Életmód

„De jó, hogy maguk itt vannak!”

Dátum: 2020. nov 21. 09:49

Kazincbarcika Város Civil Életéért kitüntető díjban részesült a Kazincbarcikai Mozgáskorlátozottak Egyesülete, melyet az október 22-én megtartott rendhagyó képviselő-testületi ülésen Szitka Péter polgármestertől és Klimon István alpolgármestertől Tomkóné Kiss Mária elnök asszony vett át.

Több mint 60 település regisztrált a KönyvtárMozi programra

Dátum: 2020. nov 17. 10:48

A kistelepülési könyvtárakban az utóbbi években egyre népszerűbb a KönyvtárMozi program, mely 5 éve működik szerte az országban, így megyénkben is. A rendezvény kialakításának alapja a 2013 óta működő Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer (KSZR), mely segítséget nyújt a megvalósulásához. Az esemény a koronavírus-járvány idején szünetel, de a szervezők bíznak abban, hogy a veszélyhelyzet feloldását követően folytatódhat a program.

Caritas Hungarica-díjat kapott Jancsurák Lajosné Éva

Dátum: 2020. nov 16. 21:00

Az idei járványhelyzet többek között azt is megnehezítette, hogy a Katolikus Karitász méltó módon megköszönje önkénteseinek a hosszú évek óta önzetlenül végzett segítő szolgálatot. Központi ünnepség helyett ezért helyben adták át az arra érdemes önkénteseiknek a Caritas Hungarica-díjakat.

Ismét szünetel a könyvtárbuszos szolgáltatás

Dátum: 2020. nov 13. 10:04

November 11-től legalább 30 napig nem közlekednek a könyvtárbuszok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Idén tavasszal már történt egy leállás, de június közepétől újra lehetett kölcsönözni a megye legkisebb településein, ám ez most határozatlan ideig nem lehetséges.

A fűtési szezon veszélyei

Dátum: 2020. nov 08. 10:00

A mustgáz valamint a fűtési szezon veszélyeire hívta fel a figyelmet Dojcsák Dávid címzetes tűzoltószázados, sajtószóvívő, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa. Dojcsák Dávid emellett tanácsokat is adott, mire érdemes odafigyelni a pincékben, illetve a fűtési szezon megkezdésekor otthonainkban.

Vigyázzunk a vadállatokkal

Dátum: 2020. nov 07. 10:00

Medve barangolt a környező erdőkben. Gombkötő Péter, a Bükki Nemzeti Park élővilág-védelmi csoport munkatársa, beszélt a vadállatok megjelenéséről a városban és környezetében, illetve arról, hogyan kell viselkednünk akkor, ha szemben találjuk velük magunkat.

Zsombi egyéves lett

Dátum: 2020. okt 25. 14:29

Október 22-én, Zsombi tortáján meggyulladt az első szál gyertya, jelezve a kisfiú születésnapját.

„Marikám, soha nem szabad leülni!”

Dátum: 2020. okt 24. 09:01

Oszvald Marika Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőt fantasztikus energikusságáról ismeri a közönség. A mindig jókedvű, közvetlen művész életeleme a szeretet, mely a színészléthez, a családhoz és barátaihoz köti.

"Az Illés szekerén"

Dátum: 2020. okt 18. 10:58

A Kolorlive Senior legutóbbi adásában kollégánk Bródy Jánossal, a hazai zenei kultúra ikonikus alakjával, a Kossuth-és Liszt Ferenc – díjas alkotóval beszélgetett telefonon. A jeles művész tavaly adott interjút lapunknak. Most ezt olvashatják.

Sikeres volt a kulturális kvíz harmadik fordulója is

Dátum: 2020. okt 16. 09:11

Véget ért a KulTÚRA borsodi tájakon című kvíz 3. fordulója. Az online vetélkedő sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a mostani alkalommal háromszázan válaszolták meg a kérdéseket, és több mint százan adtak valamennyi feladványra megfelelő választ.

KolorTV élőben

Programajánló

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk