https://kolorline.hu/Bevették a spártaiak Kazincbarcikát!

Bevették a spártaiak Kazincbarcikát!

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Igazi spártai időjárás mellett, több mint ötezren teljesítették a nem mindennapi akadályokkal tarkított 13 kilométernél is hosszabb távot a Spartan Race Superen június 17-én, a Csónakázó-tótól indulva. A világ egyik legnépszerűbb és legismertebb akadályverseny- sorozatának kazincbarcikai állomása a hazai versenyek sorában a nyolcadik volt, és az első olyan, melyet nyáron rendeztek meg.

A rendezvényt reggel Szitka Péter polgármester nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy a Spartan Race Super Kazincbarcikára is eljutott. A megnyitót követően a résztvevőket körülbelül negyed óránként indították el a 14.5 kilométernél is hosszabb pályán. Sisak Zsófia a Spartan Race versenyigazgatója a Kolorline-nak elmondta, a megmérettetést követően a résztvevők legtöbbje elégedettségét fejezte ki a pályával kapcsolatban.

– Nagy örömünk volt hallani, hogy mind a pályavezetéssel, mind az akadályokkal elégedettek voltak, nem is beszélve a táj szépségéről, melyet külön is dicsértek. Ráadásul az időjárás is méltó volt a Spartan Racehez, hiszen az ég többször is leszakadt, máskor meg majd’ égető volt a napsütés, szóval mondhatni, hogy igazán spártai volt – mondta.  

A Kazincbarcika Superen közel 5000-en indultak el, és a középtávú verseny mellett két kísérő futamot is elhoztak a szervezők. Az egyik a Spartan Race Kids volt, ahol a gyerekek, a serdülők, a kamaszok mérethették meg magukat. A legkisebbek egy hat-hétszáz méteres távon kocoghattak szülői felügyelettel. A 6-8 évesek nyolc-kilencszáz méteres, a 8-10 évesek körülbelül másfél kilométeres, a 10-14 évesek pedig 2-2.3 kilométeres pályákon futhattak kisebb akadályok közt. Sisak Zsófia érdeklődésünkre elmondta, a Kids futammal is nagyon elégedettek voltak, hiszen a várakozásokhoz képest jóval többen, körülbelül 700-an álltak rajthoz a négy kategóriában.

Emellett szombat hajnalban rajtolt el a Spartan Race Hurrican Heat is, ami egy katonai jellegű, kiképzésszerű csapatjáték. Itt a versenyzők kifejezetten nehezített feladatokat kaptak és ezeket csak együttműködve tudták megoldani. 

A Csónakázó-tó környékén kialakított fesztiválterületen egész napos, látványos, ingyenes programok várták az érdeklődőket. A verseny rajt és célkapuja is itt kapott helyet, a legkisebbek a NERF pályán próbálhatták az akadályokat, a „Kolorcity shop és relax”-nél unikornis tetoválás, lufihajtogató bohóc, interaktív rajzóra és sok-sok meglepetés program színesítette a napot.

Az érdeklődők városnéző segway-túrákon tekinthették meg a kazincbarcikai színes házfalakat, a Kolorcity-alkotásokat, a város legszebb pontjait, a tónál pedig street food különlegességekkel és egyéb kísérőprogramokkal vártak mindenkit.

Az egész napos program ingyenes after party-val, Mystery Gang-koncerttel és retro discoval zárult.

 

A kazincbarcikai Spartan Race Training Group 02:10:03 eredménnyel a 221 csapatból a 10. helyezést szerezte meg:

46. Karmanóczki Péter 1:55:23

88. Varga Péter 02:01:35

159. Sánta Róbert 02:09:26

169. Szatmári Lajos 02:10:03

További híreink

Megállni és parkolni is tilos lesz több mint 1 hétig az Újkazincon

Dátum: 2024. ápr 26. 20:20

Aszfaltburkolat kerül a környező kisebb átkötő után után az Újkazinc városrész fő átvezető útjára is. Az autók több mint 1 héten át sem megállni, sem parkolni nem tudnak a munkálatok útvonalán.

Színes és formabontó! És milyen legyen még a strandunk?

Dátum: 2024. ápr 26. 13:15

„A várostervezés közös ügy, hiszen együtt élünk itt, ebben a színes városban. Egy strandberuházás szinte mindenkit érint valamilyen módon, miután családi programok színtere lesz majd ez a hely, ezért szeretnénk kikérni a kazincbarcikaiak véleményét és ötleteit is” — erről Szitka Péter polgármester nyilatkozott a város új strandjának tervezése kapcsán.

Megszaporodtak az internetes és telefonos csalások

Dátum: 2024. ápr 26. 10:38

Az utóbbi időben megugrott az online csalások száma. A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság arra hívja fel a figyelmet, hogy telefonon és számítógépen keresztül is veszélyt jelenthetnek a lakosság pénzére a csalók akciói.

Sokat ér Kazincbarcikán a jeles érettségi — tanulást ösztönző támogatások a várostól

Dátum: 2024. ápr 25. 22:55

A jeles érettségit is díjazza Kazincbarcika Város Önkormányzata, és a nyári, balatoni táborozás költségeibe is beszáll a város. A félévi után idén másodszor, nyáron újra kaphatnak tanulást ösztönző támogatást a bizonyítványukért a kazincbarcikai diákok. Ezek a lehetőségek január óta adottak, az önkormányzat új támogatási formáinak köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk