Hírek

Diákolimpia: az Irinyi és a Szalézi is döntős!

Dátum: 2022. dec 19. 08:29

Remek sikert ért el a Röplabda V-VI. „A” korcsoportos Diákolimpián az Irinyi János Református Oktatási Központ és Kollégium, valamint a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium, hiszen mindkét együttes bejutott a januári, nyolccsapatos országos döntőbe.

A Kolorcity Kazincbarcika Sport Club karácsonyi akciói

Dátum: 2022. dec 18. 21:47

Több jótékonysági akcióhoz is csatlakozott, illetve önállóan is szervezett ilyet a Kolorcity Kazincbarcika Sport Club az elmúlt hetekben.

Sikerrel zárult a közösségi faültetés

Dátum: 2022. dec 18. 09:23

Kazincbarcika is részt vett a MOL-Új Európa Alapítvány VárosFa programjában. A mozgalom idén összesen 7000 facsemetével segítette a települések fásítását, partnerségben az Agrárminisztériummal, a Megyei Jogú Városok Szövetségével és a Országos Erdészeti Szövetséggel.

Egressy Béni Városi Könyvtár — ünnepi nyitvatartás

Dátum: 2022. dec 16. 12:52

Változik a Mezey István Művészeti Központban működő Egressy Béni Városi Könyvtár nyitvatartása év végén és jövő év elején.

Hogyan készüljünk fel rá? Váratlan hideg időjárás

Dátum: 2022. dec 16. 11:08

Napjaikban már tényként kezelendő, hogy hazánk átlaghőmérséklete emelkedik, ezt igazolja az is, hogy Magyarországon az elmúlt 100 év tíz legmelegebb éve közül kilenc az ezredforduló utáni évek közül került ki. Az általános felmelegedés ellenére időnként előfordulhatnak váratlan hideg időszakok is. Bár ezen időszakok gyakoriságában csökkenés tapasztalható, mégis érdemes tudatában lennünk, hogyan védekezhetünk a hideg időjárással szemben és hogyan alkalmazkodhatunk hozzá. Vannak olyan helyzetek, mikor a hideg mellé társul más időjárási esemény is, mint például hó, ónos eső, szél, ködszitálás, melyek mind más típusú alkalmazkodási stratégiát kívánnak.

Rezsitámogatást kaphatnak a kazincbarcikaiak

Dátum: 2022. dec 15. 20:47

Az országban az elsők között született Kazincbarcikán döntés arról, hogy az itt élők villany, gáz és tűzifa támogatást vehetnek igénybe. A város képviselő-testülete novemberi ülésén döntött úgy, hogy a decembertől áprilisig tartó időszakra igényelhető az összeg.

Szebb karácsony mintegy 800 kazincbarcikai családnak

Dátum: 2022. dec 15. 14:57

A 2022-es esztendő az eddigi legnehezebb volt Kazincbarcika életében. A város majd’ 70 éves fennállása óta nem került még annyi porszem a gépezetbe, mint az elmúlt három évben. A COVID-világjárvány után úgy tűnt, hogy minden helyrebillen, ám egyszer csak megjelent a gazdasági recesszió, az energiaválság és a magas infláció. Mindezek nemcsak az itt lakók életébe gördítettek hatalmas akadályokat, hanem a városéba is.

Karácsony az I. Számú Idősek Otthonában

Dátum: 2022. dec 15. 09:00

Karácsonyi ünnepség várta az I. Számú Idősek Otthona lakóit december 14-én. A már hagyománynak számító eseményen két generáció találkozott egymással: a Napsugár Tagóvoda Csigabiga csoportja adott ünnepi műsort a szépkorúak számára.

Adventi varázslat a székhelyóvodában

Dátum: 2022. dec 14. 20:50

Adventi varázslat várta a gyerekeket, a kistestvéreket és a szülőket Kazincbarcikán, a székhelyóvodában. Az óvónők kézműves foglalkozásokkal és Luca napi programokkal készültek erre az alkalomra, miközben a legkisebbek játékosan tanultak az ünnepváró hagyományokról.

A leendő pozsonyi nagykövet érkezett Kazincbarcikára

Dátum: 2022. dec 13. 19:22

Dr. Balogh Csaba Sándor, Magyarország leendő rendkívüli és meghatalmazott pozsonyi nagykövete tett látogatást Kazincbarcikán. A nagykövet a határmenti települések látogatássorozatának végéhez érve érkezett városunkba, ahol Szitka Péter polgármester fogadta.

KolorTV élőben

Programajánló

Értékeink nyomában - kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kolorfutás 2024

Születésfa-avató ünnepség

Völgy park

Idősek világnapja Kazincbarcikán

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk