakadémia legújabb programján, a Mezey István Művészeti Központban. Több előadó tolmácsolásában számos téma is előkerült, és mindegyik közös pontja volt, hogy a klímaváltozás miatt szükséges intézkedések fontosságát hangsúlyozták.

Fakivágások a városban

Dátum: 2023. jún 14. 09:00

A hónap végén kezdődik Kazincbarcikán a székhelyóvodában található balesetveszélyes fák kivágása. De vannak más „fás ügyek” is a városban. Néhányat megjelöltek törzsükön, amelyekkel kapcsolatban Klimon István alpolgármester hangsúlyozta: ezek nem várnak kivágásra.

Tedd a nyarat jövedelmezővé! - elindult a nyári diákmunkára való jelentkezés Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 13. 21:35

Kazincbarcika Város Önkormányzatának diákmunkaprogramja idén folytatódik. Több mint 100 fiatalnak lesz lehetősége, hogy nyári munkán vegyen részt, és jövedelemre tegyen szert. A jelentkezési felület már megnyílt, érdemes gyorsan regisztrálni, mert a helyek hamar betelnek.

Siker — arany minősítéssel tértek haza a barcikai diákok a 18. Zemplén Társastánc Fesztiválról

Dátum: 2023. jún 12. 16:30

Arany minősítés kapott a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola 10 lány növendéke a XVIII. Zemplén Társastánc Fesztiválon. A sátoraljaújhelyi versenyen a csoport egy latin táncokból álló válogatást adott elő. A rangos elismerés is bizonyítja az iskola szlogenjét, miszerint „Kodályosnak lenni jó”.

Bőséges kínálat — idén nyáron sem unatkoznak a táborozni vágyó gyerekek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jún 12. 08:30

Változatos programokkal, játékos és szórakoztató szabadidős tevékenységekkel segít a szülőknek gyermekük nyári elhelyezésében Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Art Nonprofit Kft. A szervezők négy különböző turnusban, három eltérő tematikájú tábort szerveznek augusztus 25-ig.

Támogatások Kazincbarcikán — segít az önkormányzat a családoknak

Dátum: 2023. jún 11. 16:30

A magas infláció miatt a családok megélhetési kiadásai drasztikusan emelkedtek az utóbbi időben, ezért Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete legutóbbi ülésén módosította a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokhoz kapcsolódó jövedelemhatárokat. Ennek köszönhetően még több kazincbarcikai család kaphat segítséget az önkormányzattól.

KolorTV élőben

Programajánló

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Alma Együttes

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Barokk templomi szonáták, és görögkatolikus liturgikus énekek

Kazincbarcika, Szent János Görögkatolikus Templom

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk