KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Kiállítás a térségi művészek alkotásaiból

Kiállítás a térségi művészek alkotásaiból

Szerző:

Béres Eszter

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

„Esszenciák” címmel nyílt kiállítás ma a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében a térségi művészek ünnepi alkotásaiból. Az ünnepélyes eseményen kihirdették az "Ősszel" című fotópályázat első három helyezettjét is.

Az október elején életre hívott "Ősszel" című fotópályázat első három helyezettjének kihirdetésével vette kezdetét az „Esszenciák” címmel nyílt kiállítás a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A zsűri által választott első három helyezett:

1. helyezést ért el Dedics Judit, Őszi örömök című munkájaval

2. helyezést ért el Hebők András, Búcsú a nyártól című alkotásával és 

3. helyezést ért el Szabó Gréta, Szerelmeslevél című fotójával. 

A szakmai zsűri tagjait Szathmáry - Király Ádám és Simkó Szilárd alkotta.

További díjazottak akik a zsűri dícséretében részesültek: 

Pichler Júlia, Mátyás Tibor, Kakula Nóra és Mecsei Zita.

Az első helyezett lehetőséget kap, hogy 2018. februárjában megrendezhesse saját kiállítását a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében.

A kiállításmegnyitó Gyenes Anna Mária pedagógus és az Ádám Jenő Tagiskola Kamarakórusának előadásával kezdődött, majd dr. Janka Gábor parókus köszöntötte a résztvevőket, kiállítókat, ezután az advent és a karácsony jelentéséről, fontosságáról beszélt a kiállított alkotások tükrében.


Fotók: Zele Tímea

A rendezvényen részt vett Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere és Klimon István alpolgármester, akik a város, illetve a Barcika Art Kft. nevében egy-egy emléklappal és mézeskaláccsal köszöntötték a kiállító művészeket, a műsorral készült diákokat és pedagógusukat.

Somodi-Hornyák Szilárd, az Ózdi Szakképzési Centrum Deák Ferenc Szakképző Iskolája és Művészeti Szakgimnáziumának zenész-művésztanára a kolorline.hu kérdésére elmondta, hogy kiállított művei a tárlat címének és ünnepi témájának megfelelően készültek el.

A kiállítás 18 térségi művész – Balázs Sándorné, Bolacsek László, Fülöp Tibor, Hegedűs János, Kerekes István, Kovács Gabriella, Lalák Angelika, Majercsik János, Majercsikné Bierbaum Anna, Neszádeli Gyula, Neszádeliné Kállai Mária, Novák Géza, Novák Gézáné, Simkó Fanni, Somodi-Hornyák Szilárd, Szathmáry-Király Ádám, Telekes Balázs és Tóth Lóránt - munkáját mutatja be.

A tárlaton többek között bőrékszereket, népművészeti tárgyakat, fotókat, kerámiaalkotásokat, kovács-valamint ötvösmester munkáit, szobrocskákat lehet megtekinteni.

Az eseményt követően az Öt Órai Tea gitár zenekar koncertjét tekinthették meg a résztvevők. Az Esszenciák ünnepi kiállítás 2018. január 5-éig tekinthető meg a Mezey-ház kiállítótermében.

További híreink

Jól működik a jelzőrendszer

Dátum: 2018. febr 21. 16:16

Szakmai tanácskozást tartott a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata február 21-én a Mezey István Művészeti Központban. A program egyik központi témája az észlelő és jelzőrendszer működése volt.

Fitt Barcika – Egészségünk legjobb karbantartója

Dátum: 2018. febr 21. 15:06

Elkezdődött Kazincbarcikán az egész éven át tartó Fitt Barcika elnevezésű ingyenes sportprogram-sorozat február 19-én. A rendszeres sport és az egészséges életmód összefüggéseiről dr. Perjési Zsolt háziorvost kérdeztük, aki abban is tanácsot adott, hogy melyik mozgásformát válasszuk.

Az erdő lánya

Dátum: 2018. febr 21. 13:36

Spirituális utazás egy figyelemreméltó hölggyel.

Zombikkal táncolók

Dátum: 2018. febr 21. 13:00

Órák, macskák, zombik a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola bálján.

KolorTV élőben

Programajánló

Múltidéző történelmi klub

Ózd

Zele Tímea "élet - képek" fotókiállítása

Kazincbarcika

VRCK - Fino Kaposvár mérkőzés

Kazincbarcika Don Bosco Sportközpont

II.Senior Sportkavalkád

Kazincbarcika

Bóklásszunk a Rudabányai - tó körül

Rudabánya

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásából egész éves, ingyenes sportprogram veszi kezdetét február 19-én. Kéthavonta változó órarenddel, szakképzett oktatókkal több helyszínen, hetente legalább tíz alkalommal várják a mozogni vágyókat. A foglalkozások mindegyike ingyenes, a teljes eszközparkot is az önkormányzat biztosítja.

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

Erősítő edzés Apostol Viviennel

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

Fitt-baba Varga Judittal

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

Vízitorna Cselei Bélánéval

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk