Hírek

Kölcsönzés másképp a városi könyvtárban

Dátum: 2021. ápr 08. 10:21

Az Egressy Béni Városi Könyvtár a zárva tartás ideje alatt telefonon és online biztosítja a könyvek kölcsönzését.

Klímaadaptációs kérdőív a lakosság számára

Dátum: 2021. ápr 07. 09:52

Napjainkra a kutatók egyetértenek abban, hogy a klímaváltozás jórészt emberi eredetű és sokan hangsúlyozzák, hogy hamarosan elérjük, vagy már el is értük azt a pontot, amikor visszafordíthatatlanná válik. Vagyis szükségszerűvé válik, hogy a változó klíma negatív hatásaihoz mi emberek minél jobban és gyorsabban tudjunk alkalmazkodni. A klímaadaptáció az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást jelenti. A hatékony klímaadaptáció alapja a víz.

Időpontot kell foglalni az ügyintézéshez

Dátum: 2021. ápr 07. 09:47

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), központi ügyfélszolgálatain, kirendeltségein és ügyfélszolgálati helyein a személyesen megjelenő ügyfeleket időpontfoglalással fogadja.

Április 7-étől tanszünetes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai

Dátum: 2021. ápr 07. 09:42

A Volánbusz tájékoztatója szerint 2021. április 7-étől (szerdától) visszavonásig az elővárosi, regionális és országos járatok, valamint a Budapest környéki (agglomerációs) autóbuszok ideiglenesen a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint közlekednek az egész országban.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. április 6.

Dátum: 2021. ápr 06. 19:36

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Április 7-ig érvényesek a bérletek

Dátum: 2021. ápr 06. 15:05

Tájékoztatom a Tisztelt lakosságot, hogy a VOLÁNBUSZ Zrt. Forgalmi és Kereskedelmi Igazgatósága az alábbi döntést hozta:

MÁV vágányzári információ

Dátum: 2021. ápr 06. 15:03

Tájékoztatom városunk lakosságát, hogy a MÁV Zrt. 2021. április 21-től 2021. április 23-ig Miskolc-Tiszai-Miskolc-Gömöri állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 92. Miskolc-Tiszai-Ózd vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Költészetnapi programok az online térben

Dátum: 2021. ápr 06. 13:49

Ebben az évben sem tartják meg a költészetnapi megemlékezést az Óda című József Attila vers keletkezésének helyszínén, Lillafüreden. Programok most is lesznek, ezúttal a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár honlapján, valamint facebook-oldalán.

Újkazinci ízkavalkád – Körömpörkölt jó csípősen, fűszeresen Hegedűs Lászlónétól

Dátum: 2021. ápr 06. 09:25

Hegedűs Lászlóné saját fűszerekkel ízesített hagyományos körömpörkölttel és gyrosszal nevezett az Újkazinci Baráti Kör Ízkavalkád receptversenyre.

Újkazinci Baráti Kör: Ízkavalkád receptverseny – kreatív szakácsok

Dátum: 2021. ápr 04. 14:46

Az idei évben a koronavírus-veszélyhelyzet kapcsán számtalan dologról kell lemondanunk, viszont az Újkazinci Baráti Kör számára fontos, hogy kapcsolatban maradjanak egymással, partnereikkel. A társaság is igyekszik alkalmazkodni az új kihívásokhoz, próbálnak minél több online közösségi eseményen részt venni és szervezni. Ezen elgondolásból hirdették meg az „ÚKBK Ízkavalkád” nevű első online receptversenyüket, mely március 20-án zárult, az eredményhirdetésre 25-én került sor.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk