Hírek

Semmelweis-nap – Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték

Dátum: 2022. júl 01. 08:14

Az elmúlt két évben a koronavírus-járvány rendkívüli terheket rótt az egészségügyben dolgozókra. Az idén a járványhelyzet enyhülése megengedte, hogy személyesen is megünnepelhessék a szféra munkatársait, ezért Kazincbarcika Város Önkormányzata nagy volumenű városi ünnepséget szervezett Semmelweis-nap alkalmából. Bereczki Zoltán színvonalas előadásával és állófogadással köszönték meg a Kazincbarcikai Kórház és a városban tevékenykedő egészségügyi dolgozók Covid 19-járványban végzett áldozatos és önzetlen munkáját.

A hőség zavara...

Dátum: 2022. jún 30. 09:15

A nyári meleg, a kánikula ugyanúgy megviseli az állatok szervezetét, mint az emberekét. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bűnmegelőzési Alapítvány ajánlásai a forró napokra, hogy az állatartásból ne legyen állatkínzás.

Miért alakult ki ilyen szakemberhiány Magyarországon?

Dátum: 2022. jún 30. 09:06

A ma Magyarországon tapasztalható szakemberhiány jól ismert jelenség. Aki a közelmúltban lakásfelújításba fogott, vagy csak szerelőt kellett hogy hívjon, jó eséllyel több ősz hajszállal lett gazdagabb. A szerelők tisztában vannak a piaci helyzettel, ezért nagyon magas árakat kérnek el, emellett sokszor hosszú hónapokra előre tudnak csak időpontot adni. A Mapei Kft. kutatása alapján áttekintjük a jelenlegi állapotot, majd röviden górcső alá vesszük a legfontosabb okokat.

Népszámlálás 2022 – Számlálóbiztosok jelentkezését várják

Dátum: 2022. jún 30. 08:34

2022. évben tizenhatodik alkalommal kerül sor népszámlálásra, amely egyedülálló a statisztikai adatfelvételek között. A népszámlálás az egyetlen olyan adatforrás, amely egyidejűleg biztosítja a szükséges adatok teljességét és területi részletezettségét. A népszámlálás az egyetlen teljes körű adatfelvétel a népesség és a lakásállomány jellemzőiről.

Itt a vakáció!

Dátum: 2022. jún 29. 16:21

Nyaraláskor felmerül a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni, milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Ahhoz, hogy a külföldi nyaralás tényleg felhőtlen legyen, fontos tudni ezeket a szabályokat, így sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó.

Hasznos tanácsok a rendőrségtől

Dátum: 2022. jún 29. 13:22

Elérkezett a nyár, a gyerekek által várt vakáció, a jól megérdemelt pihenés, nyaralás ideje. Ilyenkor fontos felhívni a fiatalok és a szülők figyelmét a nyári veszélyhelyzetekre és azokra a magatartásformákra, amelyekkel csökkenthető az áldozattá válás kockázata.

Kolorcity Kazincbarcika SC – Az NB II-re készülnek

Dátum: 2022. jún 28. 10:08

A Kolorcity Kazincbarcika SC a 2021/2022-es NB III-as bajnoki idényben a bajnokság harmincharmadik fordulóját követően bajnoki címet ünnepelhetett. Az NB II-ből való kiesést követően a csapat célja egyértelműen a mielőbbi visszajutás volt, ez sikerült is nekik, így múlt héten már a Merkantil Bank Liga 2022/2023-as szezonjára kezdték meg felkészülésüket.

Biztonságos közlekedés a nyári hőségben

Dátum: 2022. jún 28. 09:20

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét, hogy néhány jó tanács megtartásával és a tartós hőség emberi szervezetre gyakorolt veszélyeinek ismeretével megelőzhetők a balesetek.

Harmadfokú hőségriadó

Dátum: 2022. jún 27. 11:12

Hétfő nulla órától csütörtök éjfélig a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelte el az országos tisztifőorvos.

Uticél: Kolorcity! - fotó és mozgókép alkotói pályázat

Dátum: 2022. jún 27. 10:59

A Barcika Art Kommunikációs, Kulturális és Sport Szolgáltató Nonprofit Kft. pályázatot hirdet egy Kazincbarcikáról készülő útikönyv képi illusztrációihoz kapcsolódó fotó és mozgókép alkotói kiírásban.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk