https://kolorline.hu/Kalandok Nigéria földjén

Kalandok Nigéria földjén

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A távoli, veszélyes és titokzatos Nyugat-Afrikában járunk. Legalábbis képzeletben. Vadregényes tájak, elkülönülő etnikai csoportok, felhőkarcolók, nyomornegyedek, pálmafák és törzsi szövetségek világában. Ezzel az egzotikus élménnyel lehettek gazdagabbak Sajószentpéteren, akik ellátogattak a Lévay József Könyvtárba, dr. Kondricz Péter előadására, december 07-én.

A szerző egy magyar külgazdasági diplomata szemével, személyes élményein keresztül mutatta be a főként gyermekekből álló hallgatóságnak az európai ember számára a szélsőségek országának tekinthető államot. A résztvevők autentikus képet kaptak a hatalmas fehér férfi ott töltött mindennapjairól, akit befogadott és tiszteletbeli konzullá avatott egy nigériai hercegség, aki a nehézségek ellenére kitartóan építi a gazdasági kapcsolatot a két ország között, aki ma már beszéli az egyik legnagyobb nigériai törzs nyelvét, a jorubát. Az üzletember beszélt az országról, politikai, vallási megosztottságáról, nemzetiségi összetételéről, az elképesztő különbségekről a gazdag és a szegény területek között. Elmesélte legelső találkozásának emlékét ezzel a furcsa világgal, beavatta az érdeklődőket Nigéria kulturális, gasztronómiai sokszínűségébe, az idősek iránti tisztelet megnyilvánulásának formáiba. Tudták például, hogy Nigériában kitüntetett fontossága van az üdvözlés rituáléjának, az emberi és az üzleti kapcsolatokban egyaránt?  Míg mi féltve őrizzük intim szféránkat a beszélgetésben is, addig a nigériaiak igen közel állnak egymáshoz, s bizony illetlenségnek számít a hátrálás. Szintén kiderült a beszámolóból, hogy a kulináris élvezetek sem mindig élvezetesek, ugyanis olyan csípősen főznek, hogy a fűszeres ételekhez szokott magyar ember sem képes azt elfogyasztani.

 

További híreink

Sport, móka, kacagás

Dátum: 2018. márc 20. 18:40

Családi sportdélutánra várták a gyerekeket és szüleieket a Kazincbarcikai Összevont Óvodák március 20-án a KSK Tornacsarnokban, ahol nyolc tagóvoda képviseltette magát.

Március idusa

Dátum: 2018. márc 20. 18:07

Ünnepi megemlékezések a kistérségben

Szépkiejtési verseny alsósoknak

Dátum: 2018. márc 20. 17:20

Mintegy százhúsz diák vett részt a Szabó Zoltán Szépkiejtési Versenyen, amit március 20-án tartottak a Dózsa György Tagiskolában.

In memoriam Vajda Gyula

Dátum: 2018. márc 20. 16:20

Vajda Gyulára emlékezünk

Programajánló

A szülésznői hivatás és ózdi pillanatképei

Ózd

Kolorakadémia - Tari Annamária pszichoanalitikus előadása

Kazincbarcika

Húsvétváró játszóház

Sajószentpéter

Szalovszky Viktória zongoraestje

Művelődési Központ - Edelény, István király útja 49.

Kultúrlánc

Ózd

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

(3) szavazat

Erősítő edzés Apostol Viviennel

(7) szavazat

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

(2) szavazat

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

(7) szavazat

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

(6) szavazat

Fitt-baba Varga Judittal

(4) szavazat

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

(1) szavazat

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

(3) szavazat

Vízitorna Cselei Bélánéval

(7) szavazat

Facebook

Szurkoljunk