Életmód

Vakáció Maradék nélkül – Rajzpályázatot hirdet a Nébih

Dátum: 2022. jún 23. 08:32

Eredményes tanévet zárt a Nébih Oktatási Programja, amely a 2021/2022-es tanévben először hirdette meg országosan nagyköveti programját. Bár a vakáció elkezdődött, az Oktatási Program nem tart nyári szünetet: a Maradék nélkül program élelmiszerpazarlás témájú rajzpályázatot hirdet általános iskolások számára, amelynek fődíja kategóriánként egy-egy kerékpár.

Interaktív workshop – Klímaalkalmazkodás a víztudatosság jegyében

Dátum: 2022. jún 21. 12:24

Klímaalkalmazkodás a víztudatosság jegyében címmel invitálják interaktív workshopra a téma iránt érdeklődőket június 30-án 10 órától a Miskolci Egyetemre.

Elhunyt Kopcsik Lajos mestercukrász

Dátum: 2022. jún 20. 11:24

Nyolcvan esztendős korában elhagyta a földi világot Kopcsik Lajos, a kétszeres Guinness rekorder, sokszoros világ- és olimpiai bajnok mestercukrász.

Gondtalan vakációt kívánnak!

Dátum: 2022. jún 19. 08:00

A nyári szünidőt otthon töltő gyermekekre számos veszély leselkedhet, amelyet a dolgozó szülők általában nagyszülői felügyelettel, ismerősök, bébiszitterek, illetve szervezett táborok segítségével próbálnak megelőzni.

Az Elf Bar illegális

Dátum: 2022. jún 18. 08:00

A hazai illegális piacon egyre nagyobb teret hódít egy új típusú eldobható elektromos cigaretta.

Városi és ipari hősziget hatás, és a zöldterületek szerepe

Dátum: 2022. jún 08. 10:46

A médiában, tudományos cikkekben egyre több alkalommal találkozunk a „hősziget” kifejezéssel. A hősziget-hatás jelensége nem a klímaváltozás miatt alakult ki, viszont az átlaghőmérséklet emelkedése, a szélsőséges időjárási események, az egyre gyakoribb hőhullámok felerősítik a hősziget kedvezőtlen hatásait.

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények

Dátum: 2022. jún 06. 11:14

A Szentlélek eljövetelét ünneplik a keresztények. A húsvét után ötven nappal tartott pünkösd - húsvét és karácsony mellett - a harmadik legnagyobb keresztény ünnep, neve a görög pentékoszté (ötven) szóból ered.

Vigyázzunk a szabadvizeken!

Dátum: 2022. jún 06. 10:58

A kánikulai melegben kellemes felüdülést jelent a vízparton való időtöltés. A hűs habokban való lubickolás azonban számos veszélyt is rejt magában, amit a gondtalan pihenés, illetve nyaralás eltöltéséhez mindenképp szem előtt kell tartani. Hazánk szabad vizekben rendkívül gazdag, mely számtalan lehetőséget kínál fürdőzésre, sportolásra egyaránt.

Hogyan készüljünk fel rá: extrém hőség, hőhullámok

Dátum: 2022. jún 01. 10:29

A nyár éppen csak elkezdődött, de – látva az utóbbi évek trendjeit – érdemes időben felkészülnünk a várható nyári hőségre.

Nem a szavak, hanem a tettek fontosak számomra

Dátum: 2022. máj 26. 08:00

A Magyar Sport Napja alkalmából Kazincbarcika Város Sportjáért kitüntető díjban részesült Kerekes Ottó, a Kazincbarcikai Városi Sportegyesület elnöke, a KBSC FC utánpótlás szakmai vezetője. Ezen alkalommal kérdezte lapunk munkatársa.

KolorTV élőben

Programajánló

VI. Rejtvényfejtő verseny

Mezey István Művészeti Központ

Legfrissebb galéria

Legfrissebb videók

Facebook

Szurkoljunk