Életmód

92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok

Dátum: 2021. aug 30. 10:02

Nincs másik olyan nagy hagyományú kulturális rendezvény az országban, mint az Ünnepi Könyvhét, hiszen idén szeptemberben már a 92. szabadtéri könyves találkozót rendezik országszerte.

Itt a kánikula – óvjuk bőrünket a napsugárzástól

Dátum: 2021. júl 31. 09:00

A nap sugárzása elleni fényvédelem elhanyagolhatatlan egészségünk megőrzése végett, hiszen sok káros következménye lehet, ha erre nem figyelünk oda kellőképpen. Mit tegyünk a veszélyes napsütés ellen? Íme néhány tanács, amit érdemes betartani.

Megyei olimpiai történeti játékra hív a könyvtár

Dátum: 2021. júl 24. 08:00

A tokiói nyári olimpia idején játékra invitálja olvasóit a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületének helyismereti gyűjteménye. Az ötkarikás versennyel kapcsolatos helyi vonatkozású kérdések megválaszolásával értékes nyereményeket kap az a szerencsés megfejtő, aki hibátlanul tölti ki a szellemi olimpiai totót és a sorsolás is neki kedvez.

A megye legszebb könyveit keresik

Dátum: 2021. júl 22. 08:59

A 92. Ünnepi Könyvhét alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is meghirdeti a Kötve-fűzve – az Év Könyve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 2021 elnevezésű versenyét. A felhívásra Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kiadó által megjelentetett, vagy a megyében működő grafikai stúdióban készült, ISBN-számmal ellátott művel lehet jelentkezni.

Napközis táborok a könyvtárban

Dátum: 2021. júl 22. 08:51

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár ebben az évben is várja napközis táborába az érdeklődő gyerekeket. A központi épületben zajló egy hétig tartó esemény ugyan pénteken véget ért, de három fiókkönyvtár augusztusban ismét várja a jelentkezőket.

Megvannak a Hahó könyvtár(s)ak vetélkedő nyertesei

Dátum: 2021. júl 01. 15:23

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár az idén is meghirdette a Hahó, könyvtár(s)ak! című olvasásnépszerűsítő játékot a megye 3. és 4. osztályos tanulói számára. A járványveszély miatt a szóbeli döntő helyett kisfilmet forgattak a gyerekek, és az eredetileg ajánlott táborozás helyett egynapos autóbuszos kirándulásra indulnak július 12-én a nyertes csapatok.

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub is csatlakozott a Jerusalema tánc kihíváshoz

Dátum: 2021. jún 30. 13:50

Az Idővár Nyugdíjas Kulturális Klub is csatlakozott a Jerusalema tánc kihíváshoz. A klub tagjai az Újkazinci Baráti Kör vezetőjének, Kálmánné Katinak a felhívására csatlakoztak a Jerusalema tánc kihíváshoz.

Vigyázzunk a kullancsokkal!

Dátum: 2021. jún 27. 09:00

A kullancsok elleni védekezést sajnos sokan a mai napig nem veszik komolyan. Nem óvják sem a házi kedvenceiket, sem a nagyobb testű haszonállatokat, sem saját magukat az egyre nagyobb számban megjelenő vérszívóktól.

Légkondi nélkül a kánikulában – hogyan hűtsük le lakásunkat

Dátum: 2021. jún 26. 09:00

Egyre melegebbek a nyári hónapok, a 30 fok feletti kánikula már nem okoz meglepetést. Ez az időjárás a legtöbb embert megviseli, és olyanok is vannak, akikre kifejezetten veszélyes lehet a nagy meleg, ám nem mindenkinek van lehetősége, vagy nem mindenki szeretné légkondicionálóval hűvösebbé tenni az otthonát a nagy melegben. Íme három tipp, hogyan hűtsük le lakásunkat légkondi nélkül.

Ma van a kábítószer-ellenes világnap

Dátum: 2021. jún 26. 08:00

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) által 1987-ben, a kábítószerekkel történő visszaélés és az illegális kereskedelem elleni témában megfogalmazott deklaráció értelmében, minden év június 26-án kerül megtartásra a Kábítószer-ellenes Világnap. Célja a kábítószer-probléma visszaszorítása, felhívva a figyelmet a drogkereskedelem elleni harc fontosságára.

KolorTV élőben

Programajánló

Szárazon megúszós Vízikomplexum-bejárás

Vízi komplexum

„Kezedben a jövő” — interaktív kiállítás a fenntarthatóságról gyerekeknek

Mezey István Művészeti Központ rendezvényterem

70 éves a mi városunk! - ovis gála

Don Bosco Sportközpont

Futókörök napja 2024

Kazincbarcika, Csónakázó-tó

Retro majális

Kazincbarcika, Fő tér

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk