KolorTV élőben

http://kolorline.hu/Mikulás-kocogás: több száz gyermeknek segítettek a barcikai futók

Mikulás-kocogás: több száz gyermeknek segítettek a barcikai futók

Szerző:

Tajthy Ákos

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Kazincbarcika

Csaknem kétszázan futottak együtt december 2-án délelőtt, az idei Mikulás-kocogáson Kazincbarcikán.

Csoportokban gyülekeztek a kocogni vágyók szombat reggel a Rákóczi téren. A Barcika Art Kft. és a helyi futók közös rendezésében megvalósult sporteseményen az Egressy út – Mátyás király út – Jószerencsét út – Egressy út – Rákóczi tér szakaszon, egy mintegy 2.9 kilométeres pályán kocoghattak Viszoczky Sándor felvezetésével a résztvevők. Róth Zoltán, a Barcika Art Kft. sportszervezője érdeklődésünkre elmondta, a télies időjárás ellenére is szép számmal érkeztek nevezések egészen a kezdésig.

– Összesen 181 nevezőnk volt, de ennél több csomag gyűlt össze, mert volt olyan futónk is, aki több csomagot hozott, de olyanok is akadtak, akik kocogni ugyan nem kívántak, de Mikulás-csomagot azért hoztak a rászoruló gyerekeknek – mondta a sportszervező, hozzátéve, hogy az önkormányzat és Barcika Holding cégeinek felajánlásával közel 250 csomagot tudtak átadni a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltatóközpontnak.


Fotó: Kovács Loretta, (További képek a Galériában!)

Az eseményre egyébként nemcsak Kazincbarcikáról neveztek. Szoták György a feleségével Szirmabesenyőről érkezett és – mint elmondta – nem először futott már a Kolorcityben.

– Miskolc mellől, Szirmabesenyőről érkeztünk a feleségemmel. Barcikán először idén nyáron a Kolorfutáson futottunk, akkor 5 kilométeres távon, a mostani rendezvényre pedig egy közösségi oldalon bukkantunk rá. Mivel nagyon szimpatikus volt az, hogy Mikulás-csomag a nevezési díj, mellyel ráadásul gyerekeknek segíthetünk, nem volt kérdés, hogy itt a helyünk – részletezte.

Miután mindenki átlépte a célvonalat, a helyszínen vette át a csomagokat a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ igazgatója. István Zsolt, aki a kolorline.hu-nak úgy fogalmazott, nagy öröm számukra, hogy ilyen sok nehéz sorsú gyermeknek tették szebbé a Mikulás-napját a barcikai futók.

– Az különösen szívmelengető, hogy sokan úgy adtak csomagot, hogy nem is futottak, jó érzés látni, hogy ilyen sokan próbálnak segíteni a rászorulókon – hangsúlyozta István Zsolt.

A közel 250 Mikulás-csomagot a KSZSZK jövő héten osztja ki a Család- és Gyermekjóléti Szolgálaton keresztül a leginkább rászorulókhoz.

További híreink

Karácsonyi meglepetés a szépkorúaknak

Dátum: 2017. dec 15. 14:56

Karácsonyi műsort adtak ma a Tompa Mihály Református Általános Iskola diákjai és a Nefelejcs Tagóvoda óvodásai a Muskátli úti Nyugdíjasházban. Az ünnepségen Klimon István, Kazincbarcika alpolgármestere is ünnepi beszédet mondott.

A Tompában is választható lesz a menü

Dátum: 2017. dec 15. 14:47

Január elsejétől az Irinyi János Református Oktatási Központ Tompa Mihály Általános Iskolájában is lehet választani A és B menü.

Tájékoztató téli igazgatási szünetről

Dátum: 2017. dec 15. 13:12

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy 2017. december 21. napjától december 29. napjáig igazgatási szünet miatt a Kazincbarcikai Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás szünetel.

KolorTV élőben

Programajánló

III. adventi gyertyagyújtás

Berente - Fő tér

Noir Színház - Aladdin

Kazincbarcika

Mézeskalács díszítő foglalkozás felnőttek részére

Kazincbarcika

Adventi játszóház

Művelődési Ház - Berente, Bajcsy-Zsilinszky út 1.

XXVI. ÜNNEPI HANGVERSENY

Szent János Görögkatolikus Gimnázium és Szakgimnázium - Edelény

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk