Hírek

Rend a lelke mindennek

Dátum: 2022. márc 05. 08:00

A mindennapi élethelyzetekben sokan úgy gondoljuk, hogy a rendőrség és az önkormányzati rendészet feladatellátása nagyon hasonló, azonban fontos látni azt, hogy a két szervezet, bár együttműködésben végzi munkáját, mégis elkülönül egymástól.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2022. március 4.

Dátum: 2022. márc 04. 17:08

A koronavírus-járvány ötödik hullámában országos és helyi szinten is stagnál vagy csökken a fertőzöttek száma, a kormány várhatóan nem hoz további járványügyi intézkedéseket. Kazincbarcika Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy az esetszámokról és a helyi gondozási, nevelési és oktatási intézmények COVID-érintettségéről tájékoztassa a lakosságot. Ezekről és az esetleges rendkívüli intézkedésekről, információkról továbbra is hírt adunk Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Biztosított a feladatok ellátása az idén

Dátum: 2022. márc 04. 08:00

Elfogadta Kazincbarcika város 2022. évi költségvetését a képviselő-testület a február 28-ai munkaterv szerinti ülésén. Az idei ismételten feszes és jól megtervezett költségvetés a kötelezően ellátandó feladatok magas szintű ellátásán túl a tavalyi éveben elkezdett beruházások folytatására, valamint a következő európai uniós pályázati etaphoz az előkészítő, tervezői munkálatokra is lehetőséget ad.

Egy nap a mesék bűvöletében

Dátum: 2022. márc 03. 11:05

Első alkalommal rendezett mesemondó versenyt 2022. február 22-én a József Attila Könyvtár (Miskolc, Szentpéteri kapu 95.) Mátyás király Gömörben címmel. A megmérettetésen Borsod-Abaúj-Zemplén megye kilenc településéről 44 tanuló vett részt.

Tájékoztató éves adófizetési kötelezettségről

Dátum: 2022. márc 03. 09:28

Az idei évtől a NAV protokolljához hasonlóan a Kazincbarcika Város Önkormányzatának befizetendő éves kommunális és építményadóról szóló két csekket egy borítékban és egy időpontban kapják meg a városlakók.

Hamarosan újra lehetnek szabadtéri önkormányzati rendezvények

Dátum: 2022. márc 03. 09:19

Mivel a koronavírus esetszámok hetek óta folyamatos csökkenést mutatnak és a szakemberek egybehangzó véleménye alapján a járványveszély nagymértékben enyhült, ezért a város vezetése úgy döntött, hogy ismét engedélyezi az önkormányzat által támogatott, kültéri események megszervezését.

Lakossági tájékoztató MoLaRi rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2022. márc 02. 15:59

Tájékoztatom városunk lakosságát, hogy 2022. március 07-én (hétfőn) Kazincbarcikán hangos szirénapróbára kerül sor.

Ismét körbefutotta a Balatont Gyöngyösi Róbert

Dátum: 2022. márc 02. 09:58

Gyöngyösi Róbert most a Baráthegyi Vakvezető és Segítő Kutya Iskola Alapítványért futott körbe a Balatont. A kazincbarcikai Forrest Gump segítő nélkül, nehéz körülmények között futotta körbe a tavat, ezzel felhívva a figyelmet arra, hogy több vakvezető kutyára lenne szükség.

Hogyan tájékozódhatunk arról, mi várható a környékünkön az éghajlatváltozás jelensége és hatásai kapcsán?

Dátum: 2022. márc 02. 08:00

Éljünk akár nagyvárosban, vagy vidéki kis községben, tagadhatatlan, hogy mindennapjainkat, amiben élünk, a társadalmi-, gazdasági rendszerek és a körülöttünk lévő környezeti hatások befolyásolják, szabályozzák. Az ezekben bekövetkező, akár kismértékű változások is lényegesen érinthetik családjainkat, munkánkat és általában az életünket.

Kazincbarcika segítséget nyújt ukrán testvérvárosának

Dátum: 2022. márc 01. 15:40

Az orosz-ukrán háború kitörését követően, a kialakult katasztrofális helyzetre való tekintettel Kazincbarcika Város Önkormányzata azonnal felvette a kapcsolatot ukrán testvérvárosával, Técsővel. A település megköszönve a felajánlott segítséget egy listát küldött arról, hogy mire volna sürgősen szükségük.

KolorTV élőben

Programajánló

Vidám gyermeknapok az Egressy Béni Városi Könyvtárban

Egressy Béni Városi Könyvtár

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

KolorPlatz-avató

Gyermeknap Kazincbarcikán

Kazincbarcika, Fő tér

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk