KolorTV élőben

https://kolorline.hu/Kistérségi Amatőr Alkotóművészeti Kiállítás Sajókazán

Kistérségi Amatőr Alkotóművészeti Kiállítás Sajókazán

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

Immár hatodik alkalommal rendezték meg Sajókazán a Kistérségi Amatőr Alkotóművészeti Kiállítást. A rendezvényt hagyományteremtő céllal 2011-ben a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás a KÖZKINCS program keretén belül indította útjára.

Az elmúlt években több száz alkotóművész mintegy másfél ezer munkáját csodálhatták meg a látogatók. Idén, az október 20-án megtartott megnyitón 40 alkotó 187 db alkotással mutatkozott be a nagyközönség előtt. A tárlatot Neszádeliné Kállai Mária, népi iparművész, a Népművészet Mestere nyitotta meg. Beszédében kihangsúlyozta, hogy milyen nagyra értékeli, amikor egy közösség alkot, és azon belül születnek olyan alkotások, melyekről süt, hogy jó kedvvel, örömmel csinálták. Elégedettségét fejezte ki annak tükrében, hogy a mesterek megfogadták öt évvel ezelőtti tanácsát és sokkal több olyan munka született, amely nem csupán esztétikai látványt jelent, hanem használati értékkel is rendelkezik. A szervezők igazán nívós kiállítással büszkélkedhetnek, melyben a festményektől, a gobelinen át a patchwork munkákon keresztül a kosárfonásig tartó művészeti ág jeles műveit sorakoztatták fel. Érdemes ellátogatni Sajókazára, a Radvánszky kastélyba és megtekinteni a szemet és szívet egyaránt megkapó kiállítást, hiszen november 5-ig még várják az érdeklődőket.

 

További híreink

Dupla győzelem - a tabella második helyén a delfinek

Dátum: 2018. febr 17. 17:42

Kazincbarcika adott otthont az Észak-keleti Liga Kupa Területi Utánpótlás Vízilabda-bajnokság harmadik fordulójának február 17-én.

Agytorna Idővár módra

Dátum: 2018. febr 17. 15:01

Rejtvényfejtő versenyre várta az érdeklődőket az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub és a Barcika Art Kft. február 17-én a Mezey István Művészeti Központba.

Meghúzták a farsang farkát

Dátum: 2018. febr 16. 17:13

A farsang az evés, ivás, valamint a jelmezbe bújás időszaka.

Mesés karnevál a bölcsiben

Dátum: 2018. febr 16. 15:30

Farsangi ünnepséget tartottak az I.sz. Pollack úti bölcsödében február 16-án. A gyerekeket szüleik is elkísérték, így közösen töltötték kicsik és nagyok a zenés, jó hangulatú délelőttöt.

KolorTV élőben

Programajánló

Jóga

Kazincbarcika

Camoletti: Boeing, boeing - Leszállás Párizsban

Sajószentpéteri Művelődési Központ - Sajószentpéter, Sport út 32/1.

Operett est

Edelény

Vízitorna

Kazincbarcika Fedett Uszoda

Gerinctorna

Kazincbarcika - Egressy Béni Művelődési Központ

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Kazincbarcika Város Önkormányzatának támogatásából egész éves, ingyenes sportprogram veszi kezdetét február 19-én. Kéthavonta változó órarenddel, szakképzett oktatókkal több helyszínen, hetente legalább tíz alkalommal várják a mozogni vágyókat. A foglalkozások mindegyike ingyenes, a teljes eszközparkot is az önkormányzat biztosítja.

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

Erősítő edzés Apostol Viviennel

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

Fitt-baba Varga Judittal

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

Vízitorna Cselei Bélánéval

Szavazok

Facebook

Szurkoljunk