https://kolorline.hu/Anna filmje

Anna filmje

Szerző:

Szűcs Krisztina

Publikálva:

Utolsó frissítés:

Kategória:

Térség

A Magyar Egyiptomi Baráti Társaság és a Magyarországi Vezető Informatikusok Szövetsége által 1-8. osztályos tanulók számára kiírt „Történelmi Digitális Pályázatán” Mencsik Anna a Sajószentpéteri Kossuth Lajos Általános Iskola 8. osztályos tanulója digitális történetmesélés kategóriában 2. helyezést ért el.

A kiírás értelmében egy ókori egyiptomi mesét, a Királyfi és a sors c. történetet kellett feldolgozni, mely a British Múzeum 10060 számú papiruszán maradt fenn és írásképe alapján a korai XIX. dinasztia korára, I. Széthi (Kr. e. 1292-1279) uralmának végére vagy II. Ramszesz (Kr. e. 1279-1213) uralkodásának kezdeti időszakára datálható. A töredékes írás mondanivalója a predesztináció. Az ókori szerző arra keresi a választ, hogy vajon az ember megváltoztathatja-e a számára kijelölt sorsot. Ám a papirusz hiányossága miatt erre csupán félig kapunk feleletet. Anna animációs kisfilmjéhez rendkívül alapos előkészítő munkát végzett önállóan, a viszonylag rövid idő alatt, ami rendelkezésre állt a feladat elvégzéséhez. Rajzszakkörön mobil telefonnal fotózta be a nyersanyagot, melyet gyors szerkesztéssel állított össze. A feladatismertetésben, a munkában felkészítője volt Andrásiné Palkó Ágnes rajztanár. Az értékelés szempontjából a pályamunka készítésekor több kritériumnak kellett megfelelni. A megjelölt szempontok az anyanyelvi ismereteken túl kultúrtörténeti és történelmi tudásra sarkalltak, fejlesztve a vizuális látást, a kézügyességet, a digitális készségeket és a kreativitást. A december 5-ei nívós díjkiosztóra az édesapa, Mencsik Gyula kísérte el lányát Budapestre, ahol Anna díjként könyveket és egy E-book olvasót vett át. Az érdeklődők a Fáraók földjén oldalon, az Élet Háza címszó alatt, az Alkotóház rovatban tekinthetik meg a rövid filmet.

- Az eredmény nagy boldogságot, sikert jelentett, hiszen először próbálkoztam ilyen feladattal. A rajztudásomat – tanórákon kívül is – folyamatosan próbálom fejleszteni.  Sajószentpéteren Alvári Dóra, Kazincbarcikán az Izsó Miklós Képzőművészeti Körben Bacsó István művész tanárok óráit látogatom. Mivel grafika szakra szeretnék jelentkezni, az elismerés újabb ösztönzést ad számomra. – foglalta össze gondolatait az ifjú tehetség.

 

 

 

 

További híreink

Sport, móka, kacagás

Dátum: 2018. márc 20. 18:40

Családi sportdélutánra várták a gyerekeket és szüleieket a Kazincbarcikai Összevont Óvodák március 20-án a KSK Tornacsarnokban, ahol nyolc tagóvoda képviseltette magát.

Március idusa

Dátum: 2018. márc 20. 18:07

Ünnepi megemlékezések a kistérségben

Szépkiejtési verseny alsósoknak

Dátum: 2018. márc 20. 17:20

Mintegy százhúsz diák vett részt a Szabó Zoltán Szépkiejtési Versenyen, amit március 20-án tartottak a Dózsa György Tagiskolában.

In memoriam Vajda Gyula

Dátum: 2018. márc 20. 16:20

Vajda Gyulára emlékezünk

Programajánló

A szülésznői hivatás és ózdi pillanatképei

Ózd

Kolorakadémia - Tari Annamária pszichoanalitikus előadása

Kazincbarcika

Húsvétváró játszóház

Sajószentpéter

Szalovszky Viktória zongoraestje

Művelődési Központ - Edelény, István király útja 49.

Kultúrlánc

Ózd

Reklám

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Szavazás

Fitt Barcika - Ön melyik ingyenes sportfoglalkozást választaná?

Tollaslabda Csorba Róberttel és Székelyné Amászta Enikővel

(3) szavazat

Erősítő edzés Apostol Viviennel

(7) szavazat

Egészségmegörző torna Szopkó Rolanddal

(2) szavazat

Alakformáló edzés Grcsics Judittal

(7) szavazat

Jóga 40 felett Sütő Ágnessel

(6) szavazat

Fitt-baba Varga Judittal

(4) szavazat

Kismamatorna Szegediné Aleva Andreával

(1) szavazat

Gerinctorna Szopkó Rolanddal

(3) szavazat

Vízitorna Cselei Bélánéval

(7) szavazat

Facebook

Szurkoljunk