Kazincbarcika

Egymillió forint díjkitűzés a nyomravezetőnek

Dátum: 2021. febr 02. 10:21

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője egy halálos közúti közlekedési baleset kapcsán tűzött ki nyomravezetői díjat.

Kolorcity Kazincbarcika SC - Döntetlen az idei első bajnokin

Dátum: 2021. febr 02. 08:00

Vasárnap játszotta az év első bajnoki mérkőzését a Kolorcity Kazincbarcika SC csapata. A Merkantil Bank Liga huszonkettedik fordulójában a vegyész hazai pályán fogadta a Kaposvári Rákóczi FC csapatát. A mérkőzés egyik csapatnak sem hozott győzelmet.

Ünnepeljük a Magyar Korcsolyázás Napját!

Dátum: 2021. febr 01. 10:57

A Barcika Art Kft. fotópályázatot hirdet Így sportolok télen! címmel.

Boldog születésnapot, Kazincbarcika!

Dátum: 2021. febr 01. 08:00

Február 1-jén ünnepli Kazincbarcika várossá nyilvánításának hatvanhetedik évfordulóját. A város és a térség legnagyobb munkáltatója, a BorsodChem Zrt. – az egykori Borsodi Vegyi Kombinát – nagyjából egyszerre születtek és fejlődtek, történetük szorosan összefonódik. A kezdetektől fogva szimbiózisban él a település és a vegyipari gyáróriás. A két fél közötti viszony nagyban meghatározta, hogy milyen irányban alakult Kazincbarcika sorsa.

LIFE-CLIMCOOP – Létrejött a Klíma Platform

Dátum: 2021. jan 31. 08:00

Új, az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodást célul kitűző mintaprojekt indult Kazincbarcikán. A projekt Kazincbarcika és a BorsodChem Zrt. között jött létre konzorciumi partnerekkel kiegészülve, a Miskolci Egyetem koordinálásával.

Ismét Kerékpárosbarát település címet nyert a város

Dátum: 2021. jan 31. 08:00

Városunk 2016 után 2020-ban ismét elnyerte a Kerékpárosbarát település címet. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tizenkettedik alkalommal hirdette meg a helyi önkormányzatok, közintézmények és vállalkozások kerékpározásra ösztönző intézkedéseit, támogató pályázatait. A beérkezett 67 munkahely és 46 település közül tizenkét település – köztük Kazincbarcika – és tizenhat munkahely érdemelte ki, hogy egy éven keresztül viselhesse a kitüntető címet.

Komoly költségvetési megszorítások következhetnek a korábban megígért állami segítség hiányában

Dátum: 2021. jan 30. 08:00

Közel egy éve csekély kormányzati segítséggel zajlik a helyi védekezés finanszírozása, mely jelentős terheket jelent a város költségvetésének a központi adóelvonásokkal és a szolidaritási hozzájárulás megfizetésével kiegészítve.

Fejleszt a LINDE – 14 milliárd forintos beruházás Kazincbarcikán

Dátum: 2021. jan 30. 08:00

Újabb óriásberuházás kezdődött Kazincbarcikán. A Linde Gáz Magyarország Zrt. magyarországi kapacitásainak bővítése mellett döntött, így a vállalat 14 milliárd forintos beruházást hajt végre – erősítette meg a hírt Kazincbarcika Város Önkormányzata. A fejlesztéssel a cég 430 ember munkáját védi meg, mindehhez pedig a kormány 1,9 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán! – 2021. január 29.

Dátum: 2021. jan 29. 15:28

Kazincbarcika Város Önkormányzata eddig is és ezután is fontosnak tartja a lakosság naprakész, hiteles informálását, ezért hetente két alkalommal, többnyire keddi és pénteki napokon a városban érvényben lévő intézkedésekről, a megbetegedések számáról, teendőkről adunk hírt, iránymutatást Önöknek a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István alpolgármester hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános védelmi szabályokat mindenhol tartsák be, vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Hamarosan a postaládákban a Kolorhét januári lapszáma

Dátum: 2021. jan 28. 15:40

Új lapszámmal jelentkezünk idén első alkalommal, január 29-én. Ezúttal is közérdekű témákat hoztunk Kedves Olvasóinknak! Megjelenő lapunkat a postaládákon kívül megtalálják a kolorline.hu oldalon.

KolorTV élőben

Programajánló

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk