Kazincbarcika

Táplálék a léleknek — Csúzdáné Vaszil Erszébet gyerekeknek szóló verseskötetét mutatták be a könyvtárban

Dátum: 2023. ápr 02. 13:00

A rímes-ritmusos strófák „kántálása”, a versek memorizálása nemcsak a képzeletet fejleszti és a szókincset bővíti, hanem segíti a világ, a természet megtapasztalását, és a gyermekek lelkét is táplálja — vallja Csúzdáné Vaszil Erzsébet nyugdíjas óvodapedagógus. Az amatőr költő bölcsiseknek, ovisiknak szóló verseskötetét március 28-án mutatták be az érdeklődőknek az Egressy Béni Városi Könyvtárban.

Ülésezett Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Dátum: 2023. ápr 01. 18:00

Tavaly október után e hét csütörtökén tartotta újra a Polgármesteri Hivatal Fő téri épületében ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Több mint 20 napirendi pontról tárgyaltak a városatyák: többek között az óvodák beiratkozási rendjéről, beszámolót hallgattak meg a központi ügyeleti ellátás tavalyi évi tevékenységéről, elfogadták a hivatal és az önkormányzat idei közbeszerzési tervét, de hosszasan egyeztettek az egyházak által működtetett nevelési-oktatási intézmények önkormányzati tulajdonú épületeinek átadásáról is.

Visszaköltözik a Polgármesteri Hivatal

Dátum: 2023. ápr 01. 14:00

Április 3-tól visszatér eredeti helyére, a Fő tér 4. szám alá a kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal. A tervek szerint hétfőn a Jegyzői Titkárság, a Hatósági Osztály Igazgatási csoportja, illetőleg a Polgármesteri Iroda költözik át, míg kedden a Gazdálkodási Osztály. A Városüzemeltetési Osztály már a héten megkezdte a költözködést. A jelenlegi ügyfélfogadási rend április 15-ig marad érvényben.

Húsvétváró játszóház a Gyermekek Háza-Kézművesházban vasárnap

Dátum: 2023. ápr 01. 09:00

A Mezey István Művészeti Központban működő Gyermekek Háza-Kézművesház minden évben húsvétot megelőző vasárnap húsvétváró játszóházba invitálja az érdeklődőket.

Szombaton indul az új háziorvosi ügyeleti ellátás Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 31. 18:57

Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében április 1-jén indul a háziorvosi ügyeleti ellátás. Ez is szerepelt napirendi pontként a képviselő-testület csütörtöki ülésen. Dr. Perjési Zsolt háziorvosként adott tájékoztatást a legfrissebb fejleményekről képviselőtársainak.

Garanciális javítások kezdődnek Kazincbarcikán

Dátum: 2023. márc 31. 18:00

Uniós támogatással és a város saját forrásából több beruházás is megvalósult az elmúlt években Kazincbarcikán. A beruházások megvalósítását követően azok hosszú távú fenntarthatósága érdekében kiemelt figyelmet kell fordítani a garanciális javítások elvégzésére.

Épül a kerékpárút a 26-os főút mentén

Dátum: 2023. márc 31. 13:00

Ütemterv szerint, jól halad a 26-os számú főút melletti kerékpárút építése Kazincbarcika és Vadna között. Három település: Kazincbarcika, Sajóivánka és Vadna polgármesterei elkötelezettek abban, hogy a beruházás megvalósuljon és a települések kétkeréken is elérhetőek legyenek.

IBC-tartályokra pályázhatnak a kazincbarcikaiak

Dátum: 2023. márc 31. 09:29

Kazincbarcika Város Önkormányzata a LIFE19 CCA/HU/001320 – LIFE-CLIMCOOP VÁROSOK ÉS HELYI VÁLLALATOK EGYÜTTMŰKÖDÉSE A KLÍMAADAPTÁCIÓÉRT című projekt keretein belül nyilvános pályázatot hirdet kazincbarcikai lakhellyel, tartózkodási hellyel rendelkező magánszemélyek számára, IBC-tartályok újrahasznosítására esővíz gyűjtése és öntözéshez való használata céljából.

Már elérhetőek a személyi jövedelemadó-bevallási tervezetek

Dátum: 2023. márc 30. 09:00

Az ügyfélkapun keresztül már elérhetőek, és szükség esetén módosíthatóak az adóbevallás-tervezetek. Aki egyetért a tervezet adataival, és azt nem kell semmivel kiegészítenie, annak nincs további teendője, május 22-én a tervezete érvényes szja-bevallássá válik. Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet rendelkezni elektronikusan és papíron is.

Hulladékszállítás az ünnepek alatt

Dátum: 2023. márc 29. 18:00

Kazincbarcikán nem változik a hulladékszállítás rendje a húsvéti ünnepek alatt.