Kazincbarcika

Hová vihetjük a felesleges lomjainkat?

Dátum: 2021. nov 06. 08:00

Kazincbarcika panelházas területein gyakori probléma, hogy illetéktelenek a szeméttárolók mellé helyezik ki a tárolóba már be nem férő holmikat. A települési szilárd hulladékot kötelezően az edényzetbe kell tenni, ellenkező esetben, ha mellé van rakva, illegális elhelyezésnek számít. A szeméttároló környezetének a tisztán tartása a társasházat kezelő üzemeltető feladata. Az összegyűlt, felesleges lomok eltüntetésének két lehetősége is van Kazincbarcikán.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. november 5.

Dátum: 2021. nov 05. 17:17

A koronavírus-járvány negyedik hullámában országos és helyi szinten is növekszik a fertőzöttek száma, így Kazincbarcika Város Önkormányzata újra megkezdi a lakosság rendszeres tájékoztatását. Az érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról adunk hírt és iránymutatást Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Szja-visszatérítés: beindultak az adathalászok

Dátum: 2021. nov 05. 11:27

Sem e-mailben, sem telefonon, sem SMS-ben nem kér adatokat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adó-visszatérítés céljából.

Elkészült a Jubileumi híd karbantartása

Dátum: 2021. nov 04. 12:30

A felújítás alatt teljesen új tartószerkezetet kapott a Jubileumi híd, valamint október végén elkészültek az új hídelemek is, így az elmúlt héten megtörtént a átkelő újjáépítése.

ALTEO Nyrt. – Átadták az új villamosenergia-tárolót

Dátum: 2021. nov 04. 12:18

Befejeződtek az ALTEO Nyrt. „Különböző paraméterű akkumulátorcellákkal felépített tárolólétesítmény integrálása a villamosenergiarendszerbe” című kutatási projektjének kivitelezési munkálatai. A Kazincbarcikai Fűtőerőmű területén kialakított, villamosenergia-tárolót szerdán adták át hivatalosan.

Véget ért az idősek hónapja rendezvénysorozat

Dátum: 2021. nov 04. 11:55

Gergely Róbert Szécsi Pál emlékkoncertjével ért véget az idősek hónapja rendezvénysorozat Kazincbarcikán. A nagysikerű koncerten Szécsi Pál legnépszerűbb slágerei csendültek fel.

LIFE-CLIMCOOP pályázat – Környezettudatos vízfelhasználás!

Dátum: 2021. nov 03. 15:01

Tavaly indult el az új, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást célul kitűző Life Climcoop projekt városunkban. A projekt Kazincbarcika és a BorsodChem Zrt. között jött létre konzorciumi partnerekkel kiegészülve, a Miskolci Egyetem koordinálásával.

Megjelent a nyilatkozat a gyermeket nevelők adó-visszatérítéséhez

Dátum: 2021. nov 03. 08:48

A NAV online felületén már elérhető a VISSZADO-nyilatkozat a gyermeket nevelő magánszemélyek adó-visszatérítéséhez. A VISSZADO-nyilatkozatot 2021. december 31-ig lehet benyújtani.

Közösségi integráció

Dátum: 2021. nov 02. 13:01

Lezárult a Közösségi Integráció Kazincbarcikán a Hámán Kató Akcióterületen nevű program. A 2018-ban indult projekt fő célkitűzése a célterületen élők társadalmi integrációja volt, különböző rendezvényeken, csoportfoglalkozásokon keresztül.

Ismét élen a Kazincbarcika

Dátum: 2021. nov 01. 10:27

Az NB3 Keleti csoportjának tizenötödik fordulójában október 31-én, a Kolorcity Kazincbarcika SC az Eger SE csapatát fogadta a Kolorcity Arénában. A kék-sárgák ismét az élre kerültek győzelmük és a BKV Előre tiszafüredi botlásának köszönhetően.

KolorTV élőben

Programajánló

Kazincbarcikai Gobelin Öltögetők Köre: Ajándék - múltunk, jelenünk

Kazincbarcika, Mezey István Művészeti Központ, többfunkciós terem

FesztiRoll

Kazincbarcika, belterület

Galéria ’70

Mezey István Művészeti Központ kiállítóterem

Oroszi Fanni és a Band

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Rúzsa Magdi

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk