http://kolorline.hu/Kemence fesztivál Vadnán

Kemence fesztivál Vadnán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Vadnán közösségi használatra 2015. június 6-án adták át a faluház udvarán a közmunka program keretében felállított kemencét, mely azóta is szolgálja a lakosságot. Családi, baráti összejövetelek és osztálykirándulások jó hangulatú helyszínét biztosítja. Idén harmadik alkalommal rendezték meg a hagyományteremtő céllal indult, nagy sikerű kemence fesztivált, június 10-én. A nyárindító rendezvény része a település fennállásának 780. évfordulóját ünneplő programsorozatnak.  A jeles napra az asszonyok 30 kg lisztből készítettek pizzát, krumplis –és kenyérlángost, melyet meg lehetett vásárolni. A helyi Csepűrágók társulata vásári komédiával, az ugyancsak vadnai Őszirózsák Nyugdíjas Klub tagjai vidám nótacsokorral szórakoztatták a közönséget. Ezt követően az Agyagbanda zenekar mulattatta a jelenlévőket. Barátságos, derűs verseny zajlott az utcák között a vándorkupáért, az esti utcabálhoz pedig a fiatalok biztosítottak gépi zenét. Bár az időjárás nem volt kegyes, ennek ellenére az ifjúság késő estig ünnepelt.

További híreink

Napközis olvasótábor kicsiknek

Dátum: 2017. aug 19. 17:53

A kazincbarcikai Egressy Béni Városi Könyvtár idén augusztusban is megszervezte a 10 éves hagyományra visszatekintő nyári napközis olvasótáborokat.

Színház az egész világ

Dátum: 2017. aug 19. 00:02

A Kolorcountry programsorozat folytatásaként, délután négy órától az Egri Pinceszínház előadását élvezhették azok, akik ellátogattak a dédestapolcsányi Vásártérre.

Elrajtolt az 5. Kolorfesztivál utolsó hétvégéje

Dátum: 2017. aug 18. 23:58

Népzene és színházi előadások színesítették az 5. Kolorfesztivál 18. napjának programjait a Fő téren és a Kolorcountryban.

Velem mindig történik valami

Dátum: 2017. aug 18. 14:26

Sajószentpéteren, a Lévay József Városi Könyvtárban augusztus 07. és 11. között olvasótábort rendeztek, 7-12 éves gyermekek számára.

Programajánló

Mezey István emlékszoba és kiállítás

Mezey István Művészeti Központ

Kabarci-k tárlata

Mezey István Művészeti Központ

SAJÓSZENTPÉTERI SZENT ISTVÁN ÜNNEP

Sajószentpéter - Bercsényi tér (a Korona Söröző előtti tér)

BÁNYÁSZ FÚVÓSZENEKAROK ORSZÁGOS TALÁLKOZÓJA

Sajószentpéter - Bercsényi tér (a Korona Vendéglő előtti tér)

NOSZTALGIA ZENÉS – TÁNCOS EST

Táncsics Mihály Művelődési Ház - Kazincbarcika, Táncsics út 52.

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk