Hírek

A Magyar Költészet Napján koszorúztak a városvezetők

Dátum: 2022. ápr 11. 12:13

A Magyar Költészet Napja alkalmából koszorúzták meg Radnóti Miklós és Móricz Zsigmond mellszobrát Kazincbarcikán április 11-én. A jeles alkalom kapcsán Szitka Péter polgármester, Klimon István alpolgármester és Lövey Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője helyezte el a koszorút, és tisztelegtek a magyar költő és író előtt.

Tájékoztató a húsvéti hulladékszállítás rendjéről

Dátum: 2022. ápr 11. 10:16

BMH Nonprofit Kft. tájékoztatja az ügyfeleit, hogy a hulladékszállítás rendje nem változik a húsvéti ünnepek alatt. A hulladékot munkaszüneti napokon, azaz nagypénteken és húsvéthétfőn változatlanul, a korábbi megszokott rend szerint szállítják el.

Húsvét - Maradék nélkül

Dátum: 2022. ápr 10. 08:00

A magyar háztartások 300 000 tonna élelmiszert pazarolnak el évente, amellyel fél millió ember egy éven keresztül jól tudna lakni.

Közvetlen menetrend szerinti vonattal Kazincbarcikáról Budapestre!

Dátum: 2022. ápr 10. 08:00

Az idei év április 3. különleges volt a kazincbarcikai vasút történetében, hiszen egy új, menetrend szerinti közvetlen vonat indul minden vasárnap 16 óra 35 perckor Kazincbarcikáról Budapestre.

„Bőrvilág” címmel nyílt kiállítás a Mezeyben

Dátum: 2022. ápr 09. 08:00

„Bőrvilág” címmel nyílt meg április 7-én Zajácz Tamás bőrműves iparművész kiállítása Kazincbarcikán a Mezey István Művészeti Központ kiállítótermében. A tárlat különlegessége, hogy az érdeklődők az alkotásokat nemcsak nézhetik, hanem tapinthatják is.

Figyelem! Csaló közösségi oldal

Dátum: 2022. ápr 09. 08:00

Gyors jogosítvány megszerzését ígéri egy Facebook-oldal, de ezúttal is legyen óvatos!

Harmadik alkalommal hirdetik meg a Páratlan Szülő Díjat

Dátum: 2022. ápr 09. 08:00

Harmadik alkalommal hirdeti meg az Egyszülős Központ a Páratlan Szülő Díjat, amelyet azok az egyedülálló szülők nyerhetnek el, akik példát mutatnak a mindennapokban.

Sokan jelentkeztek, ősztől biztosan elindul a vegyészmérnöki egyetemi képzés Kazincbarcikán

Dátum: 2022. ápr 08. 14:53

Népszerű volt a fiatalok között a vegyészmérnöki egyetemi alapképzés lehetősége Kazincbarcikán, a jelentkezők magas száma alapján már biztos, hogy elindul ősszel a kurzus.

Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán – 2022. április 8.

Dátum: 2022. ápr 08. 14:29

A koronavírus-járvány ötödik hullámában országos és helyi szinten is stagnál vagy csökken a fertőzöttek száma, a kormány várhatóan nem hoz további járványügyi intézkedéseket. Kazincbarcika Város Önkormányzata fontosnak tartja, hogy az esetszámokról és a helyi gondozási, nevelési és oktatási intézmények COVID-érintettségéről tájékoztassa a lakosságot. Ezekről és az esetleges rendkívüli intézkedésekről, információkról továbbra is hírt adunk Önöknek minden pénteken a kolorline.hu és Szitka Péter polgármester, valamint Klimon István és dr. Makkai Orsolya alpolgármesterek hivatalos Facebook-oldalán. Kérjük Önöket, hogy az általános higiéniai szabályokat minden esetben tartsák be, amennyiben felsőlégúti megbetegedést tapasztalnak, telefonon hívják fel háziorvosukat! Személyesen orvosi utasítás nélkül a rendelőkben ne jelenjenek meg! Vigyázzunk egymásra Kazincbarcikán!

Varázstoll – Meghosszabították a vers- és meseíró pályázat beküldési határidejét

Dátum: 2022. ápr 08. 09:05

A Barcika Art Nonprofit Kft. Magyar Költészet Napja alkalmából általános iskolás gyermekek számára meghirdetett vers- és meseíró pályázatának beküldési határidejét április 13-ig meghosszabbították.