Kazincbarcika

Indul az Egressy Béni Művelődési Központ energetikai korszerűsítése

Dátum: 2023. jan 16. 00:00

A Széchenyi Terv Plusz program keretén belül 324,99 millió forint, 100 százalékban vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült Kazincbarcika Város Önkormányzata, a TOP_PLUSZ-2.1.1-21- BO1-2022-00044 azonosító számú, „Energetikai korszerűsítés a kazincbarcikai Egressy Béni Művelődési Központ épületében” című támogatási kérelem keretén belül. A beruházás célja az Egressy Béni Művelődési Központ – egy 100 százalékban önkormányzati tulajdonban álló középület – energetikai korszerűsítése, az épület hőveszteségének csökkentése, ezáltal az energiafelhasználás csökkenésével a kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének csökkentése. A projektmegvalósítás eredményeként az épület működése, fenntartása költséghatékonyabbá válik, egyúttal a látogatók és a dolgozók komfortérzete is javul. A fejlesztés révén létrejövő energiahatékony működés hozzájárul az önkormányzati költségvetés csökkentéséhez, és az épület hosszú távú fenntarthatóságát biztosítja a város lakossága számára.

Duplán indult az új év Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jan 14. 17:58

Kétszeresen is telt házas koncerttel kezdődött 2023 Kazincbarcikán. A Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola és a Barcika Art Nonprofit Kft. közös szervezésében, a Kazincbarcikai Tankerületi Központ és Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásával újévi koncertnek adott otthont a művészeti iskola aulája. Az intézmény a Harmónia Énekkarral, a Melódia Kamarazenekarral, a növendékekkel, Jancsó Dóra színművész-énekesnővel, valamint Szolnoki Péter zeneszerző-énekessel hozta el a legnépszerűbb operetteket, musicalslágereket és örökzöld dallamokat.

Felelősséggel tartozunk a kis kedvenceinkért

Dátum: 2023. jan 13. 19:38

A szilveszter sokaknak nem jelent mást, mint önfeledt szórakozást. Rengeteg helyen hangos dudaszó és zene szól, tűzijátékot, petárdát durrogtatnak, így köszöntik az új évet. Ez az időszak azonban a kutyatartóknál egészen máshogyan hat, ugyanis kedvenceik számára az év utolsó napja egyenlő a rettegéssel. Szomorú, de emiatt évente több ezer kutya szökik el otthonról szilveszter estéjén, és félő, hogy sosem találnak haza.

A legjobb négy között a VRCK

Dátum: 2023. jan 12. 20:29

Győzelemmel nyitotta az évet a Vegyész RC Kazincbarcika férfi röplabdacsapata. A kék-sárgák a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján hazai pályán 3-1-re győzték le a DEAC csapatát, így a sorozatban kettős győzelemmel jutottak be a legjobb 4 közé.

Közös problémák, közös lehetőségek - B4 találkozó Kazincbarcikán

Dátum: 2023. jan 10. 20:43

A B4-ek borsodi települések, ahol a nehézségek és a kihívások is hasonlóak. Encs, Kazincbarcika, Ózd és Tiszaújváros polgármesterei évente több alkalommal is összeülnek, hogy tapasztalatot cserélve tudják településeik problémáit orvosolni. Vagy például olyan innovatív megoldásokkal ismerkedjenek, amelyek máshol már eredményeket hoztak. A B4-ek vezetői ezúttal Kazincbarcikán találkoztak.

Egy időre pihenőre tér a Fitt Barcika

Dátum: 2023. jan 08. 15:36

Előreláthatólag január-februárban elmaradnak a Fitt Barcika edzései.

Kinevezték Nagy Gábor rendőr alezredest a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének

Dátum: 2023. jan 05. 16:23

Czinege László rendőr dandártábornok, Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrfőkapitány 2023. január 1-jei hatállyal nevezte ki Nagy Gábor rendőr alezredest a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság vezetőjének.

Megvannak az időpontok — kezdődik a kidobott fenyőfák begyűjtése

Dátum: 2023. jan 05. 12:12

A korábbi évekhez hasonlóan idén is a BMH Nonprofit Kft. végzi a kidobott fenyők összegyűjtését Kazincbarcikán. A hulladékgazdálkodási társaság januárban 4 alkalommal szállítja el a fákat a társasházi övezetekből.

Emelkedtek az autópálya-matricák

Dátum: 2023. jan 05. 09:00

A január 1-jétől érvényes országos éves autópálya-matricáért személygépkocsik esetében 49.190 forintot kell fizetni, mintegy 5 százalékkal többet az tavalyinál. A megyei matricák idén 5.720 forintba kerülnek.

Szekszárdi Milán a Kolorcity Kazincbarcika első téli igazolása

Dátum: 2023. jan 04. 20:00

A 21 éves játékos a Paksi FC együttesétől érkezett fél évre kölcsönbe Kazincbarcikára, és január 4-én csatlakozott a kék-sárgákhoz.

KolorTV élőben

Programajánló

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Manuel

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

T. Danny

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Gitármuzsika 12 húron

Kazincbarcika, Felső-Barcikai Református Templom

Kölyöksziget

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk