Kazincbarcika

Újabb útszakaszok újulnak meg Kazincbarcikán

Dátum: 2023. ápr 06. 13:43

Kazincbarcikán 4 városrészben, összesen mintegy 2,5 km útszakasz felújítása valósul meg, a városvezetés és a lakosság egyeztetésével összhangban. Jelenleg az érintett szakaszok állapotának felmérése zajlik, és ha a csapadékvíz-elvezető hálózat rendbetétele is szükségessé válik, annak korszerűsítése is megvalósul, az útfelújítással párhuzamosan.

Elrajtolt a nevezés és a jegyárusítás a 2023-as Kolorfutásra

Dátum: 2023. ápr 04. 16:24

Már előjegyezhetitek és megválthatjátok jegyeiteket az önálló életet kezdő BorsodChem Kolorfutás Kazincbarcika eseményre. Ezt idén először a hűsebb szeptember 23-án tartják a szervezők, de olyan komplexitással, hogy a Kolorfesztivál egy hónappal későbbi afterpartyjaként is nagy szám legyen: egy kultikus fellépővel zárul a nap. Mutatjuk a nevezési lehetőségeket korcsoportok és távok szerint.

A 26-os út építése miatt a tervezetthez képest később nyithat az uszoda

Dátum: 2023. ápr 03. 18:40

Megbonyolította a Kazincbarcikai Fedett Uszoda nyitását az épülő körforgalom. A város eredetileg április elejére tervezte az újraindítást, ám a 26-os elkerülő útjának kivitelezési munkálatai akadályokat gördítettek a nyitásra való felkészülésben.

2023 — nagyheti szertartások időpontjai Kazincbarcikán

Dátum: 2023. ápr 03. 13:00

Megkezdődtek a nagyhét szertartásai. Cikkünkben mutatjuk, hogyan alakul a miserend Kazincbarcikán.

Jön a zöldnél is színesebb 10. Kolorfesztivál!

Dátum: 2023. ápr 03. 09:00

A Kolorcity 10. évfordulóján nem marad el az év legnagyobb kazincbarcikai rendezvénye, a jubileumi Kolorfesztivál. Augusztus 1-jétől 20-ig kihagyhatatlan hagyományos programelemekkel és újdonságokkal érkezik a térség legnagyobb fesztiválja.

Fogadj örökbe egy fát – zöld szülői városterápia

Dátum: 2023. ápr 02. 16:00

Hamarosan több száz új fiatal fa keresi gondos nevelőszüleit Kazincbarcikán! A program nemcsak lakossági kampánnyal indul.

Táplálék a léleknek — Csúzdáné Vaszil Erszébet gyerekeknek szóló verseskötetét mutatták be a könyvtárban

Dátum: 2023. ápr 02. 13:00

A rímes-ritmusos strófák „kántálása”, a versek memorizálása nemcsak a képzeletet fejleszti és a szókincset bővíti, hanem segíti a világ, a természet megtapasztalását, és a gyermekek lelkét is táplálja — vallja Csúzdáné Vaszil Erzsébet nyugdíjas óvodapedagógus. Az amatőr költő bölcsiseknek, ovisiknak szóló verseskötetét március 28-án mutatták be az érdeklődőknek az Egressy Béni Városi Könyvtárban.

Ülésezett Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete

Dátum: 2023. ápr 01. 18:00

Tavaly október után e hét csütörtökén tartotta újra a Polgármesteri Hivatal Fő téri épületében ülését Kazincbarcika Város Önkormányzatának képviselő-testülete. Több mint 20 napirendi pontról tárgyaltak a városatyák: többek között az óvodák beiratkozási rendjéről, beszámolót hallgattak meg a központi ügyeleti ellátás tavalyi évi tevékenységéről, elfogadták a hivatal és az önkormányzat idei közbeszerzési tervét, de hosszasan egyeztettek az egyházak által működtetett nevelési-oktatási intézmények önkormányzati tulajdonú épületeinek átadásáról is.

Visszaköltözik a Polgármesteri Hivatal

Dátum: 2023. ápr 01. 14:00

Április 3-tól visszatér eredeti helyére, a Fő tér 4. szám alá a kazincbarcikai Polgármesteri Hivatal. A tervek szerint hétfőn a Jegyzői Titkárság, a Hatósági Osztály Igazgatási csoportja, illetőleg a Polgármesteri Iroda költözik át, míg kedden a Gazdálkodási Osztály. A Városüzemeltetési Osztály már a héten megkezdte a költözködést. A jelenlegi ügyfélfogadási rend április 15-ig marad érvényben.

Húsvétváró játszóház a Gyermekek Háza-Kézművesházban vasárnap

Dátum: 2023. ápr 01. 09:00

A Mezey István Művészeti Központban működő Gyermekek Háza-Kézművesház minden évben húsvétot megelőző vasárnap húsvétváró játszóházba invitálja az érdeklődőket.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk