Életmód

Klímaváltozás és alkalmazkodás

Dátum: 2021. nov 16. 11:46

A globális klímaváltozásról egyre több és több tudományos cikket olvashatunk az interneten. A klímaváltozás századunk talán legjelentősebb kihívása.

Kazincbarcikai díjazott a Magyar Futósport Egyesület évértékelő rendezvényén

Dátum: 2021. nov 08. 11:30

Gyöngyösi Róbert, kazincbarcikai ultrafutó november 6-án a Magyar Futósport Egyesület évértékelő rendezvényén vehette át az év multisportolója oklevelet. A sportolót az élményeiről és a jövőbeni terveiről kérdeztük.

Gyűjtsünk szelektíven!

Dátum: 2021. nov 02. 10:56

Napjainkban nagyon sok hulladék keletkezik a háztartásokban, pedig nagyon fontoslenne, hogy csökkentsük a szeméttelepekre kerülő hulladék mennyiségét. A vásárlói szokások megváltoztatása mellett a hulladék csökkentésének hatékony módja a szelektív hulladékgyűjtés. Ha meglévő anyagokból hozunk létre új nyersanyagot, csökken a gyártás energiaigénye, és csökken a környezeti ártalom. A szelektíven gyűjtött hulladék útja nyomon követhető a begyűjtéstől a feldolgozásig, és biztosak lehetünk benne, hogy nem szennyezik a környezetünket.

A pörgés az megmaradt

Dátum: 2021. okt 30. 09:06

Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete augusztus 20-ai ülésén Pro Urbe Kazincbarcika kitüntető díjban részesítette Bazsó Bertalanné nyugalmazott intézményvezetőt.

Hamarosan jönnek a fagyok - Ideje téliesíteni a vízórákat

Dátum: 2021. okt 24. 11:55

Hamarosan érkeznek a mínuszok. A vízmérők, a vízvezetékek és a szerelvények téliesítésének fontosságára hívja fel a figyelmet a Magyar Víziközmű Szövetség.

A tehetséggondozás lehetőségei

Dátum: 2021. okt 23. 13:31

A megyei Pedagógiai Szakszolgálat Kazincbarcikai Tagintézménye és Sajószentpéteri Telephelye bemutatkozó sorozatának ötödik részében a tehetséggondozás lehetőségeiről olvashatnak.

Kazincbarcikai ultrafutó a 48 órás magyar bajnokságon

Dátum: 2021. okt 19. 11:28

Idén először vett részt a Balatonfüredi Atlétika Club szervezésében zajlott Ultrafutó Magyar Bajnokságon a kazincbarcikai Gyöngyösi Róbert. A versenyt a Balatonfüredi Ultrafutó Fesztivál keretén belül rendezték meg októberben.

Greenplan Kazincbarcika Rally

Dátum: 2021. okt 15. 09:00

11 év után újra visszakerülünk a rally versenyek körforgásába, ugyanis október 16-17 között városunk adja központi helyszínét a Rally2 bajnokság egyik kiemelt eseményének, melyet a Wolf Racing Company Kft. szervez.

Kazincbarcikaiak az NN Ultrabalatonon

Dátum: 2021. okt 10. 08:20

Idén október 1-je és 3-a között rendezték meg XV. NN Ultrabalatont balatonfüredi versenyközponttal. Kazincbarcikáról több csapat érkezett, hogy körbe fussa az ország legnagyobb tavát.

Kicsit ködös, kicsit csúszós – Balesetmegelőzés ősszel

Dátum: 2021. okt 10. 08:00

Az ősz beköszöntével ténylegesen megváltozott az időjárás, ami minden évben kihívás elé állítja a közlekedőket. Az esős, párás, ködös időben az út- és látási viszonyok kedvezőtlenné válnak, helyenként csúszós, falevelekkel borított útszakaszok is előfordulhatnak. Ebben az időszakban fokozott óvatossággal kell közlekedni, alkalmazkodva a megváltozott időjárási és útviszonyokhoz, ezáltal megelőzve a baleseteket.

KolorTV élőben

Programajánló

Tour de Hongrie 2024 - május 9-i kazincbarcikai célállomással

Kazincbarcika

Születés hete Kazincbarcikán

Kazincbarcika

KolorPlatz-avató

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk