https://kolorline.hu/Szúnyoggyérítés Kazincbarcikán


Szúnyoggyérítés Kazincbarcikán


Szerző:

Kolorline szerkesztőség

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Közélet

Ezúttal a Katasztrófavédelem tervezett szúnyoggyérítése következik, augusztus 24-én, csütörtökön, a napnyugtát követő órákban.

Az idén minden eddiginél nagyobb szúnyoginvázió okoz jelentős mértékű kellemetlenséget a Kazincbarcikán élőknek. A város önkormányzata erre reagálva olyan extra szúnyoggyérítéseket rendelt meg a nyár elején kétheti, az utóbbi alkalmakkor pedig már tíznapos vagy heti rendszerességgel, amelyeket nem az országos hatáskörben eljáró Katasztrófavédelem ütemez be. A városvezetés prioritásként kezeli a szúnyoggyérítésben való plusz irtás beiktatását, mert az állami szintű központi beavatkozások rendkívül kevésnek bizonyulnak.

A múlt heti, a város által 9. alkalommal megrendelt szúnyoggyérítés után most csütörtökön, augusztus 24-én a Katasztrófavédelem megbízásából 4. alkalommal végeznek a szakemberek földi-kémiai beavatkozást Kazincbarcikán, mintegy 800 hektár területen, napnyugta utáni időszakban. Rossz idő esetén augusztus 25-26. a tartaléknap.

Az alkalmazott készítmény kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra és emberre nem veszélyes, hatóanyaga pedig néhány óra alatt lebomlik.

A lakosság részére a következő intézkedések javasoltak:

❃ A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. 

❃ A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. 

❃ A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. 

❃ A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad.

❃ A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

További híreink

Pedagógusnap Kazincbarcikán

Dátum: 2024. máj 13. 22:11

Idén is várja Kazincbarcika Város Önkormányzata a pedagógusokat, hogy köszöntse őket pedagógusnap alkalmából. A programnak június 5-én (szerdán) 15:00 órától a Don Bosco Sportközpont ad otthont, a vendégfellépő pedig Bereczki Zoltán lesz.

Aktívan zajlik a Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítása

Dátum: 2024. máj 13. 20:43

A Rózsa úti háziorvosi rendelő felújítási munkálatai látványos szakaszukba érkeztek. Tetőcserével indult az épület korszerűsítése, amely végül modern energetikai hatékonyságra, megújuló energiaforrás-használatra, beltéri komfortra, sőt eszközállomány-fejlesztésre is kiterjed majd.

Rapid szoboravató a körforgalomban

Dátum: 2024. máj 11. 22:03

Gyors, de annál látványosabb avatója volt Szőke Gábor Miklós szobrászművész legújabb alkotásának Kazincbarcikán. A Tour de Hongrie kerékpáros szobor az Attila úti körforgalomban suhan, és a verseny 3. szakaszának rajtja előtt adták át hivatalosan.

Elismerésben részesült a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője

Dátum: 2024. máj 11. 09:00

Vincze Csaba nyugalmazott alezredes a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányságért díjat kapta meg. A Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet vezetője szakmai munkájának támogatásáért vehette át az elismerést.

KolorTV élőben

Programajánló

Játszóeszköz-avatók Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

Közösségi nap a Herbolyai-tavon

Kazincbarcika, Herbolyai II-es tó

Portugál

Edelény, Hadobás Pál Művelődési Központ

Made in Hungária

Don Bosco Sportközpont

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk