Hírek

Érkeznek a gépjárműadós határozatok

Dátum: 2021. febr 28. 08:00

A gépjárműadóval kapcsolatos adóztatási feladatokat idén már a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) látja el. A NAV megbízása alapján február közepétől kezdi kézbesíteni a Magyar Posta az idei gépjárműadóról szóló határozatokat. Az adó első részletét 2021. április 15-éig, a második részletét szeptember 15-éig kell befizetni.

Hatékonyabb problémamegoldás a cél

Dátum: 2021. febr 28. 00:00

Idén március 1-jétől kisebb szervezeti átalakítással a Kazincbarcikai Önkormányzati Rendészet a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának egyik csoportjaként működik tovább.

Gyerünk a szabadba!

Dátum: 2021. febr 27. 16:27

Lassan vége a télnek, jön a jó idő, egyre hosszabbak a nappalok, ébredezik a természet is. Remek alkalom, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül és a gyerekeinkkel együtt felfedezzük a „világot”, vagy csak játszunk egy jót a szabadban. Ehhez nem is kell elutazni, hiszen a várost körülvevő erdők, a Sajópart, a Herbolyai tavak, vagy akár a Csónakázó-tó és a Jubileumi park is remek célpont egy kis természetbúvárkodásra.

Kazincbarcika továbbra is zöld város marad

Dátum: 2021. febr 27. 08:00

Már a tavalyi évben megtörtént a közlekedést akadályozó, a játszótereken lévő vagy a parkoló autókra veszélyt jelentő és a közművekben kárt okozó vagy azok akadálytalan működését zavaró faágak, gallyak nagy részének eltávolítása a városban.

Online minden egyszerűbb

Dátum: 2021. febr 27. 08:00

Már több mint két éve működik a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltője, az ONYA (Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazás), amivel mindenféle keretprogram nélkül egyszerűen, interneten keresztül, akár okoseszközről is, pár lépésben számos bejelentés és bevallás elintézhető. Az online beküldött bejelentések garantáltan hiba nélkül kerülnek a NAV-hoz.

A lakosság együttműködésével megfékezhető a járvány

Dátum: 2021. febr 26. 19:00

Mint szerdai híreink között és a mai közleményben is olvashatták Kazincbarcikán az aggasztó országos esetszám, és a kisgyermekeknél jelentkező felsőlégúti megbetegedések miatt az önkormányzat által tervezett játszóterek újranyitását későbbre kell halasztani.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. február 26.

Dátum: 2021. febr 26. 17:52

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

A kazincbarcikai helyi járatok menetrendje már minden megállóhelyre lekérhető

Dátum: 2021. febr 26. 08:00

Február 23-tól új, könnyen kezelhető felületen böngészhetik az utasok a kazincbarcikai helyi járatok menetrendjét a Volánbusz honlapján. A fejlesztésnek köszönhetően már az összes helyi autóbuszvonal valamennyi érintett megállóhelyére lekérhetők az ott érvényes indulási időpontok.

Lakossági tájékoztató zöldhulladékgyűjtő edényzetek átvételének lehetőségéről

Dátum: 2021. febr 26. 07:40

Tájékoztatom városunk lakosságát, hogy azok az ingatlanhasználók, akik 2019. és 2020. folyamán nem vették át az 1 db új 240 literes (102 cm magas x 75 cm széles) zöldhulladék gyűjtő edényzetet, azok az alábbiak szerint tehetik meg:

Lakossági tájékoztató MoLaRi rendszer hangos üzemű próbájáról

Dátum: 2021. febr 26. 07:31

Tájékoztatom városunk lakosságát, hogy 2021. március 01-én (hétfőn) Kazincbarcikán hangos szirénapróbára kerül sor.

KolorTV élőben

Programajánló

Tojásra fel! Húsvéti kincskereső program a Völgy parkban

Kazincbarcika, Völgy park

Visszatekintő - Szatmáry-Király Ádám kiállítása

Mezey István Művészeti Központ

Magyar költészet napja — Mező Misi — Mesélő

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk